Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gnoldaeh

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid ismertető a játékról, mielőtt belekezdek:Viticulture Essential Edition + Tuscany Essential Edition egy már feljavított verziója az eredeti játéknak. Közepes nehézségű gazdálkodós, munkáslehelyezős játék, amit bátran ajánlok a társasjátékokkal még csak most ismerkedőknek is. Egy borászatot…..
gnoldaeh 2021.01.23 20:10:17
Látok rációt a házszabályban a rosé esetén, bár szerintem meg lehet magyarázni tematikusan, hogy miért lesz egy adag gyenge és egy adag közepes minőségű szőlőből jó bor. Fel lehet fogni úgy, hogy mivel dupla mennyiségű szőlőből készítünk egy normál adag bort, így mindkét szüretből ki lehet válogatni a legjobb minőségű szőlőszemeket, a szőlő hitványabb fele pedig megy a kukába. Persze ezzel a logikával tisztán fehér vagy tisztán vörös boroknál is lehetne kombinálni a szőlő-tokeneket, amit ugye a szabályzat egyértelműen tilt.

Az, hogy mennyire könnyű a hivatalos szabály szerint jó minőségű rosét és pezsgőbort készíteni, izgalmas kérdés, hiszen az egyszínű borhoz képest dupla- vagy triplaannyi szőlőt kell hozzájuk "feláldozni", de ha jól emlékszem, akkor borrendelés kártyákon lévő jutalom bőségesen kárpótol ezért, így ebből a szempontból valóban lehet értelme nehezíteni a szabályokon.

Ami számomra tematikusan problematikus, az az, hogy év végén nem csak a borok, hanem a taposókádban lévő szőlők minősége is javul. Biztos van olyan, hogy jót tesz a bornak (különösen édesség szempontjából), ha a szőlőt érlelik még a napon egy ideig, de biztos, hogy nem évekig. Különösen extrém, hogy egy gyenge, 1-es minőségű szüretből 8 évvel később 9-es minőségű bort lehet palackozni.

