Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öreghal

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bormarketing engem hosszú távon érdekel. Nyilván fontos az is, hogy most éppen ki költheti el mire a pénzt, ami talán megvan. Azt a luxust azonban nem lenne szabad megengednünk magunknak, hogy pillanatnyi érdekek mentén gondolkodjunk. Mindez arról jutott eszembe, hogy a hét végi…..
Túl vagyunk az első karácsonyi napokon (én kényszeresen ide számolom a Szentestét is), fogyasztottunk is. Ám valahogy nálunk úgy alakult, hogy a karácsonyi asztalra nem kerül rengeteg bor; a család messze nem annyira boros, mint én. Mondhatnám, remélem még kellően ironikusan: nekik…..
Öreghal 2010.01.03 13:57:24
@Kóstolómester: Kedves Kóstolómester!
Hát nem mondhatom, hogy a szilveszteri hangulatunkat nagyon feldobtad volna a Barbár értékelésével. Igaztalannak éreztem a cimkére, ill. a házasítás mikéntjére tett megjegyzéseidet.(De gustibus non est disputandum!)
Egyébként mi a szentestét és az ünnepeket St.Andrea borokkal koccintottuk, és nem kellett csalódnunk. A szilvester Chateau Margaux felé ívelő útján egyébként egy 2007-es Franciscus borunk nem lógott ki a sorból. BUÉK!
Öreghal 2010.01.05 21:31:26
@Kóstolómester: 1998-as volt a Ch.M.! Szikáran szép. Igazi bordeaux-i. A Chateau Beaucastel 2005-ös sajnos kicsit dugós volt. (Azért megittuk - Bussay, Sz.Kis volt a "banda", meg a bordák.)
Pálos Miklóst, azaz a szekszárdi Borműhelyt ezen a blogon alföldi merlot fedezte fel, még 2008-ban írt róla, illetve akkor még róluk. Azóta Halmosi Áron nélkül készülnek már a borok. Az áprilisi kézművesbor-kóstolóra úgy érkeztem meg, hogy a Borműhelyre kíváncsi vagyok,…..
Ahogy közeledik az év vége, az ember nekiáll, és listákat készít. Megpróbálja összegyűjteni az év kedvenc borait, vörösökre, fehérekre, szárazakra, édesekre bontja ezeket, sorba rendezi őket újra meg újra. Aztán rájön, hogy a listakészítés nem neki való feladat. Valami…..
Öreghal 2010.01.03 13:27:30
@Szeleshát Szőlőbirtok: Nagy tisztelője voltam a család csendes, szerény, de magabiztos munkájának. Kiváncsisággal vegyes aggódással vártuk a kiváló szőlészeti munka után a borászkodást és a -legalább ennyire fontos- marketing munkát. Mindkettő akadályt kiválóan vette a Szeleshát Szőlőbirtok és a család. Le a kalappal előttük! Itt szeretném megkövetni Ágit, amikor -jószándékkal bár, de- a fontolva haladás érdekében a fokozatos mennyiségi felfutást javasoltam. Nem lett igazam. Ilyen igényességű borok és pincék és családok emelik a Szekszárdi bor hírét és értékét. Csak így tovább! HZoli
A Művelt Alkoholista Idei bor 2009.12.21 06:00:00
Ahogy ígértem, bontottam egy újabb idei bort, a Heimann birtok újborára esett a választásom. Részben azért, mert az előző cikkben is kapott ajánlást a bor, részben pedig azért, mert a családi pincészettől viszonylag ritkán iszom bort, noha a blog többi szerzője és az…..
Albert gazda Heimann Idei 2009 2009.12.21 08:00:00
Néhány hete már értekeztem keveset arról, hogyan viszonyulok az újborokhoz, különös tekintettel az érdekeltek színére. Kezdetben nyilván a vörösök vitték a prímet, elsősorban Bock József Szent Márton portugiesere, talán a 2000-es kapott el igazán, főként azért, mert a korai…..
A fenti címmel és "a Pannon Bormíves Céh kiáltványa a szőlész- és borásztársadalomért" alcímmel fogadott el állásfoglalást november 6-ai közgyűlésén a közel harminc neves termelőt tömörítő szervezet – elnök: Gere Attila, ügyvezető társelnök: Heimann…..
A Művelt Alkoholista Harap a zipp 2009.11.06 18:26:00
A zipp.hu, dizájnját tekintve pimaszul index.hu koppintásnak tűnő új oldal, páros lábbal beleszállt a Bormarketing Kht-be. A cikk szerint a borászoktól beszedett és marketing célokra szánt pénzből jut arra is, hogy a Wine & Spirit Education Trust eredetileg 120.000 forintos…..
Szegedi kadarka Botránykő 2009.11.06 10:05:00
Glicerinbotrányra   Kezd mindinkább dühíteni ez a glicerin-mizéria. Hangzatos címek, hírek, botrányszagú riportok törnek pálcát Vincze Béla fölött, a szakértelem és az igényesség teljes hiányával. Borhamisítás. Kérem szépen, túrót. Amennyiben mégis így van, akkor az…..
Öreghal 2009.11.08 17:58:48