Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergengocia

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Fidesz szavazó! Bizonyára hallottad a hírt, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, gondolom örülsz is neki. Azért felhívnám a figyelmedet egy pár dologra. Bár a kormánypártok kapták a legtöbb szavazatot, a szavazók abszolút többsége nem őket támogatta. Tehát a magyar választók több, mint…..
gergengocia 2018.04.10 00:53:52
@Balango: Nem igazán látom, vajon miféle gyökereket biztosít Orbán Magyarországnak. Mi fenyegeti ezeket a gyökereket? Miért gondoljuk, hogy az abnormalitás veszélye nyugatról jön?

A korrupció engem is bánt, mégpedig azért, mert a jelenlegi kormányzat hiperaktív módon teljesen felesleges, nem produktív dolgokra tékozolja el Magyarország elkövetkező 50 évét. A felépült létesítmények semmivel sem teszik az országot versenyképesebbé.

Azt gondolom, Orbánnál senki nem tett többet azért, hogy az országban széthúzás legyen. Úgy látszik, a párhuzamos kuruc-labanc (v.ö. magyar-eu), magyar-török (v.ö. magyar-migráns) ellenségeskedő, frusztrált nacionalista retorikára még most is sokan vevők. És pontosan az Orbán az, aki miatt szégyellem, hogy magyar vagyok.

Idővel úgyis ki fog derülni, hogy Orbán valóban Hunyadi János-e, ahogy képzeli, vagy egy egyszerű szélhámos, aki eltereli az egyszeri idős hölgy figyelmét egy Erzsébet utalvánnyal, míg a többiek kifosztják a házat.

Azt is elmondanám, hogy ahhoz, hogy az asszonyainkat megerőszakolják, még be sem kell vándorolni, elég egy sima turista útlevél is, vagy -- ahogy oly gyakran mondják, hogy a migránsok valójában gazdagok -- elég egy letelepedési kötvény is, ha már mindenképpen ragaszkodunk az állampolgársághoz. Ugyanez vonatkozik a robbantásokra is.

Az Orbán-kormány mindig is fantáziátlan volt, hogy hogyan is kéne az országot építeni, mindig csak az állami építőipari beruházásokig jut, meg valami olyasmiig, amivel a lakosságot tudja mobilizálni, hogy ő is ugyanabba fektessen (ld. devizahitel, most meg csok). Ezen túl csak propagandát láttam eddig, meg népbutítást, már 2000-ben teljesen nyilvánvaló volt az egész. A 2006-os hisztiről meg ne is beszéljünk. Nagyon sok időbe fog telni, mire semlegesítjük az Orbán által okozott károkat.
Külföldi ügynükségtől átvett képek esetén (meg úgy bármilyen átvétel esetén) illene az eredeti szöveget használni a képhez, ez ugyanis a felhasználási feltételek része. De nem, ha te vagy az MTI, és éppen egy kurrens migránsos sztorit kell lenyomni a torkunkon.  ..
gergengocia 2017.12.15 23:48:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Amit említettem, az idézés korrektségére vonatkozik. Ha az általános idézési szabályok alól való felmentés van a szerződésben, szívesen megnézem, kérlek, másold ide a tartalmát.
gergengocia 2017.12.16 01:03:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem tudok mutatni szerződési pontot, ami előírná, hogy a képaláírásokat részben veszem át, a maradékot saját kútfőből egészíteni pedig szabad. Te is nagyon jól tudod, hogy a szerződés nem áll rendelkezésemre, hiszen pont azért hivatkoztál rá "bizonyítási kényszerként".
Hadd éljek egy analógiával: vendégségbe érkeznek az emberek. Az egyik vendég kézfogás helyett pofonvágja a házigazdát. Én azt mondom, hogy szerintem nem volt szép dolog ez tőle, mert nem így szokás üdvözölni a másik embert. Erre te nekem támadsz, hogy nagyon is jogos volt, mutassam csak meg az illető meghívóját, mert abban bizonyára az szerepelt, hogy pofont adhat a házigazdának.
Ha ezt nem érted meg, akkor mutasd meg a szerződésünket, amelyben az áll, hogy óvodás stílusban nekem támadhatsz. Nem akarom folytatni ezt a nem - de - nem - de vitát.
gergengocia 2017.12.16 02:21:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Én azt állítottam, hogy az idézeteket pontosan kell idézni, különben a forrásmegjelölés nem jogos.

Te azt állítod, hogy a két hírügynökség között olyan szerződés van érvényben, amely szerint nem kell pontosan átvenni az anyagokat, nyugodtan át lehet dolgozni a képaláírásokat.

