Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olganéni

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nomád-sorozatban továbbra is Budapest legkellemesebb munkakörnyezetét keresem, ezúttal a Stex házba tévedtem a laptopommal. Valójában a választásom most nem spontán elhatározásból vagy baráti ajánlásból eredt, a főiskolai éveim alatt sokat jártam ide, egyrészt mert korán…..
Olganéni 2010.08.03 16:38:32
@diabolica: csatlakozom! Már vagy 3 éve nem jártam Stexben a fent részletezett okok miatt.
„Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában” – válaszolta ma reggel a köztelevízióban kedvesen mosolyogva Szalai Annamária Krizsó Szilviának arra a felvetésére, hogy a függetlennek mondott média testület…..
Olganéni 2010.08.03 14:24:24
@tölgyes: persze hogy megélénkül a kereslet, ha nagyobb kamatfelárat kell fizetnie a kedves magyar államnak, hiszen jobban jár a T. befektető, persze kicsit magasabb kockázattal. De ez többe kerül. Az államnak is, így neked is. Ez nem olyan bonyolult. Az meg, hogy a multi ellopja, az az ország hibája, hogy hagyja, nem a multié, az geci, ott lop, ahol hagyják.
Olganéni 2010.08.03 14:44:22
@Fideszbirka: én nem érezném húdenagy biztonságban magam pusztán attól, mert elkapkodtak egy csomag diszkont kincstárjegyet 3 hónapos!!! lejárattal, lényegében ez már a spekulatív tartomány határa. Reméljük nem lesz leminősítés!
Olganéni 2010.08.03 14:51:34
@Fideszbirka: Ámen
Természetesen mindenki azt enged be az udvarába, akit akar - még akkor is, ha az a ház egy irodaház. Viszont előbb közparknak kikiáltani, majd elzavarni azokat, akik egy doboz kólával próbálnak besétálni oda - na az azért csúnya dolog. Először Urbanczyk Tamás riasztott Twitteren,…..
zoli voltam Kussország 2010.06.22 10:23:00
Nesze, hülye paraszt. Bilincs a kézre, tapasz a szájra, megérkeztél Kussországba. Szögezzük le előbb: igen, oka van annak, hogy így alakult, két végtelenül elkúrt kormányzati ciklus után jutottunk idáig. A szocialisták képtelenek voltak egy igazságosabb, a liberálisok pedig…..
Olganéni 2010.06.22 21:05:01
@bmezei: Csak tájékoztató jelleggel: az adórendszerünk az adófizetők ~90%-ának most is egykulcsos, ha az 5millió forintos sávhatárt vesszük alapul, ugyanis ennyien vagyunk, akik ezt a határt nem érjük el. Ki fog ezen is nyerni? Aki nem rosszul keres. Ég veled progresszív adózás.
2010. május 27-i precedens értékű jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy az egyetemi vezetők fizetése mindenki számára megismerhető adat. A Bodoky Tamás újságíró és a TASZ által indított próbaper a gödöllői Szent István Egyetem ellen indult,…..
Olganéni 2010.05.28 11:51:58
@Levéltetű: Mégis miből menne, könyöradományokból? Ha ilyenre költik, bánja kánya, költsék azt a pénzt, részben erre is való!
Legalább harmincezer fontot, több mint tízmillió forintot ért az a kormány, amit a brazil kidobott autójából monacói balesete után. Az érkező Karun Chandhok ha akarta sem tudta volna kikerülni, átment rajta, sőt, magával is sodorta, nem valószínű, hogy a kocsi egyik…..
Olganéni 2010.05.18 10:26:05
@Murderface: De jól emlékszel, biztosan volt, és kell is hogy legyen most is ilyen szabály, azért, hogy a pályamunkások félre tudják kormányozni a harcképtelenné vált gépet miután a pilóta otthagyta a pályán-pályán kívül akárhol. Viszont ha jobban megnézzük, ebben a konkrét esetben legfeljebb a darukezelőnek volt már csak beleszólása abba, hogy merre megy az autó, lévén maradt kb. 1 épnek látszó kereke. Szvsz veszélyes akció volt, mert akár fejbe is k.rhatta volna a szembejövőt, ha épp akkor dobja ki, meg egyébként is, de nyilván nem lehet fogalmunk Rubensünk csattanás utáni idegállapotáról...
Tizennyolc pozíciót javított a futamon a spanyol, a 24., utolsó helyről lett hatodik. Természetesen ennél jóval kevesebbet előzött közvetlenül, de több helyet korábban senki nem jött föl. Holtversenyben első Andrea de Adamich-kal, aki 1973-ban 25.-ről hetedik és Guy…..