Logikusabbnak tartanám, ha azok a szőlők, amikből nem lesz bor év végéig, tönkremennének, elvesznének. Persze ez kicsit megborítaná a játékmenetet, de talán nem lenne baj, ha a játékosok arra lennének ösztönözve, hogy csináljanak bort vagy adják el a felesleges szőlőjüket (azt gyanjtom, hogy ez utóbbi funkciót egyébként is ritkán alkalmazzák a legtöbben).
Bár a jogorvoslati határidő még nem járt le, de minden szavazatot megszámoltak: végre érdemes megnéznünk, hogy a 2018-as választáson leadott voksok a korábbi választásokkal, elsősorban a négy évvel ezelőttivel összehasonlítva mit mutatnak az egyes pártokról. ..
gnoldaeh 2018.04.16 07:46:25
@egymasikgabor: A töredékszavazatok hol vannak feltüntetve? A Fidesz 2,8M és a Jobbik 1M szavazatában, már benne vannak a töredékszavazatok is? Ha igen, akkor hogyhogy csak ennyi? Ha nem, akkor miért ez alapján számolják a mandátumokat?
gnoldaeh 2018.04.16 07:50:03
@gnoldaeh: Már látom, a Fidesznek összesen 4M, a Jobbiknak 2,3M.
Hujber Feriről valószínűleg egy ország gondolja azt, hogy elment az esze. A minap két interjúban is előadta teóriáját arról, hogy Jézus valójában nem halt meg, mindössze egy színjáték történt. Bár ez egy politikai blog, néha muszáj foglalkozni a közélettel is. Hujber Feri ugyanis két napra az ország…..
A tegnapi Köszönjük Internet!-díjat a Duna TV Kívánságkosarában nagyot hasaló munkatárs nyerte, minket azonban nem hagynak nyugodni a jelenet körülményei. "Semmilyen speciális oka nem volt a mozdulatsornak. Kollégánk így próbálta menteni a menthetőt." - kaptuk a…..
gnoldaeh 2014.04.26 07:31:08
@csepke: Pl. ha derékól felfelé mutatják a műsorvezetőt.
Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több…..
Országos felháborodást keltett a kormány „szociális temetésről" szóló javaslata, különösen az a kitétel, hogy az állam csak abban az esetben vállalja át a költségek nagy részét, ha a hozzátartozók valamilyen részt vállalnak a végtisztesség megadásában. A Facebook-tól…..
gnoldaeh 2013.06.14 18:34:02
Tegnap este belenéztem a Versus című műsorba, és a Hír TV hullámhosszán ragadtam. Csermely Péter beszélgetett Szigetvári Viktorral, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Pártszövetség társelnökével (kimondani is nehéz). Bajnai Gordon kabinetfőnöke ezúttal…..
gnoldaeh 2013.06.11 21:26:16
@harcigolya: hiszen épp az volt a kiindulópont, hogy hívják, de nem ad interjút (mármint a Magyar Nemzetnek).
A hétvégi Zsidó Világkongresszus körüli politikai tojástánc az elmúlt évek talán legtanulságosabb eseménysora. Rettenetes, kétségbeejtő állatorvosi ló ez, amelyre rápillantva világossá válik előttünk: már a saját gondolatainknak, de még az indulatainknak sem mi…..
A köztársasági elnöknek nagyon kell vigyáznia minden kiadott szavára, a riporternek meg minden kérdésre. Ez talán túlságosan is érződött Az első év című közös MTVA-TV2-es köztársasági elnöki interjúban, amit vasárnap este mutattak az M1-en. Az elnök úgy vette az…..
gnoldaeh 2013.04.29 08:52:37
@OkoskaTo:rp: A név vagy a jogállami alkotmányosság szelleme erősebb?
A tavaly mindent letaroló Gangnam Style óta mindenki a következő nagy durranást várja a dél-koreai PSY-tól, és most hosszú idő megérkezett a Gentleman, vagyis az ázsiai előadó sikerszériájának (?) következő darabja. Azt azonban mindenki döntse el maga, hogy ez a prosztó…..
Ha az országban uralkodó, a közbeszédet nagyban tematizáló, a közvélekedést befolyásoló torz médiaviszonyoktól, az ún. politikai korrektség által a politika tényleges aktoraira, valamint a közszereplőkre (adott esetben már az egyszerű állampolgárra is) oktrojált tabuktól és…..
Plakátokat mindenhová! Mert ettől felpörög a gazdaság, jönnek a befektetők, elmúlik az éhezés, az aluliskolázottság, a gyerekek sem fáznak többé és mindenhol visszakapcsolják a közvilágítást! Éljen plakátország, ahol a tündérbank hitelez!(Ráadásul a jobbikos plakát…..
Poszt-eszdéeszes mozgolódás az árok egyik, poszt-csurkai mocorgás a másik oldalán: 2013 első napjaiban is rendkívül sok újdonsággal szolgál a magyar közélet. Míg Fodor Gáborék a talán fél tucatnál is több új-balliberális erővel mérkőznének meg a maroknyi SZDSZ-árváért;…..
gnoldaeh 2013.01.18 12:02:28
@bengay: "miért merik a kocsimat megállítani és igazoltatni, én országgyűlési képviselő vagyok"