Nem egészen értem, mit kéne bizonyítanom, te voltál az, aki holmi szerződésre hivatkozol, én csak az idézés általános szabályait említettem, amit minden átvételnél be szoktak tartani magukra adó szerzők.
A munkaerőhiányról már elegen és eleget cikkeztek, posztoltak. És még fognak is, mert egyre inkább a bőrén érzi minden munkáltató az országból elsuhant épkézláb szakemberek hiányát. A statisztika hazudhat, árnyalhatja a képet, de a mindennapok azt igazolják, hogy már a működőképtelenség határán…..
gergengocia 2017.10.25 19:58:06
@zenitó: Szerintem infrastrukturális fejlesztésre adta az EU a pénzt, ami sokszor felesleges, túlárazott beruházásokat szült. Itt közlekedést kellett volna fejleszteni, pl. a MAV-ba lehetett volna bőven pénzt tenni értelmesen is, hogy ne 3 óra legyen megtenni 150 kilométert, hanem mondjuk 40-60 perc.
Az oktatás fontos, nem építhetünk arra, hogy akkor úgyis elmennek nyugatra, pont, hogy ez termelhetne nekünk rengeteg pénzt. Ha a cégek K&F-e ideáramlik (amiben a legtöbb pénz szokott lenni), és tudjuk a megfelelő emberanyagot biztosítani, nem kell nyugatra menni. Az informatikában sok helyen már nyugati fizetéseket lehet akasztani Magyarországon is. És ha külföldön dolgozik valaki, és visszatér (van miért visszatérni), abból megint csak az ország profitál. A középkorban az inasoknak kötelező volt vándorútra menni, most is ezt kellene.
És nem bólogató jánosokat kell előállítanunk, hanem jó problémamegoldási képességgel rendelkező, innovatív, kreatív egyedeket.
Ha az alacsony hozzáadott értékű iparban látjuk a jövőt, az elég siralmasnak tűnik, lefelé tartó spirálnak.
És az lesz akkor a sorsunk, mint a sarki közérteknek: egyre olcsóbb árut hozat, mert az embereknek csak arra van pénze, de aki tehetősebb, az már nem is jár oda, a kevésbé tehetősek a csekély vásárlóerővel meg már nem tartják el az üzletet, úgyhogy be kell zárni. Nem szeretném, ha Magyarország erre a sorsa jutna, pedig még soha nem voltunk olyan közel hozzá, mint most.
A lazítás két éve után 2021-ig tartó, meredek hiánycsökkentési ciklus kezdődik - állítja a hvg.hu a kormány hivatalos költségvetési előrejelzése alapján...
gergengocia 2017.06.05 13:54:09
@FCUK4: Igen, adjunk minden pénzt Orbánnak és Mészáros Lőrincnek, ahelyett, hogy az országot fejlesztenénk. Tömjük beléjük Magyarország elkövetkezendő 50 évét! Éljen a haza!
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
gergengocia 2017.04.20 22:29:10
És ez?

