Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pluto111

0 bejegyzést írt és 317 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bayer Zsolt Birkózás című cikkében most éppen a NOB-ot osztotta ki, a tőle megszokott keresetlen stílusban. Természetesen baromállatok és idióták mindahányan. Mégpedig azért, mert levették a birkózást az olimpia műsoráról. Ahogy írja, helyette lesz majd valamilyen „ball”,…..
Berlinben ma már legalább egy tucat főzde működik, de csak egy részük hajlandó érdekes söröket főzni. Ezek a német sörfőzők nagyon józanok: majd akkor főznek IPA-t, ha IPA-t többen akarnak inni, mint sima világos sört. Annyi időnk nem volt, hogy őket is meglátogassuk – csak…..
pluto111 2013.02.08 14:57:33
@TonyCaviar:
Csak kíváncsiság, az szerinted valamiféle kötelessége a főzdéknek, hogy IPA-t készítsenek, az embereknek meg kötelezően át kellene szokni az IPA-ra, ha szeretik, ha nem?
Németek tele vannak jobbnál jobb sörökkel, mi azzal a baj, ha szeretik a saját sörfajtáikat?
Világszerte hatalmas hype övezi a HRC-t, bár ezt én a mai napig nem értem, csakúgy, mint mondjuk a Starbucksot sem, de ez már maradjon az én problémám. Az biztos, hogy az új év első tesztjeként ellátogattunk a Vörösmarty térre, hogy megnézzük mit is tud a hamburger, mely többek…..
Karácsony után pár nappal a cívisvárosban jártunk, ahol immár egy éve szemezgethetnek a helyi lakosok az Ikon étterem kínálatából. Természetesen mi sem csak úgy reformálni mentünk oda, egy klasszikus burgert néztünk ki a kínálatból. Az étterem már az utcán elkezdődik,…..
pluto111 2013.01.08 17:20:50
@Silent Bob: Az étel az tényleg ízlés kérdése, sajnos az éttermi menük nem így alakulnak ki
(burgert felteszik mert amerikai, csevap-ot meg még sok mindent nem mert nem az).
pluto111 2013.01.08 18:13:24
@speed: Nem ismerem mindet, de azok leginkább a saját gasztrójukat eladni próbáló balkáni emberek üzemeltetik.
(persze sikeresen mert jók az ételek)

Viszont a médiában nem igen láttam őket még, ott valahogy mindenhol azt szajkózzák, hogy egyél amerikait, angolt, stb. mert az már a csúcs.
(meg ilyen jellegű étteremben se mint a cikkben van)
Amikor a Folyékony Kenyér 2009-ben elindult, nemigen volt miről írni, különféle Sopronikat kóstolgattam és a csapolt Drehert próbáltam helyén kezelni. Azóta viszont olyan bőséggel történnek a történések, és olyan sok izgalmas sör jön szembe, hogy nem minden fér fel a blogra.…..
Hogy mi is a Jucy (Juicy) Lucy? Egy szendvics, melyben két húspogácsa van egybesütve, közötte ínycsiklandozó húsos sajttal? Egy lány, aki folyamatosan lédús? Nem tudjátok meg, amíg el nem olvassátok a szendvics első egyik itthoni bemutatkozását a Fald Fel Amerikát Klub…..
Véletlenek szép összjátéka, hogy a NO LIMIT ebben a formában itt van az asztalomon, és pénteken egy egész hordót megihatunk belőle. Évek óta tartják a rozsnyói Kalteneckerben Közép-Európa egyik legrangosabb házi sörfőzőversenyét, de épp idén történt meg először, hogy nem…..
pluto111 2012.12.11 16:20:40
@Bud Taste:
1. A szerző nevezte annak.
2. Ha Villányban gyárt valaki mondjuk egy Cabernet Franc-ot. Az se magyar?
pluto111 2012.12.11 16:57:34
@rambo13: Miért ez is csak egy ital kategória?

