Regisztráció Blogot indítok
Adatok
efund

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már igen széles lett a választék a napelemes inverterekből itthon is - persze messze nem hasonlítható még más EU országokban kapható választékhoz, mivel az áramszolgáltatóknál csak az általuk listázott inveterek engedélyeztethetők, de sokat javult a helyzet ahhoz képest,…..
efund 2017.03.03 20:16:52
Nos, nekem még mindig működik egy szigetüzemű HS1000-24-es, ami 21 éves és az akkori forgalmazó (www.panelectron.hu) már réges régen lecserélte egy újabb szériára (SW). Ha elromlana, akkor még mindig javíttatható. Lehet, hogy csak szerencsém volt...
Tartozom annyival magamnak, hogy nem hagyok elvarratlan szálakat és leírom a pillanatnyi helyzetemet az elektromos robogót illetően. Tavaly novemberének végétől elkezdtem kerékpárral bejárni az irodába, amely annyira megtetszett, hogy a mai napig azzal járok és nem tervezem, hogy…..
efund 2012.06.29 11:13:18
2009 őszén sikerült használtan megvásárolnom az alábbi elektromos robogót.  Főbb gyári műszaki paraméterek:Tipus: E-FUN-Dmotor névleges teljesítménye: 3000 Wmotor nyomaték: 150 Nm / 80A 120 Nm / 60Avégsebesség: 80 km/h (tényleg annyi)mászósebesség 25%-os emelkedőn:…..
efund 2011.10.27 12:38:40
@hibrides:

Szia Béla, de gondoltam rá, mint lehetőségre a gyári ólomakku garnitúra cseréje esetén. Sajnos pillanatnyilag nem vagyok róla meggyőződve, hogy a jelenlegi 2-3-szoros ár az ólomakkuk árához képest valóban min. 2-3-szoros futásteljesítményt eredményez. A sok esetben megadott várható 10 éves élettartamot még senkinek sem volt lehetősége kipróbálni, annyira új még a technológia. Olyannal viszont már találkoztam a visforvoltage.org vagy más elektromos járművekkel foglalkozó oldalak fórumain, hogy az én jelenlegi ~11000 km-es futás-teljesítményem alatt is már jelentős kapacitáscsökkenés jelentkezett BMS-sel is felszerelt lítiumos akkuknál... Szóval majd ha lesz egy számomra hiteles ember (gyártó vagy kereskedelemben érintett személy nem számít) aki beszámol arról, hogy ő már pl. harmincezer kilóméternél tart és hasonló körülmények között használ (télen is) egy hasonló teljesítményű motort (3kW és nem harminccal jár), akkor meg leszek győzve, addig maradok szkeptikus a lítiumos akkukkal szemben (is).

Az akku aktivátort illetően szerintem nincs igazad. Még nem találkoztam senkivel, aki ilyen teljesítményű járművel ilyen távolságot tett volna meg (minden más külföldi EFUN felhasználó már 4-5000 km után kénytelen volt akkupakkot cserélni és a magyar robogós fórumon is ennél kisebb távokat láttam). Bár én ezt a magas futásteljesítményt nem az akku aktivátornak tudom be, hanem a cellakiegyenlítésnek, de ártani biztosan nem árt.

A felhívást köszönöm az e-kerékpár indexes fórumára, de az elektromos kerékpár számomra nem jó alternatíva (bocs). Én kerékpározok is, a motort csak oda használom, ahová már a távolság és/vagy a rendelkezésre álló idő miatt nem tudok elbringázni vagy nincs lehetőségem a zuhanyzásra (lásd munkahely). Szerintem alapvetően rossz az a tendencia, hogy vidéki kisvárosokban és falvakban nagyos elszaporodott az e-biciklin ülő néni és bácsi (Hajdú-Bihar megyében legalábbis). Ők korábban biciklivel közlekedtek, de kényelmi szempontok miatt lemondtak erről az egészséges mozgásformáról, amely sokuk esetében már amúgy is az utolsó dinamikus mozgásforma volt.

Szóval a mondandóm zárósora az, hogy már azok is elektromos kerékpárra ülnek, akik egyébként kerékpározhatnának is és ez ebben a mozgásszegény világban nem jó.

Üdv: Józsi
A motor gyári adatai szerint a hatótávolság 100 km, 30 km/h sebességnél. Ezzel az adattal nemigen lehet semmit sem kezdeni, ha a körúton megpróbálkoznék a 30-as mutatvánnyal, akkor nagyon rövid idő alatt vagy leszorítanának (sáv szélén pilickáznék) vagy megvernének (sáv…..
Konfrontációs helyzetekben, különösen az üzleti életben és az utcai harcban, az egyén ellenére válik, ha a félelemérzetét kimutatja, ez a gyengeség jeleként értelmezhető. Ilyen helyzetekben bölcs dolog elrejteni az adrenalin hatásait a külvilág elől. A kutya támad, ha…..
Az adrenalin eltérő módokon juthat a szervezetbe, ezeket fogjuk most sorbavenni. Az előrebocsátott félelem a konfrontációtól Egy jövőbeli konfrontációt megelőzően az agy lassan kismennyiségű adrenalint juttat a szervezetünkbe, gyakran egész hosszú időn keresztül. Az…..
„A gyáva és a hős ugyanazt az érzést élik át (a félelmet), az egyetlen különbség kettejük között, hogy a hős tudja kezelni ezt az érzést, a gyáva viszont nem.”Cus Damatio (Mike Tyson edzője) Mi a félelem és hogyan definiálható? Az Angol szótár szerint a…..
 Amikor az ember átküzdi magát az életen, amely tele van megfoghatatlan, nem fizikai konfrontációkkal, egy olyan adrenalinnal telített testben, aminek ezen reakciója eredetileg fizikai konfliktusra készült (harc vagy menekülés), ne csodálkozzon, hogy fajtársai közül sokan idő…..