Regisztráció Blogot indítok
Adatok
éjjeli_alkesz

53 bejegyzést írt és 497 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy kis falu Tolna megyében, Pakstól úgy 15 km-re, a neve Györköny, vagy ahogy a helyiek mondják, Jerking. Mi elsősorban azért emlékezünk meg róla, mert itt található Magyarország egyik legnagyobb összefüggő pincefaluja. Egy kedves barátom a minap…..
éjjeli_alkesz 2011.05.13 08:42:55
@Intizar: úgy biza.

@Barman's Choice: @lilakutyak: Szekszárdon van is Kadarka utca, meg egy bizonyos Bartina utca, utóbbi a kétes néphagyomény szerint a "bort inna" szókapcsolatból eredne.
éjjeli_alkesz 2011.06.29 23:10:33
@korxi: Köszi az aggódást, de még nem, csak minden összejött: meló, utazás, költözés, meg az, hogy esténként inkább khm, izé, futottam, oszt nem ittam lófaszt sem. Ebből az ördögi körből pár durva hétvégével sikerült kitörnöm :) így terveim szerint lesz még poszt, lágy kenyér, és bor is. Hillaby kartácsról hallgatásáról én sem tudok.

Hillaby, jelentkezz, roger.

Ja, és netem sem volt májusban :)
Részegségnek veszedelmes undokságárul Nézem a gúglit, keresgélek, közben véletlenül megakad a szemem ezen: "az iszákosok és házasságtörők védőszentje, Szent Mónika...". Ez csak valami netes badarság lehet, még nekem is felrémlik egy…..
éjjeli_alkesz 2011.04.15 20:30:03
@wpet: sok ott az alkesz.
na jó, igazából azért, mert a spanyolok az ő napján szálltak ott először partra. :) akkoriban könnyebben tájolták be a dátumot a szentekkel, mint pl. úgy, hogy augusztus 7. :)

ezt persze most olvastam én is a városka honlapján.
éjjeli_alkesz 2011.04.25 00:44:09
@korxi: nézze, ez olyasmi, hogy a gyilkosoknak sincs védőszentje, legalábbis csodálkoznék, ha lenne :)

szigorú teológiai értelmezés szerint a részeg ember az Istentől kapott lelkét nullázza le, egyben megágyaz majdnem az összes főbűnnek. a sikeres ivászatnak így nem is lehet patrónusa.

viszont az igazi híveket nem annyira zavarja, hogy az adott szent a kánon szerint milyen ügyekben illetékes. ez mindig úgy volt, hogy valamilyen életrajzi párhuzam miatt valakik kipécéztek egy szentet, aztán ha már megvolt a kultusz, hát jóváhagyták. kivétel pl. az internet bédőszentje, azt a pápa "nevezte ki".
éjjeli_alkesz 2011.05.13 08:55:32
off: @Intizar: @wpet: az egyházfi szó használatakor én bizony a falusi plebánosokra és náluk is erősebben a kántorokra gondoltam, a jelenkoriakra. per definitionem a plébános nem ok, a kántor részben. szerintem köznyelvileg érthető, ezért ha megbocsát, kedves Intizar, nem javítom, jó lesz ez már így.
látens iszákos Skizofránya 2011.03.31 21:31:00
Amolyan minimalista, kifejtés nélküli spontán online berúgós posztot terveztem már hosszú ideje mára, és íme, eljött a pillanat. Egy másik énem mindig egy csomó piát vesz valamelyik madaras vagy madártalan áruházban, nekem meg az emberiséggel szembeni kötelességem, hogy…..
éjjeli_alkesz 2011.04.04 23:01:58
@jamesz: @hillaby: @milédi: a fene azt a vájtfülű mindeneteket...:)
@lilakutyak: és hillaby még szerény is, mer' nem mondja, hogy a legtöbb hangszer szólamát maga játssza fel.

a pszicho-blogger kolléganő meg jó, hogy ide trackbackelt, ha megszorulunk, tudjuk hová fordulhatunk :)
 Bele tetszettek már gondolni, hogy mi az a közös ismérv, ami a legszűkebb baráti körünkben mindenkire kivétel nélkül jellemző? Mi az legkisebb közös többszörös, ami évtizedekig garantálja, hogy ugyanazokkal az arcokkal összejöjjünk hétvégente, közösen nyaraljunk…..
éjjeli_alkesz 2011.03.19 14:59:25
@stark: naugye:)
@sorica123: a csajokra mindez nem vonatkozik sztem, ők egy-két pohár borral elcsevegnek egymásközt, de a szittyós férjükkel is szótértenek... válni meg nem fognak, hiszen tudták, mire szerződtek.:)
Az előző posztban az italozás speciális női aspektusaiból villantottunk fel párat, megmaradva a nagy általánosságok szintjén. Személyes érintettségünk hiányában - eddigi szerzőink hímneműek - ennél többre nem vállalkozhattunk, de reméltük,…..
éjjeli_alkesz 2011.02.09 23:42:59
@hillaby: jóestét kolléga!

