Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ratataplan

1 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tízből kilenc szülő azt szeretné, ha a kormány blokkolná az online pornót, legalábbis Angliában. Nyilván a vágy az, hogy központilag, egy rendelettel vagy törvénnyel ezt a szándékot kimondva, a szolgáltató ezt automatikusan tegye meg. A brit iskolaigazgatókat tömörítő…..
ratataplan 2013.05.22 10:38:09
@Yasashi Tanuki: A fb és a youtube kereskedelmi szolgáltatások, melyek reklámokból tartják el magukat, ezért komoly stábot alkalmaznak, hogy szűrjék, amit az EULA-jukban tiltanak. Ha nem tennék, a renoméjukat rontanák, ergo kevesebb hrdetőjük (bevételük) lenne.
Az államilag előírt szűrés plusz költségét és esetleges kényelmetlenségét én is viselném, aki pedig egyáltalán nem vágyik rá, mert tudja kezelni a problémát.
ratataplan 2013.05.22 10:52:05
@vittore: Valóban. Amit nem írtam le az első kommentemben (talán kellet volna), hogy aki nem tudja felügyelni a gyermeke internetezését és/vagy max. 1-2 óra guglizást és programbeállítást nem képes megoldani az ingyenes és teljesen személyre szabott szűrés érdekében, az talán köttesse ki vagy zárja el az internetet a gyerek elől. Ugyanúgy, ahogy nem tartunk csőre töltött fegyvert sem a kiskorú gyermekünk keze ügyében.
Csak azt szeretném, hogy a saját felelősségünket a saját családunk biztonságával kapcsolatban ne próbáljuk már az államra tolni.
A Grafitemberként ismert Merényi Dániel művei már a comedycentral.hu oldalon is megtalálhatóak. Dani évekig reklámgrafikusként dolgozott, élt Olaszországban is, ahol a kerékpárváz-készítés szerelmese lett, Napirajz blogján pedig 2005 óta nevettetnek alkotásai. Merényi Dániel…..
 "Bevállalod?"dr. Csernus Imre (előtte)Péderke, mint a Másik Hivatal meleg riportere dr. Csernus Imre pszichiáternek, a drogfüggők és az egyéb, főleg lelki gondokkal küzdők valóságos sztár lélekkurkászának, a hazai bulvár egyik fenegyerekének és nem utolsósorban…..
ratataplan 2009.06.09 07:48:07
w Blues 2008.06.09 05:00:00
Két év rengeteg idő, de most épp úgy néz ki, hogy ha most vasárnap volnának a választások, illetve ha a nagymamámnak áramszedője volna, akkor elbúcsúzhatnánk az SZDSZ-től. Pedig már úgy megszoktuk. Mint az Aranypókot, amelynek késő-kádári reklámjában egy holtfáradt női…..
Ez már tényleg undorító! Két vírusos pinájú, telivér nőstény űrlényt hágott meg a főhős Ramiz, a műszaki egyetemista primkóhumorista Cerkán indult képregényének első részében. Azaz akkor még azt hittem, ez egyedi és megismételhetetlen gusztustalankodás volt. De nem.…..
ratataplan 2008.03.03 09:40:44
Tegnap logikai játékot kért egy kommentező, reméljem, a Gems! tetszeni fog neki. A Bejeweledhez hasonló kőcserélgetős cuccról van szó, ha három azonos színű kő egy kupacba kerül, akkor eltűnnek és a helyükre újak potyognak, amíg kellő számú követ le nem szedünk minden…..
ratataplan Első bejegyezés 2007.10.24 16:04:00
Ide írnám azt amit most nem írok ide.®..
László konkrét navigációs segítséggel szolgál azoknak, akik hozzá hasonlóan nem találták meg a SonyEricsson telefonszervizét. (A Homár itt jegyezné meg a nyilvánvalónak tűnő jótanácsot, hogy mint minden portyázás előtt, érdemes végigtelefonálni a címeket, néhány perc…..
w Reform és bukás 2007.05.30 05:30:00
„Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.” Őb 14,12 De igen, van más: reform és bukás. Lásd ábránkat. A Magyar Szocialista Párt…..
ratataplan 2007.05.30 08:36:29
Minden reformok kezdete a korrupció lehetőleg teljes felszámolása kell hogy legyen (persze, nem lehet, de törekedni kell rá). Ennek első lépése, hogy belefoglaljuk az Alkotmányba, hogy az állam által elköltött minden petákról teljes és tételes elszámolást tartozik adni, ami minden állampolgár számára nyilvános.
Ne lehessen holmi üzleti titokra hivatkozva mutyizgatni. Világossá kell tenni mindenki számára aki az állammal üzletel az vállalja ennek az üzletnek a teljes nyilvánosságát. És az alvállakozói meg azok alvállalkozói is és így tovább. Ha nem akkor nem kell az állam emlőin csüngeni, lehet megélni a piacból, ha megfizeti. Továbbá minden olyan állami alkalmazott aki bármilyen összegű állami pénz felett diszponál teljes anyagi/büntetőjogi felelősséggel tartozzon azért, hogy az adott összeg teljes mértékben arra fordítódik amire szánták. Ezt sztem nem lett volna olyan nehéz becikkelyezni a rszváltás óta. A probléma ott van, hogy egy ilyen törvénynek a teljes politikai elit és államaparátus úgy és ott feküdne keresztbe ahol és ahogy csak tud, mert tetszik vagy sem de a pártok az állami támogatásukból + tagdíjakból még a műk.ktgeik felét sem tudnák kihozni. A befolyó privát pénzek "adományozói" pedig ellentételezést remélnek a "befektetésükért". Szal a pártoknak juttatott magán adakozóknak is vállalniuk kéne a nyilvánosságot. És így tovább.....
A korrupció legnagyobb ellensége a széleskörű nyilvánosság és számonkérhetőség lehetne.