Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ká. zé.

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NÉBIH „borigazgatója” nemrég gyakorlatilag lesöpörte az asztalról a magyar piacon még inkább újdonságnak számító narancsborokat és pét-natokat. A szükségesnél talán arrogánsabb kinyilatkoztatásra kicsit megbolydult a honi boros közeg, a hullámok pedig egészen a tengerentúlig értek...
ká. zé. 2020.08.28 23:12:04
@kunzoo: A "narancsbor" héjon erjesztett fehér szőlőből készült bort jelent.
Irsai-ból én is csináltam kisérletképpen ilyet, sokkal ízletesebb illatosabb , volt mint ugyanabból a szőlőből a klasszikus eljárással készült. Pálinkát főztem a héjon erjesztettből, amit bornak szántam azt klasszikusan erjesztettem. Csak megkóstoltam mindkettőt mikor leforrt és a héjon erjesztett sokkal jobb lett. Ugyanaz a pince, hőfok, élesztő, stb...
Az idén tokai fajtákkal akarok ugyanígy bort készíteni, főleg hogy 80-90ft/kg körüli aron lehet jó szőlőt venni.
Nem vagyok borász 5-6q szőlővel "játszom" évente, a magam és barátaim örömére, hogy vegyszermentes, kézműves, egészséges borokat ihassunk.
Belsőség Ilyen az öreg dízel 2014.04.26 06:35:22
Milyen lehet vajon, ha az ember csak használja az autóját hónapokon át, és nem kell hozzányúlni? Egy-egy olajcsere, esetleg fékbetét, ha eltömődik a pollenszűrő, már nagy esemény. A téli, nyári gumi váltogatása bosszantóan sok időt rabol el, még talán időpontot is kell…..
ká. zé. 2014.04.26 22:39:50
Turbódízel VE nem fog jól működni szívódízel fedéllel, mert a szabályzókarnak hiányzik az ütközője a turbós házban. Ott az LDA karjában ütközik.
A regulátortengely helyzete a terhelésfüggő előtöltésszabályzásért felel amit csak adagolópadon lehet jól beállítani. A képeken eléggé ki van csavarva, ennél beljebb szokott lenni, ezért valószínűsíthető hogy igy rossz.
A nyomástartó szelepek különbözőek más rugó és más méretű ablakok vannak rajtuk ezért más karakterisztikát tudnak, az előtöltés rugók szintén beállításuk pad nélkül szerintem nem lehetséges, még több ezer adagoló össszerakása után sem. A gyári karakterisztikák sokszor nem is jók, sőt azonos adagolóhoz a gyári program is sokszor különböző rugókat hoz, mert a ház és a dugattyú illesztése is befolyásol...
Hullámostárcsából az újabbak jobbak, sőt létezik olyan ami "kétlépcsős" azzal nagyon finom hangja lesz egy motornak. Szívódizelekre az újabb generációknál 8-as elemet és magasabb hullámostárcsát szereltek ezzel is finomabb hangja van mint egy nagyobb elem alacsonyabb hullámos kombinációnak. Én nagyobb elem és kétlépcsős hullámost kedvelem, és a terhelésfüggő előtöltésszabályzó finomhangolásával gyönyörű motorhangot lehet varázsolni. Ha nagyon bele akarunk merülni akkor be lehet szerelni kis alakítással a VW 1,9td AAZ kétrugós porlasztóházait is, amivel már tényleg hibátlan hangja lesz a motornak.
ká. zé. 2014.04.27 20:11:45
@Stump András: A regulátor tengely felett a házon van egy golyóval lezárt furat ami azt jelenti, hogy terhelés függő eredetileg az előtöltés szabályzás. A "beépítésre kész" képen jól látható.
Kertész Ilka beleképzelte magát egy férfi helyzetébe. A szöveg önmagáért beszél. Talán köztetek is van, akinek ismerős a szituáció - vagy a férj, vagy a feleség részéről. Lehet erről őszintén beszélni? Ki milyen megoldást talált? Talált-e megoldást? Vagy mindez a…..
ká. zé. 2012.11.25 03:12:10
@Holly-Audrey:
Elhiszem, hogy csinos és kivánatos vagy, sőt nem egy negyvenes nőt ismerek aki ilyen.
100-ból kettőt.
100-ból meg több mint 50 olyat, akit bottal se piszkálnék meg.
Na azok férjének meg mit mondasz?
Hogy csukott szemmel dugjanak, és közben gondoljanak rád?
ká. zé. 2012.11.25 23:01:07
@skarlát betű:
A munkámról: teljesen hétköznapi. Nagy türelmet és empátiát kíván, sokszor nincs éjszaka, vagy ünnep, ha hozzám fordulnak sokszor nem is tűr halasztást. "Bedolgozóim" is vannak és az ő munkájukért is nekem kell vállalni a felelőséget.
Telt nők: 35-40 felett egy nőnek választania kell a segge és az arca között... Ha fogyózik ráncos lesz, és sokszor a melle is rámegy. A férfiak szeretik ha egy nőnek van melle, és inkább elnézik a súlyfelesleget.
Ráadásul egy éhes nő állandóan frusztrált és ideges...:-)
Férfiak:
A férfiak szexcentrikusak. Oly annyira hogy ezért még egy nővel is képesek együtt élni, ami amúgy totál gáz. :-))
Javasolnám, hogy öltözz be férfinak, ülj be egy kocsmába a férfiak közé és hallgasd meg mit beszélnek őszintén (pár pohár után egymásközt) a nőkről. Garantáltan leszbikus leszel...:-))
ká. zé. 2012.11.25 03:05:55
@normál nyomtáv:
Házaspár szeretkezik és az asszony megkéri az férjet, (gondolván kicsit felpezsdítené az állóvizet) hogy súgjon valami mocskosat a fülébe...
Férj: konyha...
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
  Hogyan adjunk el egy BMW X6-ost egy greenpeace-esnek? Hát persze: rakjunk a V8 mögé két villanymotort! Vélemények az azonos című írásunkról...
Immunhiány Pályázat, miegymás 2009.09.16 16:09:00
Még a múltkor elfelejtetettem a nagy jó hír közben megemlíteni, hogy mikor vártunk a Professzor Úrra, csörgött a telefonom. A fotópályázattal kapcsolatban hívtak amire még augusztus végén neveztem, hogy bizony megnyertem. Ez egy esélyegyenlőség fotópályázat volt amit a Szép…..