@wpet: üdv, rég járt erre kend.

@korxi: bezony, és ez finom felhozatal.:)
éjjeli_alkesz 2011.02.09 23:45:51
éjjeli_alkesz 2011.02.10 08:57:58
@hillaby: ezt te megjósoltad magadnak :S
 Van itthon egy állvány jó bor, vagy négyféle sör és valami pálinka is. Nézegetem így késő este, hogy melyik legyen, aztán töltök egy pohár tejet, és lefekszem. Húbazze, mi a fasz van?! Talán mission is complete? Na jó, nem, de azt kijelenthetjük, hogy a hiúság - a…..
éjjeli_alkesz 2010.12.17 00:22:37
éjjeli_alkesz 2011.02.07 00:06:03
@medenke: 3 hétig tartott, aztán jöttek az ünnepek, azon gondolkoztam, minek is...:) érted, kaja-pia.

ráadásul a megszokott mértéket is messze meghaladó intenzitással ment a móka. aztán jött valamennyi, talán két hét absztiencia, de aztán valami szociális kötelezettség folyton nezavart.
éjjeli_alkesz 2011.02.08 22:50:57
@hillaby: @medenke: tényleg lassan átkeresztelkedhetük látens absztinensre..:)

nyilván jobb az ember általános közérzete, ha nem dönt be esténként egy üveg bort, hisz mégiscsak méreg. de nálam nem akkora a különbség, hogy ilyen drasztikus lépésre szánjam el magam, és lemondjak a borozás nyújtotta élvezetről, persze csak módjával...:)
látens iszákos Clara Zetkin álma 2011.01.29 23:34:00
Nem oly rég (úgy a 60'-as évekig) a káros szenvedélyek nyilvános űzése, a kocsmák és borospincék látogatása is a férfiak privilégiuma volt, szegény nők meg ihattak zugba', ellenkező esetben a közösség úgy a szájára vette az illetőt, hogy…..
éjjeli_alkesz 2011.01.31 23:52:01
@Barman's Choice: így igaz. ezek egymást erősítő folyamatok. 1: szociológiai paradigmaváltás a 60-as években, 2: erre reagál a szeszipar és a marketing, 3: mindez tovább pörgeti az elsőt.

a tiniknek ott a cool lónyál, de a sör-, metaxa- és egyéb keményebb piareklámokban is feltűnnek bombázók, idilli luxuskörnyezetben. ha nem is rohan mindeki heinekenért vagy vilmosért, a folyamat világos: csajok, vedeljetek bátran, ez teljesen elfogadott a sikeres bomba csajok is ezt csinálják.

persze tőlem ihat aki akar, de nem tudom. ott lehetne mondjuk egy ajánlott heti bevitel a reklám végén - mint a kérdezze meg gyógyszerését ... - hiszen a csajoknak a fele is sok. aztán majd a felnőtt ember dönt.:)
éjjeli_alkesz 2011.02.04 21:12:06
@lilakutyak: imádok csajokkal piázni!:)

de képzeld el, hogy az egyetemi kóterban nem volt ritka, hogy pár hölgyike, aki ha nem találta meg este a számítását, hát befeküdt a "barátaihoz" pl. mellém, és ha be volt indulva, akkor arra ébredtem, hogy nem erotikus álmot élek át, hanem...

alvó maga- és mozgásképtelen faszikét elvileg egy erőszakos nemi bűncselekmény elszenvedői voltunk, de gyakorlatilag ma is örömmel idézem fel a történteket. :)

szal vannak ilyen különbségek.
éjjeli_alkesz 2011.02.06 23:59:38
@jamesz: mégis erőltetik :)
ezek a mexicánák...
@korxi: a magam részéről teszek a társadalom elvárásaira, de amire nem lehet legyinteni, azok a biológiai tények, ld. utolsó két bekezdés.
Gondoljon bárki bármit, pökjetek le, öntsetek rám édes spumantét, vagy szavaljon nekem verset maga Ildikó, én biz' nézem a Való Világot. Saját ismeretségi körömben ezzel ugyan egyedül vagyok, hiába próbáltam meg társalgási témává tenni,  hogy…..
16:27. Itt az év utolsó napja, és látens iszákosként nem engedhettem meg, hogy blogunk poszt nélkül maradjon e jeles ünnepen. Szilveszter - hiába tagadnánk - mindig is az iszonyatos berúgásokról, hányásokról, részegen hóban fetrengésekről szólt. Ilyenkor iszik…..
éjjeli_alkesz 2011.01.17 17:02:55
@jamesz: pff, az szar lehet, remélem csak rutin érdeklődés.
éhgyomorra legfeljjebb a reggeli páleszt, már ha valakinek ez a heppje.
Médiatörvény ügyben pár gyakorlatias kérdés merült fel bennem, ahogy a 2010. évi LXXXII., a CIII. és CIV. törvényt, valamint a T/1474 sz. javaslatot kicsit felszínesen, de átbogarásztam. Mivel mi itt (pontosabban ebben a blogban) nem…..
éjjeli_alkesz 2010.12.24 11:39:35
@hillaby: kedves kommentelőtársam, persze, hogy nyugi van.:)

