Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rinpocse33

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
rinpocse33 2013.07.21 19:57:23
@d.hardman:
Ah megvan! Unionist nick vagy! Sokáig gondolkodtam, ki lehet az a nagy tudású zseni, aki oktatási témájú blogokon ír idiótaságokat :-) Nem láttam mást, aki a mondatait notóriusan kisbetűvel kezdi. Máshol már kifejtettem, hogy fogalmad sincs az oktatásról!
Mondd mi a célod, ezzel? Nagyon megbánthattak a volt tanáraid! Bocs, hogy személyeskedtem, de te csupán 130 000 embert sértettél meg!
„Alkoholista leszek, fiacskám.” - mondta egykori osztályfőnököm. Pofán vágott ez a három szó. Leírom még egyszer, hogy ti is ízlelgessétek a magyar gyomorkeserűt: „Alkoholista leszek, fiacskám.” - értitek?! Hagyjátok?!Rühelltem az iskolát. Az általánost. A gimit. Minden…..
rinpocse33 2012.12.23 09:14:12
@Mérnork: Az ilyen orkot be kellene küldeni egy iskolába, néhány hónapra. Sírva szaladna vissza középvezetőnek a multijához. Nevetséges!
Komolyra és demagógra fordítva a szót. Az a nemzet, aki nem becsüli a tudást, nem viszi semmire. Az összeszerelők országában (Ha a német ide hozza a munkát -persze, ha ide hozza), ahol a szalag mellé állítva a polgárt, nincs szükség a gondolkodásra, minek az oktatás?
Nem is kell tanítani, elég ha nő a gyerek kint a pusztában, mint a fű. Oktatás nélkül egy két generáción belül véget is ér az ezer éves Magyarország.
A legnagyobb felelőssége az óvodapedagógusnak van. Majd az általános és középiskolai tanárnak. Akikre rábízzuk a gyermekeinket, és a jövőnket.
Holnap lesz a tanítók világnapja. Peter Kažimír pénzügyminiszternek úgy látszik, nem szólt a sajtóosztálya, hogy nem most kellene bejelenteni: nincs pénz a pedagógusbérek emelésére. Igaz, a szlovákiai pénzügyek irányítója a tegnapi kormányülés előtt csak megismételte múlt heti nyilatkozatát. ..
rinpocse33 2012.10.05 20:12:41
@Yakk: Lehet, hogy így van.
@unionista: hozzászólása alapján vélelmezhető.
De! Nem biztos.
Én inkább úgy közelíteném meg, hogy a tanításhoz más kompetenciák (is) szükségesek, mint egyéb területeken. Nem vagyunk egyformák. Ki erre alkalmas, ki arra. Láttam én már mérnököt nyögdécselni a katedrán, és Láttam tanárt a versenyszférában it rendszert fejleszteni. Nem tudom eldönteni mi az igazság. Azt tudom viszont, hogy nem szabad demagóg csúsztatónak lenni.
Szörnyű ez az ország. És szörnyűek vagyunk mi is. Ezer éve. Ezer éve „Idegeneket hív(unk), magyarok ellen segítségül”. Vagy legalábbis külföldi véleményt. Talán nem volt olyan korszaka a magyar történelemnek, amikor ez nem történt meg. Megy kicsiben, megy nagyban. Tegnap…..
Természetesen nem tudjuk, hogy a közoktatásban tanító pedagógusok mekkora hányada támogatja a második Orbán-kormány oktatáspolitikáját. Ilyen típusú közvélemény kutatásoknak általában a kormányzat a megrendelője, a jelenlegi kormányzat azonban csak „nemzeti…..
