Regisztráció Blogot indítok
Adatok
konzilium

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ezt muszáj megmutatni, minden évben fotósorozatot készítek a karácsonyról, fák, arcok, díszek, ajándékok, ételek… Emlék. Ezek itt az idei kedvenc ajándékaim, persze sok minden lemaradt a fotóról, könyvek, ajándékcsomagok saját termésű finomságokkal, rengeteg különleges lekvár, fűszerek,…..
Egy rákos negyvenes => Megvagyok 2010.09.14 11:04:00
Milyen könnyű kimondani: Meghalok… és milyen nehéz megtenni… Mondjuk az sokat segít, hogy nem a 10.en lakunk, túl nagy volna a kísértés, így rákosan hamar azt mondaná az ember „Csak egy ugrás a sugár.” Jól van na ezzel nem viccelődöm, nem(!) soha…..
konzilium 2012.02.23 17:28:59
Haliho Mindenkinek!

Egy kis híradás, mert régen voltam itt.
A legutóbbi leleteim is egyre jobbak. már. Egyetlen, de nagy problémával küzdök, az pedig most van "nyomozás" alatt. A cukor szint változó, hiszen megskalpolták a hasnyálmirigyem, így aztán hol lent, hol fent.. /étkezés alapján / de mindenképpen utána kell járni, mert ez már nem a ciszplatin kemoterápiás kezelés utóhatásai miatti láb-kéz zsiborgások. Viszont alig van időm magammal foglalkozni, mert szerencsére a cégem nagyon megy, sok a dolgom, közben költözködések is zajlanak, így elterelődik a figyelmem.. Ráadásul lesz egy londoni kirándulás is a közeljövőben. Szóval így néz ki egy "adenocarcinómás" gyomor eltávolítás utáni beteg mindennapja, ha sikerül az "élet" utána.
Kaptam levelet is innen érdeklődők részéről , itt üzenem, hogy fogok is nekik válaszolni hamarosan, ahogy egy kis időm lesz rá,a saját atapasztalataim megosztom velük.. / orvosoktól nem nagyon kapnak, hiszen ritka extrém esetek vagyunk, és ha túléljük, nem tudnak velünk mit kezdeni, a legjobb indulat mellett sem.. sőt szinte ránk csodálkoznak.. jé , ilyen is van? és még él? /
Igen,, vagyunk páran, szerencsére a korszerű gyógymódoknak és a lelkiismeretes orvosainknak köszönhetően /nálam ez az igaz/, plusz talán a saját magunknak, hogy nem adtuk fel, és időben történt minden.
Részemről az 5-ik évben vagyok, múlt hónapban vetettem ki a beültett port-ot, amit mindig húztam, halasztottam, de már nincs szükségem rá, ráadásul "ő" is úgy gondolta, hogy elbúcsúzik véglegesen tőlem ..
Javaslom Gábor által fordított könyvet töltsétek le, mert ott nagyon részletesen le van írva mit kell tenni, mire kell vigyázni stb. a szükséges életformára vonatkozóan.. Nekem ez a tájékoztató egy "mankó" /Drága Gábor , milyen szívessen megköszönném szóban is ha lehetne, újra-újra/ és az orvosoknak is ajánlanám, hogy forgassák, ha ilyen beteggel van dolguk.. Üdv. Ildikó
konzilium 2014.11.19 00:06:13
Kedves Olvasók!

