Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karla

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Mi a véleménye a diákhitel intézményéről? Kedves Blogolók! Nagyon örültem, hogy a diákhitel konstrukcióval…..
Karla 2009.12.12 13:57:14
A diákhitel mindenképpen egy jó elgondolás, én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Ennek köszönhetem, hogy itt tanulhatok, nem pedig egy vidéki egyetemen vagy főiskolán. Említették a különböző szociális támogatásokat. A helyzet ezzel csak annyi, hogy papíron nekem nem jár semmilyen támogatás, nincs több testvérem, normális körülmények között élek, tehát nincsen sem alaptámogatásom, sem szociális ösztöndíjam. Már csak a tanulmányiban reménykedhetem. Hiába mutatják azt az adatok, hogy nincs szükségem semmilyen támogatásra, mégis felvettem a diákhitelt, mert képtelenségnek tartom, hogy szüleim havi 50-60 ezer forintot az én budapesti megélhetésemre költsenek. Ha otthon vagyok persze akkor is pénzbe kerülök, de nagy különbség van. Így én inkább úgy döntöttem, hogy épp ideje 20 évesen leválnom szüleimről. Már 5 éve dolgozom nyaranta, és sokkal jobban éreztem magam évközben, hogy a saját dolgaimat én fizethetem meg. Ha már félig-meddig különköltözöm, akkor ideje a megélhetésemről magamnak gondoskodnom. Mivel szeretném az egyetemi éveimet élvezni, nem akarok kimaradni sem az órákról, rendezvényekről, tanulásból, csopi bulikról, így egyértelmű, hogy év közben a folyamatos munka szóba sem jöhet. Tehát nagyon örülök, hogy van ez a lehetőség, és nem arra kell gondolnom, hogy a szüleimnek vajon mit kell eltűrniük, min kell spórolniuk, azért mert szeretnék, hogy egy jó egyetemen tudjak tanulni. Láttam már erre is példát, családok, ahol az egyetemista szintén nem kapott támogatást, diákhitelt nem vett fel, ezért mindkét szülője másodállásban is robotolhat. Ha az az ára annak, hogy nem teszem tönkre fizikailag és lelkileg is szüleimet, de nekem van egy hitelem, akkor azt hiszem, mindenképpen megéri beleugrani.
AudioPorn Central Madonna 1982-ben 2009.11.14 22:48:00
ez az első alkalom, amikor Madonna az Everybody-t élőben adja elő1982-ben vagyunk, a New York-i Danceteriában[via Skrufff-E]..