Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sedithm

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta az a módi nálunk, hogy a fiam névnapját a síelésból szombaton hazaérkezve vasárnap ünnepeljük a családdal (a tavalyi év volt a kivétel). Jellemzően például marhapörkölttel és a Szlovákiából hozott knédlivel. Idén azonban a férjem nem tudott szabadulni a töltött…..
Törtem-törtem a fejem, hogy mivel vezessem be azt, hogy újra itt vagyok, és remélem, leszek is még egy ideig. Aztán rájöttem, hogy ha még sokáig csak „fejtörök”, akkor az írásból nem lesz semmi. Végül is a legelején, valamikor régen is csak egyszerűen belevágtam, hát…..
Ezen a blogkóstolón Edit receptjei közül válogathattam. Ez a banánkenyér már elsőre nagyon megtetszett, így erre esett a választásom, bár sok más izgalmas recepten is megakadt a szemem. Az eredeti recept itt…..
Fehér Falat Mogyorós zabkeksz 2013.09.09 13:53:00
A múltkori lenmag ropogós készítése közben jött az ötlet, amikor is a Tahinit (szezámmagkrém) mogyóróvajjal helyettesítettem, és a nyers tésztának nagyon klassz mogyorós beütése lett. (Persze aztán ott a gazdag feltét átvette a hangsúlyt.) Zabkekszeket pedig gyakran sütök…..
Nem nevezném újévi fogadalomnak, csak éppen különösebb fogadkozás nélkül nekivágtam egy újabb fogyós projektnek. Ez egyáltalán nem jól hangzik, hiszen azt jelenti, hogy az eddigiek teljesen hiábavalók voltak, itt van a tipikus jojó-effektus. Hát lehet... Mentségemre szolgáljon,…..
àlabeck Nézzétek, hogy jártam! 2011.03.07 17:42:00
Talán akad valaki, vegyész, élelmiszervegyész, aki meg tudja magyarázni, hogy ez mitől, miért történt. Gondolom, nem is nagyon kell magyarázat a mellékelt „képregényhez”. Röviden, az történt, hogy mivel a fokhagyma mostanában – már eléggé régóta – meglehetősen drága, nagyon bosszant, hogy ráadásul…..
àlabeck Egy hozzászóláshoz 2010.07.16 10:42:00
Azért itt válaszolok kedves – ezek szerint sajnos csak volt – olvasóm megjegyzésére, mert az írásom kissé hosszúra sikerült. Idézem az ő sorait: Hogy a jó égbe, de most komolyan, tud valaki, akit szeretek olvasni, leírni egy olyan szót, hogy „fokhagymapor”?…..
àlabeck Diómajonéz 2010.05.18 08:38:00
Első olvasatra nekem is furcsán hangzott, de aztán – miután még néhány helyen találkoztam vele böngészés közben – felcsigázta a fantáziámat ez a mártásféle. (Nem azonos a grúz diómártással, amit már máskor is megcsináltam.) Igazán a majonézre hasonlít, illetve…..
àlabeck Martenica 2010.03.02 18:03:00
Már nagyon régóta március elsején mindig a bolgár martenica (мартеница) jut eszembe, ami ünnep is, jelkép is. Piros és fehér fonalakból van a jelkép, amit ilyenkor a ruhájukra tűznek, és hordanak március végéig, vagy amíg meg nem látnak egy virágzó fát, és akkor arra…..
àlabeck A sült csirke melle 2009.12.10 17:30:00
Ahogy mondtam, a zacskóban sült csirke mellehúsa egyáltalán nem volt száraz, mégis egy kicsit fel akartam dobni a másnapi ebédhez. Sajtszószt csináltam hozzá, kétféle sajtból, az egyik reszelt, keményebb, a másik pedig kockasajt volt. Felhasználtam hozzá azt a fűszeres húslevet,…..
àlabeck Ez is adventi naptár 2009.12.03 12:55:00
Nálunk most nincs kisgyerek a családban, ezért ezt a finom adventi naptárat én kaptam a lányomtól. Az egyik kedvenc csokim van benne, igazi marcipán, étcsokoládéba burkolva. Naponta egyet kell kivenni, megenni belőle egészen karácsonyig. Így legalább be tudom osztani, szó sem lehet…..
sedithm 2009.12.03 13:53:03
Nem tagadom, a spagetti alla puttanesca receptje ihlette. De persze nem autentikus, nem is az volt a célom, tulajdonképpen itthon lévő – elfekvő készleteimhez – alapanyagokhoz kerestem valamit, és ez jutott eszembe, pedig csak hallomásból ismerem, nem volt még szerencsém ilyet…..