rinpocse33 2012.07.31 14:26:59
@Unionist_: "de magyarországon a tanári nagyon alacsony presztízsű. és nem véletlen." Csak, hogy értsd. A tanár preztizse Magyarországon és többnyire a világban azért alacsony, mert közgazdasági értelemben kevés hasznot hajt, ezt is hosszútávon. A multinak általában nincs szüksége kiművelt emberfőkre az összeszereléshez. Társadalmi szempontból viszont, nagyon magas értéke kellene lennie a tanárnak, hiszen a tanult emberek országa jóval sikeresebb tud lenni (innováció, magasabb minőségű munka->magasabb életszínvonal, jobb közigazgatás, emberek empatikusabbak, boldogabbak). Ha az oktatás színvonala lejtmenetbe kerül a következő generáció gyakorlatilag elveszti életképességét. Ki fog alakulni a buta ,műveletlen, kultúrálisan érzéketlen, analfabéta rabszolga társadalom, amely halálra van ítélve. Keress rá a googleban a féltudású magyar elit címszóra. Segítek: index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/
Gondolj bele, ha az alapoknál gond van, hogyan lehet magasabb szinteken elvárni teljesítményt?
rinpocse33 2012.07.31 14:27:02
@Unionist_:
"de miből gondolod, hogy oktatási szakértőnek képzelem magamat."
Abból gondolom, hogy ilyen kijelentéseket teszel: "szerintem az iskolában a tanítóknak nem kell nevelni." stb. stb. A tanító másnéven pedagógus, ami azt jelenti, hogy munkájához hozzátartozik a tárgyi oktatáson kívül a nevelés is (sőt nagyobb részben a nevelés). Amely a te esetedben is megtörtént és feltételezhető, hogy tanáraid keze által is fejlődtél olyanná amilyen vagy. (Nem sértő szándékkal írom, csupán személyiség fejlődési szempontból.) Továbbra is fenntartom, hogy beleszólsz olyan dolgokba, amelyhez a hosszan kifejtett hozzászólásaid alapján -amely vaskos szakmai tévedéseket tartalmaz- nyilvánvalóan felszines ismereteid vannak. A demokráciában a polgárság alapvető joga, hogy véleményt nyilvánítson a dolgokról. Nincs ebben semmi rossz. Csupán el kell fogadni, hogy szakmai kérdésekben kompetens építő módon reagálj. Hidd el nem értessz hozzá. Én is szobatudós lennék például orvosi területen. Írásaid alapján húszas éveidben járó fiatalnak gondollak. Hidd el, még amióta te jártál általános illetve középiskolába is nagyot változott a világ. A te általad propagált hagyományos oktatási módszereken réges régen túllépett az idő. Nem azért, mert a gyerekek lettek butábbak, hanem csupán annyi történt, hogy a fejlődés mind társadalmi, kultúrális és technikai téren meghaladta a frontális tábla kréta előadás triót. Ez a módszer csupán a gyerekek kisebb hányadánál válik be. A legalapvetőbb dolgokra pedig mmindenkit meg kell tanítani. Ez is elemi polgári jog!
rinpocse33 2012.07.31 21:24:25
@miértisne: Valóban, nem csupán az egyes emberen múlik, hogy milyenek leszünk. Sokmindenen. Az egyéni attitűdön, a szociális környezeten, az államon stb stb. Ebbe a felsorolásba vastagon benne van a tanár oktató nevelő munkája.Ezért várható el a többlet megbecsülés az állam és a társadalom szempontjából (többlet megbecsülésen azt értem, hogy kicsivel több respekt, legalább annyi mint más dolgozó embernek), hogy a betanított munkás ne csak szakbarbár legyen. Ha figyelmesen olvastad, valami ilyesmit írtam korábban:" hiszen a tanult emberek országa jóval sikeresebb tud lenni (innováció, magasabb minőségű munka->magasabb életszínvonal, jobb közigazgatás, emberek empatikusabbak egymással, boldogabbak)." Valóban a multit nem érdekli, hogy valaki a munka után regényt ír, csak a munka az elvárt színvonalon el legyen végezve. Az is igaz viszont,ha az állam igazodik a multi igényeihez, nem fogja eröltetni az oktatási rendszer színvonalának emelését, hiszen az pénzbe kerül. ERRE pedig nincs manapság.
Duf 2009.nov.6-7. suli 2009.11.02 21:54:48
Ped II.-ből be kell ám adni vmi.1 oldalas okosságot a választott témánkról! :(..
rinpocse33 2009.11.05 12:50:55
@Király Maja:
Gyula bácsi tartja a III-t.
Fent van az "O" meghajtón a Tanár Úr neve alatt a teljes anyag, előadás jegyzetek és a didaktika könyv is, de ha kell, felteszem a gépem webszerverére.