fa csodás, a kicsi miatt tegnap este már feldíszítettük, de megérte, reggel egy órán át extázisban örömködött. a halászléhez kettő körül hozzálátok, nem kizárható, hogy az első fröccsök az un. főzőborból akkor elcsattannak.:)
éjjeli_alkesz 2010.12.24 23:42:48
@hillaby: nem értem.:) nem szoktam parázni, főleg két üveg bor, meg egy üveg pezsgő után.:)
amúgy tegnap csatlakozott ez a nicknév, éppen a poszt valamelyik pontját hivatott illusztrálni.
na mindegy, hagyom ezt a témát, a lényeget kevesen vágják.
de egy ilyen szép ünnepen le sem szarom.

eszembe jutott még, hogy tavaly ilyenkor hogy szivattam magam, a decemberi absztinenciával.:) idén nem így volt, nagyon nem. :)
Ezekkel a karácsonyi hangulatot árasztó tematikus képekkel kívánunk nektek boldog, békés ünnepet. Mivel nálunk a feleségem csomagol, a halászléhez pedig még nem kellett hozzákezdenem, temérdek időm van, így idén sem maradunk karácsonyi poszt nélkül. A…..
éjjeli_alkesz 2011.01.01 23:36:33
@jamesz: ezt így még egy orvostól sem hallottam, de hát ha ez van...nem szedsz valamilyen gyógyszert rendszeresen? pl. egyes gyulladáscsökkentők feltolják a ggt-t, szesz sem kell hozzá.

amúgy csatlakozok hozzád, én is visszaveszek, mert ez a december nagyon húzós volt, főleg..., eh, ez agész. na jó, még egy desznyóölés a héten, olyan "céges", csak enni és inni kell, de aztán jön a teázás egy hónapig. uncsi lesz, pfff.
Nyílt titok, hogy mielőtt elkezdtem rontani itt a levegőt, volt egy saját, én-alkoholista naplóm is, a Boci, az óriás. Két éve, Karácsony előtt kezdtem azt, és most év végén tisztelettel felszámolom, hogy iszákos írói vénámat a Látens blogon öntsem ki ezentúl. A…..
éjjeli_alkesz 2010.12.23 17:24:15
@milédi: kezicsókolom, üdv nálunk!

csajos poszt ügyben hogy állunk? nem akarsz egy saját "vendégposztot"? :)

többi csajok, kukibéb, lehet kooperálni is:)
Freddie Mercury és John Lennon után egy újabb rocklegenda, igaz, Keith Richards él - ma 67 éves. Ez így leírva az igazán döbbenetes, hiszen Ő maga az orvostudomány cáfolata. Én őt szeretem legjobban a Rolling Stones-ból: ez nem könnyű választás egyébként, hiszen a rezzenéstelen…..
Sokat beszéltünk itt kulturált ivásről és a borkultúráról. Itthon is bimbózgat valami egy ideje, becsüljük meg, legyünk büszkék az évszázados hagyományainkra. Új sorozatunkban viszont olyan borivásban jártas vidékekre kalandozunk, ahol ezt a sportot a történelem kezdete…..
Nem úszhatjuk meg, be kell számolnunk arról az emberről (?), akinek orvosai azt állítják, szakmájuk szabályai szerint semmi nem indokolja, hogy az illető életben legyen. Ő ugye Ozzy Osbourne, 62 éves, és világ életében vedelt, mint a gödény, biztos, ami biztos alapon…..
éjjeli_alkesz 2010.11.24 08:32:09
@wendytesztaburger:

a ragrímekkel magyarázkodó blogger kétsorosa:

nincsen forrás, tudományos
csak amolyan bulváros

na de komolyan. általában, ha olyan a téma tudoményosigénnyel utánanézek a dolgoknak, ezúttal egy valag, részben ellentmondásos cikk után feladatam. de minden cikkben megjelölték az amcsi céget és egy-két nyilatkozó tudóst, aki akar ezen a vonalon guglizhat tovább.