Sokat gondolok Gáborra, vajon mit szólna ha elolvashatná a hsz-ket. Milyen hasznos és segítő blog lehetett volna ez a kezdeményezése..
Elég régen adtam hírt magamról,ezért írok egy kis rövid beszámolót.
Ez év december 14-n átlépem a műtétem 7-ik évét,remélem kimondhatom már,hogy meggyógyultam. Múlt héten voltam kontrollon és minden leletem negatív. Szeretném biztatni a sorstársakat, hogy bízzanak abban, hogy felépülnek, átvészelik a műtét és sok kezeléssel járó kellemetlenségeket. Egyre többen vagyunk gyógyultak, és miért ne lennénk még többen. Tehát kitartás, bizakodás, csak pozitív gondolkodás. Itt vagyunk akik erre a példák és reméljük ilyen bejegyzések olvasása reményt és kitartást ad azoknak is akik éppen küzdenek a betegségükkel..
Teljesen normális életet élek, nincsenek táplálkozási problémáim.. inkább vissza kell fogni magam, hogy betartsam az intelmeket. Vissza sikerült híznom cca 10 kg-ot, most tartok az ideális testsúlyomnál, ami saját elégedettségemnek is alapja, mert a műtétem előtt egy kicsit molett voltam. Figyelek a vitaminokra, a fehérjékre (sajtok, túró) betartom a diétát cukor ügyben.. szóval EGÉSZSÉGESEN muszáj élni,, kihágások nélkül.. Eszem a magokat is( óvatosan) és soha nem marad el este egy kis pohár jó minőségű vörösbor. Közben dolgozom, unokázok, utazok.. Mit is mondjak amit nem szeretnék, hogy dicsekvésnek tűnjön.. az utóbbi években pótoltam be azokat az elmaradt utakat, ahová előző élet szakaszomban (műtét előtti) nem jutottam el, mert mindig csak a munka a kötelesség, stressz elvette az időmet, energiámat.. Tehát ha ebből a szempontból nézem, akkor a figyelmeztetés időben érkezett és kárpótolt az élet.. Ezt kívánom minden sorstársamnak.. Üdv. Ildikó
Nehéz dolog… mert minden ember más kialakult táplálkozási szokásokkal jut el odáig, hogy kikapják a gyomrát… nem részlegesen, hanem úgy emberesen az egészet…Nincs két egyforma eset, mint ahogy nincs két egyforma ízlés sem, van olyan, aki kedvel egy bizonyos…..
Egy rákos negyvenes lelet 2010.09.10 19:15:00
Utálom a pontatlanságot, ezért is balhéztam össze kedden a feleségemmel, merthogy délre kellett menni a dokihoz, mi meg elkéstünk. Előbb kellett volna felkelnem, persze az se sokat javított a helyzetünkön, hogy elromlott a kocsink önindítója. Summa summárum minek szépítsem a…..
 Egyre inkább az az érzésem, hogy a türelem rózsájából nekem csak a tövisek jutnak. Gondoltam, valahogy majd csak feldolgozom ezt a vacak CT eredményt, de nehezen megy. Voltam a körzeti orvosomnál mondtam neki a dolgot, megvizsgált adott beutalót a fehérvári…..
Tegnap megvolt a CT vizsgálatom. Az egészségügy tényleg horror! Persze csak annyi történt, hogy volt egy koponya CT időpontom július 29.-ére, akkor mentem az onkológiára vérvételes kontrollra is. A nővérke - aki a kemót szokta beadni - rendes, vigyáz a vénáimra,…..
konzilium 2010.08.26 10:23:45
@Pixyke:

..kicsit lapítok, mert én minden olyat fogyasztottam ami a "tabu" kategóriába tartozna.. pld. kemo alatt a kedvencem volt /már amit megtudtam enni/ a fött kukorica, és képes voltam a sóletet is "megkívánni"- ezek adtak akkor energiát-, és azóta is fogyasztok mindent , többek között a K-betűsöket is, amiért időnként lelkiismeret furdalásom is van..de eddig még nem volt semmitől semmi bajom... hát ennyit tudok Neked ebben a helyzetemben /teljes gyomornélküliség/ üzenni.. javulást kívánva apukádnak.. üdv. Ildikó
„Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!” Mark Twain..
Ez most itt egy rendhagyó bejegyzés lesz, történt ugyanis, hogy levelet kaptam, idézem:Szia adenocarcinoma! Aratóné Éva üzent neked a blog.hu adatlapodon:  "Én 58 éves vagyok 9.-ére visznek Bp.-re műtétre kiveszik a gyomrom. Be vagyok rezelve, nem olvasni műtét előtti…..
Egy rákos negyvenes => Szerelem 2010.06.23 22:18:00
Ilyenkor kemó környékén mindig érzékenyebb a lelkem. Fekszem az ágyon. Nézek ki a fejemből. Elmélkedem az élet nagy dolgain. A szél néha-néha meglibbenti a függönyt. Rájöttem, szerelmet látok. Nem a szél, és nem is a függöny az, hanem a libbentésben, a lebegés!…..
Túl vagyok megint háromnapi kemó - adagomon. Nem szeretem a dolgot, de hát ez van. Olyan ez, mint a középkorban az érvágás, vagy a pszichiátrián az elektrosokk, van akinek segít, van aki meg úgy érzi belehal. Már csak azért is mert itt tudatosul benne újra, hogy rákos. Furcsa…..
"Gábor Te élsz???" Ezt a kérdést Gyera János barátom tette fel egyszer nekem. Milyen kár, hogy már nem él, így már nincs kivel megvitatnom ezt a nagy kérdést. Azt hiszem nem élek, csak létezem. Na persze azt sem mondhatom, hogy amióta van ez a betegségem,…..
Most múlik pontosan, Engedem had menjen Szaladjon kifelé belőlem Gondoltam egyetlen nem vagy itt jó helyen nem vagy való nekem Villámlik mennydörög ez tényleg szerelem.…..
Egy ember egy napon azzal a hírrel tért haza, hogy az orvosa szerint már csak 24 óra van hátra az életéből. Letörölgette felesége arcáról a könnyeket, majd megkérte, szeretkezzenek. A nő természetesen nem tiltakozott, és szenvedélyes szex kerekedett. Hat órával később…..
Egyre ritkábban írok, vajon miért? Érdekes az ember. Pedig rengeteg minden történik ám velem… (és mégsem történik semmi…) Hétfőn pl. dokinál voltam, a szokásos havi B12 injekció adagomért, no meg a táppénzes igazolásért, és ha már ott voltam, akkor…..
Egy rákos negyvenes => Élet 2010.03.01 15:19:21
A hétvégén nagymamám mondása jutott eszembe:"Tudod fiam, ne azt a lányt vedd el, akivel majd csak együtt akarsz élni… olyant vegyél el, aki nélkül nem tudsz élni."Bölcs asszony volt. Alkoholista férje mellett 5 gyereket felnevelt.Szóval, szép az élet...
Két napja elkezdett zúgni a bal fülem… nem is zúgás ez, hanem olyan, mint amikor a tűz lobog… nem pattog, lobog… nem fáj, csak kellemetlen. El kell mennem a fülészetre… Ma este szedem be az utolsó adag Xaloda nevű förmedvényt… Örülök, hogy már…..
Egy rákos negyvenes => A könyv 2010.02.09 22:36:00
El sem hiszem: Végre elkészültem a német könyv fordításával! Elég nyers szöveg, de érthető, és most leginkább ez volt a lényeg. Kiadatni szerintem nem érdemes, mert nem hiszem, hogy piaca lenne a dolognak. (Egy évben itthon max. 50 embernek kapják ki a gyomrát, az…..
Hallo Gábor  Nagyszerű, hogy nektek is van Magyarországon egy ilyen fórumotok. Nyugodtan kérdezhettél volna erről a fórumon is, de szívesen válaszolok magán levélben (PN ) is. Nálam Cicplatin által okozott károsodás sajnos nagyon erős, mind a mai napig van zsibbadás…..
Kedves Erika, azt kérdezed a legutóbbi hozzászólásodban, hogy "baj-e, hogy a nővéred nem kap B12 vitamint… "Véleményem szerint igenis hogy baj, sőt nem is kicsit, bár már korábban írtam erről, most szükségét érzem, hogy megerősítem ezt.Fontos, hogy tud, egy…..
konzilium 2010.01.31 17:04:08
Üdv! .. leírom ami nálam van , ennyi idővel a műtét és onk. kezelések óta: /2007 dec./

.. 3 havonta adnak B12 injekciót, / sejtszaporító hatása lehet/.. én a műtétem után kb. 8 hónappal kaptam az elsőt, de mivel előjött egy áttét a varrat mentén, abbahagyták és B12 csak tavaly decemberben kaptam újból, majd februárban fogom a következőt..
az onkológusom és a háziorvosom szerint -aki egyébként endokrinológus is egyúttal, ők ezen állásponton vannak /..szerintük fontos szedni a B vitaminokat /B1, B6/ C vit. kb /500-as naponta elég/ és megnézetni a vérképet folyamatosan / 4-6 hetente /..
.kb. egy éve tünetmentes vagyok.. /Ct, tumormarker/
., ..viszont, kialakult nálam egy neuropathia kórkép, ami abban nyilvánul meg, hogy nagyon zsibbadnak a kezeim /ujjak/ és a lábfejem.. szinte időnként görcsöl..
azt mondják, hogy ez a Cisplatin kezelés hatása miatt van.. de annak már elkellett volna ennyi idő alatt múlnia., ezért szedek millgamma kapszulát, kalciumot, magnéziumot/ van amikor peszgő tabl. formában/. újabban kaptam Thiogamma kapszulát, amit a cukrosoknak adnak, majd
kiderül, használt-e.. ezekre a panaszaimra,
.. eddig egy orvos sem tudott egyértelmű választ adni, hogy mi várható..
szeretném megkérdezni Gábortól, hogy a német fórumon volt –e ilyesmiről szó…

sajnos, számolnunk kell a különböző mellékhatásokkal a felszívódási zavarok miatt. /csont ritkulás, izületi problémák.. meg kitudja mik amire most nem is gondolunk/
.egyébként jól vagyok,aki nem tudja, hogy mi történt velem, nem nagyon veszi észre , hogy ilyen „tortúrában” volt és van részem-- Ildikó