Egyébként ha már belsőség meg földes íz, meg még édes íz, akkor valami májas, gombás ételre tippelné, plusz valami édesebb hús (nyúl, galamb, stb)
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
pluto111 2012.12.09 16:16:41
@plutonic:

"Jegezd meg kisfiam, hogy a sznobok viszik elore a vilagot. Ok azok, akik ki merik probalni az ujat, az ismeretlent, majd beszamolnak az ilyen birkaknak mint te, hogy midi."

Ekkora sületlenséget még nem nagyon olvastam. Inkább ők teszik tönkre.
Simán kiirtanak egész állatfajtákat, pl. tonhal, csak hogy a séf komfort ételek kerüljenek fel az étlapokra.
Simán eltűnnek az amúgy kiváló nemzeti gasztronómiák, csak hogy mindenhol a sznob média által megnevezett ételek jelenjenek meg (amik többsége semmivel nem jobb mint amik eltűnnek).
A világhírű útikönyvsorozat, a Lonely Planet szerkesztői minden év végén összeállítják a jövő év legjobbnak ígérkező úti céljait. A személyes tapasztalatokon túl figyelembe veszik az adott évi eseményeket, az ár-érték arányt és persze azt a megmagyarázhatatlan pluszt,…..
pluto111 2012.12.03 10:27:04
FK: Mióta él, és milyen megfontolásból indítottad el az kezmuvessorok.hu-t? MA: A mióta él kérdéshez meg kellett néznem a webstatisztikákat, január 30-án volt már akkora forgalom, hogy azt a tesztidőszak végének tekinthetem. Az oldalt azért indítottam, mert amikor több blogon…..
Határátkelő Élet a Malév után 2012.10.22 06:54:00
Idén tavasszal érthető módon hatalmas vihart kavart Magyarországon a Malév megszűnése. Egy ideig rengeteg szó esett arról, hogyan tudnak majd elhelyezkedni a munkanélkülivé vált pilóták, légiutas-kísérők és egyéb szakemberek. Nos, jelentem, mai szerzőnk, Wingsfly gyorsan…..
pluto111 2012.10.22 21:02:12
@hagyma: Lehet, de a sztrájkok csak növelték a problémákat.
(aztán egyszer csak csodálkoztak, hogy nincs többé Malév)
pluto111 2012.10.22 21:06:36
@hagyma: És a sztrájk miatt reptéren rekedt emberkék véleményét még nem is írta le senki....
Örömmel jelentjük, hogy a negyedik Főzdefeszt is sikeresen lezajlott, és ismét rengetegen jöttek el, hogy végigkóstolják a magyar sörfőzők újdonságait, illetve régi kedvenceiket. A Főzdefeszt nem titkolt célja, hogy bájos gerillafesztiválból a magyar sörfőzés meghatározó…..
pluto111 2012.09.21 11:56:01
@Gérard Duchemin:
Olcsó kannásbor azért van jó is, ha elmész egy normális pincészetbe és közvetlenül ott vásárolsz (az ugyanaz lesz mint amit a palackba is töltenek, csak arra még rájön a csomagolás, értékesítés költsége).