hirtelen pl.:
www.nypost.com/p/news/national/new_study_shows_rocker_ozzy_osbourne_N1uA3Olx22SIJlmIRRHfmK
éjjeli_alkesz 2010.11.24 08:38:42
@hillaby: nem gondoltam, hogy erre bármely napszakban képes vagy XD
Az előző posztom kapcsán felmerült többekben és bennem is pár - főleg életrajzi - kérdés Muszorgszkijjal kapcsolatban, amiket most igyekszek megválaszolni internetes források (és nem a magyar nyelvű Wikipédia) alapján. 1. Akkor most gazdag volt vagy szegény? Viszonylag vagyonos…..
Mi mással lehet jobban kiérdemelni a híres iszákosok közé kerülést, mint azzal, ha alkoholelvonás visz át minket a másvilágra? A XIX. századi orosz zeneszerző életrajzi adataival inkább nem is fárasztanám a blog közönségét, elég annyi, hogy Mogyeszt nem több mint 42 életéve…..
éjjeli_alkesz 2010.11.14 22:24:26
éjjeli_alkesz 2010.11.14 23:12:51
@hillaby: ha volgai német volt, akkor nyilván az utóbbi:)

de ha netán mégsem, akkor talán egy a 'k' és 'h' közti krákogós torokhangon.
éjjeli_alkesz 2010.11.14 23:24:30
látens iszákos Egy év 2010.11.07 22:47:00
Kedves barátaim, akár hiszitek, akár nem, a nagy okt. szoc. forr. mellett egy másik évforduló is november 7-re esik: éppen ma egy éve történt, hogy hajnali egykor, a második üveg…..
Ezúttal a testvéri Lilakutyák blog szerzője kamingautol, és rántja le a leplet saját italozási szokásairól. Klasszikus látens iszákos pályaív; az ifjúkori bohóságot ideiglenesen a mértéktartásra törekvő stratégiák követik, melyek vagy bejönnek vagy…..
A whisky világa - szemben a borral, a pálinkával - a legtöbb igényes magyar fogyasztó számára is egzotikus fehér folt, holott ősi és hatalmas kultúra lengi körül. Oké, van a Johnnie, a Jim Bim, meg rémlik valami arról, hogy a whiskey az más, mint a whisky, oszt…..
éjjeli_alkesz 2010.10.31 00:11:52
@Barman's Choice: szerintem még ez is optimista becslés.
éjjeli_alkesz 2010.11.01 21:57:09
@Barman's Choice: ezért is jó piás blogot írni, az élet minden területéről írkálhat az ember, úgy, hogy erőlködés nélkül köthető az alaptémához. :) na jó, még komolyzenei posztra nem volt elég a fantáziám :)
Az utolsó hogyvolt csapatmunka szüleménye, amit Llew kollégával közösen követtünk el. Asgardékhoz tartunk éppen az Odüsszeiával, kedvenc szürke nudistáink 9 év után úgy döntöttek, hogy részt vehetünk egy ottalvós bulin. Persze a meghívás igazi okáról nem tudunk semmit, ami…..
látens iszákos Érdekes adatok 2010.10.25 19:27:00
A statisztika világnapja régi, nosztalgikus emlékeket idézett fel bennem, a szokásos spéttel el is kezdtem böngészni a netet statisztikai idő- és mennyiségi sorok, táblázatok és egyéb ábrák után. Találtam egy rakat érdekes dolgot, és egy különleges…..
éjjeli_alkesz 2010.10.28 23:34:08
@hillaby: ez érdekes, szinte módszert cseréltünk egy év alatt :) én csak kétszer, háromszor szittyózok egy héten, hétköznap ez 6 dl, azaz egy üveg, mínusz a zasszony egy pohárkája. de hétvégén sem sokkal több. néha viszont sokkal több :)

és ezt mefejeled a binge drinkinggel is...:)

na megyek, van még egy pohár borom
éjjeli_alkesz 2010.10.29 14:41:04
@korxi: Statisztikailag is úgy egyharmadnyi esély volt erre :)

na de én már két fekete megyében is laktam meg egy szürkében, és most is feketében. sőt hillaby is...

nem kizárt, hogy túl vagyunk reprezentálva:)
éjjeli_alkesz 2010.10.30 23:22:05
@hillaby: akkor az lehet, hogy te szarsz Közép-Észak-Magyarországra, ezé' ilyen fekete.:)
A mozifilmek átszinkronizálása nem magyar találmány, amikor egy-egy keményebb alkotás a tévé képernyőjére kerül, hacsak nem fizetős kábeladóról van szó, az amcsik is megnyirbálják a nyersanyagot, kivágják a szemkitolós jeleneteket, és a mádörfakkörözés sem maradhat a…..