Olganéni 2010.05.17 14:05:42
@SZDSZPistike: Elképzelhető, hogy hirtelen rápillantottam az eredeti "cikkre" és a rengeteg előzésről meg 2006-ról meg Schumacherről a brazil futam ugrott be, amikor átgázolt a mezőn, azthiszem ez még nem kellő indok a f@szozásra apafej, tessék bevenni a bogyót!
Olganéni 2010.05.17 14:34:25
@mrproper: Az én agyam kapcsolt félre, már megbeszéltük, de egyébként miért is baromság? Ott is ez történt, csak ott 4. lett, igaz egy előzésre alkalmasabb pályán. Lépjünk tovább.
Olganéni 2010.05.17 14:48:25
@mrproper: hja, ha csak a rajthelyet nézzük, akkor igen, de volt ott egy kisebbfajta defekt útközben ugyebár
Korrektorblog Csezáre salátája 2010.04.08 07:28:00
azt meséltem már itt tumbleren, hogy matekérettségin megbuktam és pótérettségin mentem át kettessel???? :D:D:D:D (beneipeter posted this) valahogy nem vagyok meglepve (don B reblogged this) gondolom azon annál inkább, hogy gimiben híresen jó helyesíró voltam, kb iskolaelső, velem…..
Olganéni 2010.04.08 09:39:08
@Megfigyelo: A Rákóczi-túrós nem a fejedelemről kapta ám a nevét, ezért akár y is lehetne a végén! További jó szőrszálhasogatást mindenkinek!
Gratulálunk a Drogerie Marktnak, nem erről a cégről gondoltuk volna, hogy esélyes lenne a Február Webkettes Vállalata címre, és tessék. A bolthálózat közismert arról, hogy látványosan gyanakvó biztonsági őröket alkalmaz. (Itt egy Homár-poszt egy vetkőztetős esetről. Egy…..
Amikor a Tilos először beszüntette az adását '94-ben (merthogy pályázniuk kellett a frekvenciára, de ez most mellékes), hallgattuk az utolsó adást, na, az valóban megható volt, kis, csóró kalózadó, nájlonszatyorból adtak, és a műsorvezetéshez elengedhetetlenül szükséges…..
Olganéni 2009.11.19 09:18:33
@Dr.Traktor: előző kommentem ellenére ezzel viszont sajnos nagyon egyet kell értenem, időnként nagyon szét kellett volna csapni a zenetárban, mert a Sláger repertoárja kb egy mp3 cd-re felfért, ettől függetlenül tartom, hogy aki kizárólag dolgok szétfikázásához ért, az inkább ne írjon, ne növelje a bitek számát és az ózonlyukat, hanem rejszoljon szépen tovább otthon...
Olganéni 2009.11.19 09:24:32
@Bádoer: szerintem félrenyomtál valamit, ez másnak akart menni. Amúgy meg én sem annyira a két rádiót sajnálom, nem erről van szó, csak hajlamosak az emberek ebbe beleragadni. Én nekem az a bajom, hogyha ez a két rádió teszem fel sokkal-sokkal jobb lett volna, mint amilyen volt, akkor ugyanúgy elmeszelték volna a csába, és jött volna helyette két új csodagyerek. Na nekem személy szerint ez a bajom, a döntési mechanizmus, és annak egyoldalú befolyásolhatósága, ami kristálytisztán mutatja, hogy ennél komolyabb dolgokat is el lehet intézni idehaza egyetlen tollvonással, és utána azt mondani: igen, így kellett dönteni, hiszen ez volt a szabályos.
Olganéni 2009.11.19 09:32:51
@optimusoptimus: ez a derék jellem. Ideszarik gyorsba'a oszt már menekül is. Szép volt, csak így tovább!
Már megint kinőtt a földből egy újabb, pedig azt hinnénk Budapest már nem bír el több bevásárlóközpontot. Persze a ledózerolt Skála helyén maradt ugar üvöltött egy ilyenért s a kerületi polgármester is új városközpontot álmodott. Nosza, akkor emelkedjen egy még újabb,…..
Az alanti történet annyira bizarr, hogy pompásan tükrözi a magyarság mentális- és idegállapotát 2009 őszén. Levélírónk egy olyan intézményben dolgozik, amelynek a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság szerzi be a szoftvereket. Ez az Index-cikk elmeséli, hogy a Gyurcsány…..
Olganéni 2009.10.22 09:39:20
@Énbagoly: Ezt most komolyan nekem címezted? :))
Olganéni 2009.10.22 09:55:39
@kovi1970: és még csak nem is szégyelli...