Ogre az egyetlen ember, akit néha megkértem, hogy írjon az FK-ra, mert bírom, ahogy ír, persze sosem írt nekem. De neki nem kellett cikkeket írni, hogy érvényesítse az ízlését sörfronton, elég volt egy komment is. Egy június végi FK-cikk arról szólt, hogyan készítsünk…..
Ez nem határeset. Ez durva. Dolgozik a kőbányai marketing-gépezet. És a magyar találékonyság. Egy egészen új sörműfaj szüetésénél lehettünk jelen: nagyüzemi kézműves sörpancs! A Főzdefeszttől lenyúlták a kézműves szócskát, a Sopronitól lenyúlták a szirupbekeverést,…..
Nyár eleje óta üldöz egy kedves Dreheres pr-os, hogy elküldhesse nekem a Dreher világító korsóját. Most végre elég sokáig voltam egy helyben hogy át is vehessem. Megkaptam, köszönöm szépen. Csak azt nem tudom, mit kezdjek vele. Jó, beletöltöttem a mellékelt üveg Drehert és…..
pluto111 2012.08.24 20:02:35
@TonyCaviar:
Büvösszakácsból legutóbb lacikonyhát olvastam (a 21.-ik lacikonyhát), nézd végig a recepteket!
pluto111 2012.08.27 16:57:14
@TonyCaviar: Kinek bűvös szakácsnak? Oda nem érdemes írni, ha valaki nem azt írja, hogy ez milyen izgalmas érdekes akkor kitörli a kommentet. Ez jóval demokratikusabb blog, mert max. leírod, hogy nem jól gondolom.
pluto111 2012.08.30 18:16:46
@lilakutyak: Azért az nem a kristálycukor.
Akárhova utazom, mindig igyekszem csak a helyit, az autentikust enni. Még akkor is, ha már unom, vagy eleve nem is nagyon ízlik. Közép-Amerikában például hiába untam már, még akkor is minden reggel babos rizst kértem, amikor már tényleg elmúlt az újdonság varázsa is ennél az eleve nem túl izgalmas…..
pluto111 2012.08.17 21:01:02
@világevő: @Emődi Tehéntánc:
Hát ha van más üzleted és abból szponzorálod akkor nagy gratuláció, mert akkor valamiben sikeres vagy. Azt nem hinném, hogy ez gasztronómiai terület lenne a cikkeid alapján.
Tényleg nem akarlak bántani (a látszat ellenére), de a un. "top gasztronómia" nagy része azért maszlag, és Te vígan minden kritika nélkül támogatod.
Emődi Tehéntánc: a csúcs minőségű vajas kifli az top gasztronómia, még akkor is ha neked ez meglepetés.
pluto111 2012.08.17 21:17:43
@világevő: Hülye index mindig kiteszi ezt a blogot a címoldalra, és ha olyat olvasok amivel nagyon nem értek egyet akkor néha elolvasom a cikket (tudom ez a cél, de majd igyekszem leszokni erről).

