Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erzsi56

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Práter és környéke III. 2009.02.05 07:55:00
Az 59 59 – a Papházak egy tömbje a Szigony utca sarkán. Egy sziget a józsefvárosi tengerben: mintha Noé költöztette volna ide a bárkájából az akkori társadalom minden rétegének egy-egy képviselőjét.Apám a háború után foglalta le – no, nem a nép, hanem a…..
erzsi56 2009.11.07 18:11:38
papházak egy külön világ volt gyerekek számára mert ott már egy kicsit jobb moduak éltetek.szemben velük munkasok akik szegények volta. A gyerekek felvágtak hogy ott laknak.Mi meg megvédtük magunkat a téren.66 számu ház melett volt egy kis tejcsarnok mindenfélét lehetet kapni.Édesanyám mindig oda küldött ha kellett valami.Ha az emlékeim nem csalnak 104 lépcsön jártunk megszámoltuk.A kisbolt melett cukrázda volt fagyit is árultak nyáron 1 ft volt egy gomboc.Ha jó voltam akkor kaptam egy gómboc fagyira.Kicsit odébb volt egy pékség ahol sütötték a kenyeret oda jártunk friss kenyérért.Édesanyám dolgozot nekik mosta vasalta a köppenyeket sokszor volt hogy velem küldte el.Abban az idöben minden munkát elválaltunk.én a klinikák ovódájába jártam.Föállásban édesanyám ott dolgozott.Nehéz volt az élet a környéken mindenkinek.Nem sokáig jártam ovodába mindig beteg lettem igy anyu kivett és a szomszéd néni vigyázott rám.Láncki néninek hivtuk.Egyedül lakott szoba konyhás lakásban a wc cénk közös volt vele.Aranyos idös néni volt,nagyon szeretet olvasni mesélni régi dolgokrol.Öcsödön születet és mindig ha elkezdet mesélni mi csendben halgattuk.Ö tanitot meg az olvasás szeretetére mai napig is szeretek olvasni.De már fárad szemem igy már nem tudok annyit olvasni amennyit szeretnék.Pedig mostmár lenne idöm rá.Böngészem az oldalakat és egyre több emlék jut eszembe és sorrenbe kéne rakni öket majd lekközelebb.
- Miért kezdtél el írni? - Írni? Ezt azért nem mondanám. Az írás az valami más, az valami más dolog. Én csak mesélek. Mesélek arról, hogy láttam én a világot akkor, kisgyermekként. - Jó, akkor így kérdezem: miért kezdtél el mesélni? - Mert mesélni jó. Az emberek szeretik a…..
A Práter és környéke IV. 2009.02.06 07:55:00
Utcák…Első rész – Práter utcaA hagyományok szerint a papnevelde kertjét művelő kispapokról nevezték el Fraternak, és később ezt formálták át Práternek. Más kutatók szerint neve az olasz prato (mező) szóból ered. Az utca – végleges kiépülése után –…..