Olganéni 2009.10.22 12:36:19
@eszembejutottvalami: Ha a te neved lenne a háttérben a doksin, lehet, hogy te is kivágnád inkább a felugró ablakot, nagyon okos barátom. Arra a felvetésre, hogy a munkahelyi gépek tele vannak minden szar programmal, azért akadnak, elmondanám, hogy az alapszintű office alkalmazásokon+mediaplayeren+exploreren kívül nemigen van rajt semmi, egy cd-író progi szintű valamit is rendszergarázda tehet csak föl. Erről tehát ennyit. Excel, Powerpoint rendben üzemel.
Fogyasztóvédelmi szervezetek és piaci szereplők bejelentései nyomán mézhamisítókat leplezett le az elmúlt két évben az élelmiszer-ellenőrző hatóság. Egy tetten ért mézfeldolgozó koncepciós eljárással vádolja a hatóságot és az országos főállatorvost, az ügyészség is…..
Olganéni 2009.09.22 11:55:47
@bukk: tisztázzunk valamit: Olganéni az Olganéni. Nemtudom okoska kicsoda, nem is érdekel, attól mert leírta az állapotokat, nem kell rögtön nekiesni. A termelő is tudja hamisítani a mézet. Sőt, én is tudnám hamisítani a mézet, pedig nem vagyok méhész. Sőt, lehet, hogy tudnék olyan masszát csinálni, ami nem látott mézet, és mégis nehéz lenne megfogni a laborban. Ahhoz viszont már tényleg nincs meg a szakértelme egy átlag méhésznek. De a manipuláláshoz meg a cukorzabáltatáshoz bőven megvan.
Folyékony Kenyér Bodzás borzalom 2009.09.03 16:00:00
Ok, itt volt előttem, hát kibontottam, pláne, hogy többen is erősködtek, hogy ez nem olyan rossz, mint az aszpartam sújtotta citromos Radler, és hajlottam is rá, hogy elhiggyem: annál roszabb tényleg nem jöhet.Már annak is tudok örülni, hogy nincs traubiszaga. Ehelyett bodzaszörp…..
Mert az RTL Klub mindent megtehet.Mert nem számít, hogy hónapok óta tudni lehet a magyar-portugál kezdési időpontját, most, egy héttel előtte esik le valakinek, hogy jé, ütközik a Barátok közttel. És mert nem lényeges még az sem, hogy ha most szombaton borul a papírforma, és…..
Olganéni 2009.09.01 13:23:47
@uni1002: én pl. a legkevésbé sem tartozom a foci szűk, pláne nem a kangoskodó, még kevésbé sz érdeklődő közönségébe, ennek ellenére szeretném megnézni a meccset, csakúgy, mint a portugálok ellenit, ezek alapján is belátható, hogy nem csak annak a pár ezer hőbörgő gyökérnek az érdeklődésére tarthat számot az esemény, mint úgy általában a magyar labdakergetés. Ne vegye meg a közvetítési jogot, ha úgy ítéli meg, hogy a valós időpontban van profitábilisabb műsora. ha reggel 5-kor lenne a legjövedelmezőbb, akkor reggel ötkor adnák le a meccset? igen. van értelme? nincs.
A Renault-újonc Romain Grosjean a Forma-1 mellett is folytatja polgári munkáját egy genfi bankban.”Kedden visszamentem dolgozni, hogy ne szakadjak el a valóságtól. Szerintem ez fontos, szeretem, eddig is csak az előnyömre vált” – idézte pilótáját a francia csapat…..
Olganéni 2009.08.27 16:01:10
@orimanis: Te melyik bolygón élsz mondd? A mondatod helyesen úgy kezdődik, hogy M.Schumacher. Bármennyire is nem ő a kedvencem, ez van. Alonsoval sok bajom nincs azt leszámítva, hogy rühellem. Rendkívül precíz pilóta, kétségkívül klasszis, de hogy autót tud maga alá építeni? A Ferrarival legfeljebb akkor lesz világbajnok, suméker bácsi csinál neki kocsit...
Olganéni 2009.08.27 16:04:17
@orimanis: közben rájöttem, hogy túl komolyan vettem a dolgot és nem értettem a tréfát:-)
"Először azt hittem, vicc" - írta Orcla a pecalistára, pedig nem, ott főzik a csizmás bajai fószerek az egyik fajtát a pénztárak mögött, a szegedi atyafiak meg a hűtőpult táján passzírozzák a tiszai alaplevet. A Homár ipari kémei szerint a hipermarketlánc fogja pacra…..