Miért adsz a szájába olyat, amit nem mondott? Pont az ellenkezőjét mondta: "engem nem érdekel, hogy országgyűlési képviselő vagyok, magyar állampolgár vagyok...szeretném tudni, mi volt a probléma"
Ezt azután mondta, hogy az intézkedő rendőr az ogy képviselőség tényével indokolta, hogy tovább engedi őket.
sfi Agapé – isteni szeretet? 2009.10.03 19:30:00
A pünkösdi-karizmatikus kereszténységben elterjedt nézet, hogy létezik a szeretetnek egy „legmagasabb rendű” fajtája, ami önfeláldozással, önzetlenséggel párosul. Egyesek szerint ez a kereszténység értelmezésében nemcsak a legmagasabb rendű, hanem egyenesen olyan…..
gnoldaeh 2011.12.17 23:35:24
@sfi: kedves sfi!
Tetszik az írásod, bár nem értek egyet mindenben.
Szerintem Jézus és Péter párbeszéde pont nem a két szó csereszabatossága melletti nézetet erősíti, inkább ellenérvként hozható fel. Nagyon úgy tűnik, hogy János tudatosan váltogatta a két szót, nem pusztán a választékosság miatt.
Még mindig a "hiteles polgári jobbközép erő", a JESZ (ex-MDF). A vérdemagóg és sunafaktoros plakátok után már kampányfilmjük is van. (Vajon honnan van pénzük kampányolni?) via Subba A megfejtéseket várjuk szeretettel! Mi a kampányfilm üzenete? Mit írna a srác a…..
Vastagbőr Zagyvaság 2011.08.15 10:10:00
Röviden és tömören: a HVIM megszívta. Egyértelművé akarták tenni a teljesen nyilvánvalót, miszerint szarnak ők a benzinárakra, egyszerűen csak bele akartak rondítani az utált Szigetbe, ezért a rendőrség által eredetileg elfogadott és jóváhagyott augusztus 1-20-ig tartó…..
gnoldaeh 2011.08.15 13:44:42
@Virág et.: Lehet, hogy történelmi tapasztalatok vezettek a mentelmi jog kialakulásához, de ahhoz is nagyon valós tapasztalatok vezettek, hogy sokan szeretnék eltörölni. Ez a példa, amit felhoztál jelen esetben teljesen irreleváns. A kormánypártnak semmi szüksége nincs arra, hogy ezzel az eszközzel biztosítsa a többségét a parlamentben, ugye.
A mentelmi jogot pedig nem a bizottság függeszti fel (csak javaslatot tesz), hanem az OGY szavazza meg, ami viszont nem az ellenzéki képviselőknek kedvez.
csox Zsírcsoki 2011.07.17 00:01:00
Pont a csokoládé világnapján, július 11-én döntött úgy az Országgyűlés, hogy szeptembertől bevezeti a chipsadót (pontosabban: népegészségügyi termékdíjat). Hogy mit jelent majd ez a gyakorlatban, azt majd meglátjuk ősszel, a Minisztérium honlapján olvasottak alapján a…..
Novák Előd megpróbálja betölteni a Torgyán doktor által hagyott óriási űrt, így kell feldobni a unalmas maratoni 18 órás ülésnapokat. Csak így tovább, mindenképpen nézettség növelő.....
Folyamatosan próbálják kidobni a használhatatlan bumerángokat, de azok mindig visszajönnek. Perth környékén hegyekben állnak a selejtes és tévnyomatos bumerángok, amiktől képtelen megszabadulni az ausztrál kormány. Ahogy John Withermore bumeráng megsemmisítő fogalmazott…..
gnoldaeh 2011.06.26 00:06:40
@popocatepetl: Kire gondolsz?
gnoldaeh 2011.06.26 16:57:36
@popocatepetl: Két sört meszkalinnal hozta volna be a politikát ebbe a jópofa tréfablogba, azzal, hogy Schmitt Pálon élcelődött? Csak a fejlécet olvasd el!
Mert ő egy hiteles közszereplő...Ezt bizonyítja nyilatkozatának burleszkbe illő története is, ami egyébként tökéletesen méltó az OCÖ és a magyarországi romapolitikai "jóhíréhez" is. 1, Megjelenik a sajtóban, hogy Farkas Flórián a tenni akaró (dolgozó, gyerekét…..
gnoldaeh 2011.05.28 13:21:15
@Kartal (rezervált): A posztban belinkelt videóról beszélek. Az 5-ös pont alatt, a tagadnak szóra rákattintva érhető el.
Elérkeztünk hát hatodik ütközetünkhöz, ma este 20.30–tól Durbanban a Moses Mabhida stadionban a Nationalelf a spanyol válogatottal mérkőzik meg a döntőbe jutásért. Először is szeretnék gratulálni a holland válogatottnak a döntőbe jutáshoz , nagyon jó lesz őket 36 év…..
gnoldaeh 2010.07.07 12:41:13
Amikor először olvastam az alábbi hírt, azt hittem, a Hírcsárdán járok, csak a design változott meg, de nem, ez nem fake: A Club Alterego, a budapesti meleg közösség egyik legfelkapottabb helye, radikális szomszédot kap. Az egyik legnépszerűbb melegklub tőszomszédságában nyílik…..