Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feherember

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A neve alapján nem is gondolnánk, mekkora vihart kavart Lou Jing Kínában. A húszéves lány a sanghaji Dragon TV Go Oriental Girl című énekes tehetségkutató műsorába jelentkezett, de van egy aprócska szépséghibája: fekete a bőre. Jing apja ugyanis egy afroamerikai férfi volt, aki…..
feherember 2009.11.05 07:22:52
@mofrills:
"Nem tudom, hogy teged sajnaljak, vagy a kinai csajodat."
Sajnáld magadat.

"Lehet, hogy szorgalmasak?"
Nem lehet.

"A tejbotrany, meg a mooncake botrany kb annyira jellemzo a kinaiakra, mint a romanokra a cian tiszaval valo felhigitasa, az oroszok balhei, az amerikaiak botranyai, es A MAGYAR PIROSPAPRIKA... Ez most faj mi?"
Nekem nem fájt, nem vagyok hazafi.
A különbség a nagy pofád és a tapasztalataim között az az, hogy én ittam a tejükből és ettem a szaros sütijükből. (Amit egyébként ők sem szeretnek.)

"Masok," igen, mások. örülök, hogy átment végre
"mas kulturaval PONT," nincs kultúrájuk PONT
"semmi kozuk a gozosz viperahoz, vagy a szexelo pokhoz." csak néhány parallel példa volt, hogy a kollega megértse, hogy más fajról van szó. kár hogy ez nem ment át.

"Magyar kinai kajaldaknak meg kozuk nincs a kinai kajahoz."
Ööö, kínaik csinálják??? Azaz potenciálisan mérgező. De már leírtam, tessék olvasni.

Én lelkesen jöttem ide még az Olimpia előtt, véleményemet az itt eltöltött idő és az itt tapasztalt események változtatták meg.
Okoskodás helyett tessék tapasztalni. Lehet olvasni a megadott linkeket, kilehet jönni, és megnézni saját szemmel. Ezeket nem én találtam ki.
feherember 2009.11.07 09:13:07
@Chiro2: "olyan tulajdonságokat tekintesz eleve emberinek, amik korántsem azok"
Mint például?
Tekintem emberi tulajdonságnak a barátságra, empátiára, tisztességre, igazmondásra, szerelemre, orgazmusra, gyermekgondozásra, felelősségre, segítőkészségre stb.-re való képességet.
Hogyne, mindenhol vannak erre képtelen emberek, de ezeket egy emberi társadalom deviánsnak tartja. Kínában ez a természetes.

Tekintem a toleranciára való képességet. Egy kínainak ez értelmezhetetlen fogalom.
A félvér kislányt sosem fogják elfogadni. Engem se.

Athén és Róma? Halleluja az európai humanizmusnak!!
Csak azt nem értem, hogy ez az európai halleluja humanizmus miért is természetes, mondjuk Jakartában? És Bangkokban? És miért nem az Sanghaiban?
Az is gyanús, hogy a mongol meg a kazah is pont úgyanúgy ledöbben a kínaitól, mint egy magyar. Biztos Firenzében nőttek fel.
S vajon mitől van kibukva a keményvonalas iszlamista (Mo.-ot többször megjárt) líbiai gyerek? És a pakik?
Az európai humanizmus vélhetőleg nem befolyásolta őket. És mégis rendelkeznek emberi tulajdonságokkal. És mégis kibuknak a kínaitól.
Nofene? Homo Sapiens mindahány?

Én (ember) biztos, hogy nem vagyok olyan, mint egy kínai. A kínai leányzó világosan kifejezte.
A líbia, mongol, japó, amerikai, kanadai, paki (emberek) sem olyanok mint a kínai. Te (ember) sem vagy olyan, mint egy kínai. Egyik hozzászóló sem olyan. Az, hogy nekik is egy fejük, két kezük meg két lábuk van, ne tévesszen meg!
Kutya - macska, alma - körte, ember - kínai. Természeténél fogva.
feherember 2009.11.05 04:39:02
@Füvek füve: Nem ment át a lényeg.
Te, mint ember, nevezel dolgokat természetesnek vagy nem természetesnek. Emberi szemszögből ítéled ezeket a dolgokat, egyrészt negatívnak, másrészt felszedett dolognak.
Én azt állítom, hogy a kínai természetszerűleg ilyen. Így születik, így létezik.
Csak azért mondjuk azt, hogy borzasztó, mert a kínai természet emberi szemszögből hátborzongató. Mert embernek tekinted a kínait.
De ez helytelen hozzáállás, kínait nem szabad emberi mércével mérni.
Példa: ha a fekete özvegyet emberi mércével mérjük, ijesztő végeredményt kapunk, ti. a nőstény (a nő) megeszi a hímet (a férfit) a párzás (szex) után!!!!
De ugyehogy nem mérjük a pókot emberi mércével, s nyugodtan alszunk a párzási szokásaiktól?

Nakérem: emberileg borzasztó és érthetetlen, hogy miért üti agyon, vagy adja el a (leány)gyerekét, de kínailag ez a normális viselkedés.
Barátnőmet az apja anno elhagyta, s anyjától elvált csakazért, mert ő kislány lett. Elvett egy új nőt, aki (sors fintora) szült neki egy második lányt. Szerelem, felelősség, utódgondozás, családtervezés, stb. ezek emberi dolgok. A kínai nők több, mint 80%-a életében nem él át orgazmust!!! Nyolcvan százalék!
Megtörtént eset, a szülészeten a kínai azt mondta az orvosnak, hogy tolja vissza újszülött kislányát az anyjába, mert ő fiút akar. Miután ez nem történt meg, azonnal otthagyta az anyát (a feleségét) és újszülött kislányát.
A kínainak NINCSENEK emberi tulajdonságai.
És egy egészen friss példa:
www.chinahush.com/2009/10/18/baby-girl-put-up-for-auction-on-taobao/
A kínai nem ember.

Milyen szempontból lényeges ez? Mivel a mosoly emberi tulajdonság a legtöbb kínai egyáltalán nem vagy nem őszintén mosolyog (eltanulja az embertől, s előnyére fordítja ezt a szokásunkat). Ha neked a képen vigyorgó Wang megtetszett, akkor ő elérte célját, s bizalmat ébresztett benned. Ez baj, mert gátlás nélkül megmérgez, ha hasznát látja. Lásd: tejbotrány, Holdsütemény botrány, ill. az ún. "Kínai étterem szindróma" jelensége. És a többi.
Ha már a harmadik éttermet nyitja, akkor nagyüzemben pénzmos és adócsal, lásd: a legnagyobb köztartozást felhalmozók közül, az első 10-ben 6 kínai van. A legnagyobb is kínai magán(!)személy, zsenge 5 milliárd (nem millió) Ft-tal tartozik a magyar államnak.

Végül: nem, az "összes" kínai valóban nincs "megfertőzve" ezzel a viselkedéssel. Kínának 56 nemzetisége van, a legnagyobb a Han nemzetiség, populáció 96%-át adják.
A maradék 4% a tibetieket, Belső-Mongólia mongoljait, az ujgurokat, hui-eket, yizu-kat és egyebeket jelenti, ez a 4% egyelőre normális embernek tekinthető.
www.guardian.co.uk/world/2009/nov/01/lou-jing-chinese-talent-show