www.youtube.com/watch?v=wK08gWs1tA0

Érdekes, hogy most milyen érzékeny mindenki.
Népiskola A nagy Palkovics kamu 2017.04.13 19:42:50
Bár alig hiszem, hogy van olyan naiv polgára Magyarországnak, aki elhiszi, hogy a CEU ügy felsőoktatási szakmai kérdésekről szól, de a korábban jobb sorsra érdemes Palkovics álomtitkár kínos magyarázkodása kudarcos brüsszeli útja során mégiscsak megér pár karaktert. Mit is állít Palkovics? Először…..
gergengocia 2017.04.14 21:37:08
@kvadrillio: A liberalizmus is az egyéni felelősségvállalást "hirdeti".
gergengocia 2017.04.14 21:39:25
  Korábbi cikkemben[1] azt írtam, hogy a tervezett budapesti olimpia nettó költsége a megvalósíthatósági tanulmányban szereplő 774 milliárd Ft helyett, 2700 milliárd Ft körüli összeg lesz. Kérdezték a hozzászólók, hogy honnan származik ez a becslés. Mondjuk nem pontosan így kérdezték, de a lényeget…..
A Patchworköt is elkövető Uwe Rosenbergnek különös tehetsége van ahhoz, hogy a legkevésbé vonzó témákat rendkívül szórakoztató módokon dolgozza fel társasjátékos formában. Ennek egyik legékesebb példája az eredetileg 2007-ben megjelent Agricola, amely már a nevében sem kínált zsákbamacskát, hiszen a…..
gergengocia 2016.12.10 00:19:53
@KralleKralle: Minden megetetlen emberért egy koldus kicsit túlzásnak tűnik.
“Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.” (Mahatma Gandhi) Ezeken a mondatokon rágódom egész nap. Olyan nehéz. Olyan nehéz megőrizni a nyugalmat. Nehéz, mert nem csak azt látom, hogy egyesek hazudnak, hogy visszaélnek a…..
gergengocia 2016.10.04 22:05:14
@Zsuzsi25: Ebben nem vagyok biztos, sőt a Fidesz sem: a mai ingyenes vörös újságban, amit a metrón osztogatnak, az áll, hogy 1 millió emberrel nőtt azok száma 2014-hez képest, akik a Fideszre szavaztak.
Nem bízunk az intézményeinkben, kikerüljük a szabályokat és hazardírozunk, mindezért pedig főként a kommunizmus okolható. A legújabb kutatások szerint a bizalmatlanság újratermeli magát, kérdés van-e kiút ebből az ördögi körből...
Az utóbbi hetekben megsűrűsödtek az olyan kormányzati nyilatkozatok, amelyeket egy motívum köt össze: az uniós tagságunk szembeállítása a magyar érdekekkel. Nem arról van már szó, hogy egyes baloldali, majd mindenféle pártállású nyugati és uniós politikusokat személyükben gyaláznak az olyan alakok,…..
Javul az idő, egyre többen sétálnak a parkban, ezzel párhuzamosan egyre többször fordul elő, hogy potenciális veszélyhelyzeteket kell megelőzni kutyasétáltatás közben. A poén: a bátor, sőt, magukat kutyabarátnak tekintő járókelők gyakrabban kerülnek ilyen helyzetbe, mint azok, akik félnek.  Nem…..
Itt van egy újabb, igen ékes bizonyítéka annak, hogy a - mindenkori? - kormánynak nincsen pénze, csak a természetes-és jogi személyeknek, amelyet aztán jól bekasszíroznak mindenféle hókusz-pókusz adónemmel, intézkedéssel, bezárással, átszervezéssel. Elvégre többet adni…..
Ideológiailag nem támogatott műfajként valószínűleg nehéz dolga volt annak a filmrendezőnek aki a Kádár-korszakban a bűnözök világáról szóló film forgatására adta a fejét. A szocialista rend állama nem támogatta a bűn világának bemutatását, ezek a témák (bűntények,…..
gergengocia 2014.08.08 21:23:09
@Magyar Filmörökség:
Én is moziban láttam annó, ugyanez volt a vége, tehát robbanás.
Még esetleg a lista kiegészíthető a Vérszerződés című filmmel, amelyben Bubik István szerepel. Azt is többször láttam, szintén a bűn világa a témája.
Egy friss tanulmány szerint az otthon elkényeztetett gyerek jobban ki van téve az iskolai zaklatásoknak. Úgyhogy nem érdemes a széltől is óvni a csemetét, miközben persze jó, ha megvédjük a felesleges veszélyektől. Tánc a borotvaélen. Magyarországon is egyre többet…..
gergengocia 2013.04.28 02:10:08
@A kis MirrMurr: A bullying szerintem elég régóta létezik, csak máshogy hívták, pl. kopasz-, balek-, miegymás-avatás és azok durvább fajtái. Vagy hogy elveszik a gyerektől a cuccait, uzsonnáját, szétszórják a táskája tartalmát stb. A gyerek meg nem mer otthon szólni, mert cikinek érzi, hogy nem képes megvédeni magát.
Amúgy - és ezt nem a hozzászólásodra reagálom, csak lusta vagyok új hozzászólást nyitni - sok helyen szemet hunynak efölött, mert azt gondolják, hogy így könnyebb lesz a (megalázott) gyerekeket kezelni, legalább megtanulják, hol a helyük. Én természetesen nem értek egyet azzal, hogy ha engem sérelem ér, továbbadom a gyereknek, legalább megtanulja belőle a "való életet", mert arra kell nevelni. Én például azt szeretném, ha nem az élet negatív oldalát neveznénk a való életnek, és nem azt tanulásnak meg nevelésnek, hogy megalázunk másokat. Nem egészen értem, hogy miért a jelenlegi meg múltbeli társadalmat akarjuk reprodukálni, amikor a történelemből világosan kiderült, hogy az meglehetősen beteg volt és hogy például az őseink vadállatként viselkedtek.
Vasárnap hozta le a NOL, hogy a Fidesz tömegdemonstrációval bizonyítaná mindenkinek, hogy a kétharmad a kormány és a Fidesz mögött van, de Kósa szerint a tél nem kedvez az ilyen jellegű rendezvényeknek. Megjegyzem, nem az időjárással van a legfőbb probléma ...Az Index tegnap írt…..
addict Rablásra buzdító reklám 2011.11.09 13:50:00
Elképesztően bevállalós kampányt eszelt ki az elektronikai cikkeket forgalmazó Pause. Legújabb kampányukban arra buzdítják a svéd lakosokat, hogy november 10-én, zárás után törjenek be stockholmi boltjukba és lopjanak el egy LED tévét. Akinek sikerül, az megtarthatja a több…..
gergengocia 2011.11.10 11:59:49