Regisztráció Blogot indítok
Adatok
90

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akárhányszor publikus mellékhelységben járok, nincs alkalom, hogy ne viharozna ki mögöttem legalább egy-két ember kézmosás nélkül. Mennek ki a vakvilágba a pöcsös kezükkel mintha nem lenne holnap! Én elhiszem, hogy ettől még nem fog kipusztulni a Föld lakossága, azt is…..
A komplexebb főzőműsorok elmaradhatatlan jelenete, amikor a főhős ellátogat a közeli piacra, hogy megvásárolja a friss alapanyagokat. Szagolgatja a padlizsánt, elcseveg az árusokkal, az ég kék, mindenki boldog. Ez lehet, hogy életszerű Provance-ban, de Budapest külvárosi piacain…..
90 2009.11.06 17:36:25
1.A piacnak hangulata van
2.Nem voltál még sokat ott.
3.Ha lettél volna akkor tudnád,hogy a "suttyó, pufi mellényes, fontoskodó parasztok" általában nem művelnek földet.Ők maximum annyit tudnak erről, hogyha görbe akkor banán ha egyenes akkor meg uborka.Ők "kereskedők" akik ugyanúgy mint a multik nagyban felvásárolnak,aztán mutatják az őstermelői igazolványukat a 400 szögöl földjeikre.Ők úgy mint a multik bárhonnan beszerzik az árut,ismétlem bárhonnan.(asszem Kinában még DDT-znek javában)És gond nélkül adja el mint őstermelő.
4.Na most a jó piacon nem csak ők vannak, másrészt azzal,hogy kijársz,egyszerűen már megismered az eladókat (emlékszel még erre,15-20 éve halt ki ez a dolog) akiktől már egyszer jó minőséget vettél. Visszajársz a száraz tésztáshoz,mert tényleg tojás van benne,a savanyúságos már méri a fél kiló savi kapit, a kispiacon veszel egy sült kolbászt persze savanyúval,meg kenyérrel, a tejesek már fűszerezet kis sajtokat is csinálnak, mint a franciák.

"A három darab diónyi vöröshagymát áruló, „Tessék aranyos!”-t motyogó néniket leszámítva "
Nekik például ez a heti kimozdulás adagjuk.Néha, megesik valaki még beszélget is velük,néha.Nem csak a:-Mennyi?Á,nem!
Nekik például ez a heti "beszélgetés valakivel" adagjuk.

"ami pedig a termékek minőségét illeti, valószínűleg a piacon is ugyanazt az ecuadori banánt árulják. Azt üzenem tehát a piacon romantikázó vásárlóknak („Hogy a tojás?”), hogy nyugodtan lazítsanak, nem gáz hipermarketben paradicsomot és paprikát venni."

Na ezt kellett volna a végéről törölni,mert ez viszont nyíltan azok ellen szól akik még tényleg termelőként a piacra mennek és próbálkoznak megkeresni a hétvégén a következő permetezés árát.
Azért mertem a törlést javasolni,mert ezzel egy olyan komplex dologba kaptál bele ami megérne egy külön postot.Van is benne tévhit: TÉVHIT!, hogy a mezőgazdaságból élők valaha összefognak.
Minden év augusztusának közepétől bizonyos tévéműsorok kedvelt témájává lép elő, hogy a szeptemberi iskolakezdés hatalmas anyagi terhet ró a családokra. A műsorokban előszeretettel szólaltatnak meg ápiszban vásárló, gondterhelt arcú édesanyákat, akik hosszasan ecsetelik,…..
90 2009.11.06 15:17:39
1.A blog írója beleesett a média csapdájába és akkor írt erről postot amikor épp túl vannak,vagy még elötte állnak az emberek ezen a megrázkódtatáson.A média kellene hogy másképp tálalja ezt,de ugye az nem hír ha a postást...Azaz azt nem lehet szalagcímben leadni 3hétig mindenhol,hogy micsoda gyalázat az állampolgárok kizsebelése így szeptember time.És ők azok, a korábban már említve lett emberek, akik mint egy sokként szembesülnek ezzel a költséggel ott; a helyszinen; a kamera elött.
2.Emiatt aztán le is harapták a fejét a kommentelők,nem koncentráltak( esetleg végigsem olvasva,/á de ilyen biztos nincs/arra a részre amelyben az író kifejti hogy ez az összeget (1250ft/fő/hónap) tényleg mindenki elkölti valamire, ami valóban járna is neki, meg még ezer másis,meg ha a nagyanyám villamos.....,de igazából simán le tudna róla mondani.
3. A napi vérborzalom mennyiség kell mert ha nem, akko ezek átkapcsolnak,ha nincs elég verekedésvérhalálháborúsógóravótmonikaasógóravót...ezek olyanok, aztán oda a reklámidő. Akkor ez nem hír, meg egyébként is csak ellenpontozná,jobb érzéssel töltené el az embereket,hogy pl csak változott itt valami, csak fejlődünk.Itten a politikai üllő.
Én az emberről beszélek,
-Jé mégis csak jutunk valahová, pár éve még milyen gond volt ezzel.(És abban a pillanatban jó kedve lesz,ettől a kicsi jó kedvtől valami bigyó,valami hormoncucc áramlik szét az agyában.Ha ezt sokszor csinálják egy emberi lénnyel, ez végül súlyos jókedvhez,nyitotsághoz,nagyobb teherbíráshoz,kevesebb cigi szíváshoz,kevesebb lövéshez,kevesebb gyógyszerhez,keveseb Jack-hez,vezethet. Kezdenek visszamosolyogni a boltban meg az utcán (-Tudod mint tavaly spanyolba)
Ésattöbbi ésatöbbi ésatöbbi.
4.Kik azok akik - az említett példacsaládnál maradva- nem tudnak fejenkét 1250 forintot félretenni havonta? Ez pölö egy kérdés. Erről lehetne beszélgetni.