"brit kaja iszonyú jó": hát én nem ezt tapasztaltam
pluto111 2012.08.17 21:47:57
@világevő: Majd figyelek erre.
Csak utoljára, többet nem írok.
Ha azt írod, hogy: "van jó brit kaja", akkor azt akár el is hiszi az ember, de Te azt írtad, hogy a "brit kaja iszonyú jó", vagyis általánosítasz. Az átlagos brit étel meg borzalmas (próbáltam).

(Az elegáns indiai étteremben felszolgált menü se volt meggyőző. Vagy ehetetlenül erős volt, vagy érdektelen volt.)
Folyékony Kenyér Mähr’s Brau 2012.08.14 09:19:00
Bambergben sok ősi dolog maradt fent, például az, hogy egy sörfőzde eredendően brewpub és fogadó is egyszerre. A Mähr’s Brau gyönyörű árnyas kerthelyiségében délelőtt 11 órakor teltház van, és nem turisátk, hanem mindenekelőtt helyiek töltik meg és nem szódavizet isznak,…..
Erding Münchentől északkeletre, a müncheni repülőtér mellett fekszik. Az Erdinger Weissbräu a világ legnagyobb csak búzasört gyártó főzdéje, kb. akkora lehet, mint a Kőbányai Sörgyár. Ennek megfelelően a főzdelátogatás főleg a számokról szólt, az óránként hatvanezer…..
pluto111 2012.08.03 12:23:04
@TonyCaviar: Nem a konkrét helyszínen, hanem úgy általában.
Joe évekig élt Londonban, és folyton egy lakókocsihoz járt étkezni, ahová rajta kívül szinte kizárólag taxisok jártak. Nem is volt itt semmi különleges csak éppen jó burgert és jó hotdogot adtak.Pont ezt akarta itthon is összehozni, miután hazaköltözött. Novemberben nyitotta…..
pluto111 2012.07.03 13:52:59
@sovesztomesz:
Magic Burger mintha azt a borzalmas cukros bucit használná (cikkben is le van írva, hogy édes az nem jó).
Képről azért ez a zsemle is ipari műanyag zsemlének tűnik (ha nem az akkor elnézést).
Van annyi jó pékség, biztos képesek lennének top minőségű hamburger zsemlét előállítani (pl. Cora-ban lehet kapni krumplis bucit, azzal lehetne jót gyártani).
pluto111 2012.07.03 14:44:49
@sovesztomesz: A hús tényleg jó, de a zsemlén lehetne faragni még.
Vagy esetleg csak szimplán gasztronómia felső fokon?Feltettem pár napja a Világevő Facebook-oldalára egy fotót, ami elég erőteljes érzelmeket váltott ki, főleg az volt érdekes, hogy milyen komoly különbségek voltak az egyes hozzászólások között. Talán az egyik végpontot az a…..
A Ráday utcában tudomásom szerint egyetlen komoly zenei felhozatallal rendelkező hely van, az IF Café, ahol a hazai jazz legjobbjai lépnek fel, legalábbis amennyire én meg tudom állapítani. Eddig még sem lett az utca központja, talán mert arrafelé a gasztro viszi a primet, a kultúra…..
pluto111 2012.06.20 18:08:22
@Serkoptató: Hát ez amit próbáltam nem lett jobb (borzalmas).
Azt hiszem korábban 5.4% volt (vagy 5.2%), ez a 4.2% elég komoly csökkenés (érezni is).
pluto111 2012.06.21 17:07:02
A borsó erősen alábecsült anyag, nyákos főzelékek, pörköltszaftok alá temetve jutunk hozzá, de amióta megkóstoltam Locatelli nyári salátáját, amiben a borsó énekelte a szólót, tudom, hogy a borsó bármire képes, ha finom. Ebből a bevásárlásból most a legzsengébb…..
A Fradi női kézilabdacsapata 31-30-ra győzött Dániában a Viborg ellen a KEK-döntő visszavágóján, de a meccs után elszabadultak az indulatok a pályán. Az örömittas ferencvárosi drukkerek a pályán ünnepelték a címvédést, ám kissé elvetették a sulykot. Néhány magából…..
pluto111 2012.05.14 21:24:58
@Nethooligan: A rendezők normális viselkedésre számítottak. Ez meg nem az volt.
Lehet utálni a szabályokat, de elvárás, hogy a nézők ne ugráljanak be a pályára.
Még egyszer próbálom leírni, hátha megérted (bár reménytelennek látszik), ez a szabály nem a nézőkért hanem a játékosokért van!
pluto111 2012.05.14 21:58:37
@frankyf*ckin4fingers: Bocs, de mi a kapcsolat az örmény-török konfliktus és a között, hogy a Fradi megnyerte a KEK-et Dániában?
(nehezen tudlak követni, de ez is valószínűleg az én hibám)
pluto111 2012.05.14 22:22:59
@frankyf*ckin4fingers: Neked is igazad van. A példád értelmetlen, emiatt alkalmas mások összezavarására.
Nem érti a magyar politikai vezetés, hogy miért rossz a megítélése külföldön. Jó-jó, néha odacsesznek valami durvát, de aztán gazsulálnak kint, ahogy kell, azt meg mindenki tudja, hogy az EU-t fikázó megjegyzések csak "belpolitikai célt szolgálnak". De van itt egy…..
pluto111 2012.05.07 23:28:09
@röhögő: Valamelyik fórumon olvastam erről azt (és egyetértek ezzel), hogy az baj ezzel a 4%-al hogy nem magyar forintban számolják. Lásd svájci frank is elszállt.
pluto111 2012.05.07 23:40:28
@röhögő:
"Bazzz... ha van készenléti hitel, kisebb a CDS felár és alcsonyabb kamaton kapjuk a piacit."

A kérdés már csak annyi, hogy melyik a kedvezőbb az alacsonyabb piaci kamat + a brutál nagy hitelösszeg utáni költség, kamat vagy a jelenlegi piaci kamat megfizetése (ami azért változhat bármilyen irányban).

(nem tudom a választ)