Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holland

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emiksz 23. dr. House megoldja 2011.03.23 14:42:00
 - Na mizu, ki ez az arc, és mi baja?- Doktor úr, ez egy rendkívül kényes ügy. Egy vívó olimpikon, aki egyetemi tanár, diplomata, államférfi. Saját bevallása szerint semmi baja, de a munkatársai aggódnak érte.- Aggódjanak, naná, elvégre mindet ő nevezte ki, nem?- De. Az a…..
Holland 2011.03.24 16:24:30
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
Holland 2011.03.16 16:27:10
@The Good Boy: sajna nem csak a tranzit megy az autópályán, hanem a belföldisek is. A Ro-La szép álom lenne, csak normális vasút kéne alá, komoly eszközpark, meg egy zsák pénz. De ettől még maradnának kamionok a pályán, azaz még mindig nem ultimate megoldás.
Holland 2011.03.16 16:50:16
@The Good Boy: felvetésedben a válasz: a GYSEV nem állami cég. Amint megérné anyagilag vonatra tenni a kamionokat, és időközben kiépülne a modernebb infrastruktúra (pálya, stb.) is, amit lehetne bérelni, lehet, ide is bejönnének a magánvasutak, nem csak pestig járnának irányvonatok. Addig sztem hülyeség vakon megtiltani mindenhol/mindenkor az előzést.
Holland 2011.03.16 16:56:33
@mentalmidget: na, pl. M0-án végig tiltanám az előzést, jogos is lenne. De az M7-en Szentgyörgytől délre minek?? Van kb. 5 autó óránként. A statisztikára én is kíváncsi lennék, mert én pont fordítva látom. Sokan összemossák a dolgokat: attól, hogy megfekszik egy kamion, nem biztos, hogy ő okozta a bajt. Abban persze igazad van, hogy 40 tonna gördülő az felelősségel kéne párosuljon...
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
Holland 2011.02.07 12:34:02
Komolyan nem értem az ilyen hozzászólásokat, mint a "nem olvastam végig, de...", illetve "nálam hatott, tehát mindenkire hatnia kell". Kedves egészségükre. Amennyire én látom, Vágó úr elfogadja a placebo-hatást, nem is vitatja el azoktól, akikre hatással voltak a készítmények. Minden, amit elvárna, az csak annyi lenne, hogy kísérletekkel bizonyítsák a hatékonyságot, hogy megvédjük a hiszékeny, beteg, elesett embereket a lehúzástól. Ha egyeseknek jó, hát szedjék. Nem látom be, hogy ettől miért lenne a gyógyszerlobbi bábja. Legjobb védekezés a támadás? Nem az lenne a legjobb védekezés, hogy érvekkel támasszuk alá a mondanivalónkat? Hogy bebizonyítsuk a hatékonyságot? Vagy fennáll a veszély, hogy ez nem sikerülne, ezért nem is próbálkoznak vele? A történelem megmutatta, hogy a hit ereje sok mindenre képes, jelen esetben profitszerzésre. Ha nyíltan rá kellene írniuk a HP tablettára, hogy az összes hatóanyaga a placebo-hatás és a hit ereje, valamint a megfejthetetlen erő, vajon hatna-e egyáltalán? Vajon megvennék-e? Páran biztos, a vakhitűek. Akiknek az a legjobb és legutolsó magyarázatuk, hogy "hat ez, csak még a tudomány nem nőtt fel hozzá, hogy bizonyítsa". Nekem nem tűnt fel, hogy bármely szkeptikus vitatná bizonyos gyógynövények hatásosságát. Miért nem inkább ezt állítják szembe a gyógyszerhasználattal? Miért védenek foggal-körömmel orvosok, tanult emberek egy logikus eszközökkel védhetetlen eszmét? Miért adhatnak el retorzió nélkül hamis reményt rákos, gyógyíthatatlan betegeknek hasonló hangzatos szavakkal? Véleményem szerint foglalkozzanak nyugodtan a készítményeik forgalmazásával, de elvárható lenne, hogy megfelelően tájékoztassák, és ne félrevezessék a fogyasztókat.
Holland 2011.02.07 13:02:02
@inyencmester: Szóval ha jól számolom, akkor 14600 Ft alsó hangon, plusz az emeltdíjas "vizit". Ugye?
Ja, de azért a 12. pont szerint ha nem működik, majd felír gyógyszert.
Ez az én fordításomban: "szedj tic-tacot 14ezerért, ha magától nem múlik el addigra a betegség, majd írok rendes gyógyszert (amiért ugyanúgy megkapom az orvosi jutalékom-két legyet egy csapásra)". Neked ez védhető, ép ésszel elfogadható orvosi(!!) kezelés?
Holland 2011.02.07 13:20:16
@inyencmester: Én nem is fogok, de ha pl. a nagymamámat behülyíti egy homeopata orvos, attól mérges tudok lenni... Egy idős embernek, vagy egy csecsemőnek lehet, hogy nincs felesleges két hete próbálkozni HP-val, érted? És a legszebb, hogy háziorvosi állásban is dolgoznak homeopata orvosok, nekik pedig általában mindent elhisznek az öregek. Én csak annyit kérnék, hogy legyen nevén nevezve, tesztekkel alátámasztva a dolog, és válasszuk külön az orvoslást a homeopátiától. Körzeti orvosként ne homeopátiás szerekkel kísérletezzen, hanem gyógyítson. Ha valakit érdekel a homeopátia, menjen magánrendelésre. Érted a különbséget? Szabad mérlegelést és döntési lehetőséget kérnék mindenkinek, a megfelelő információs háttérrel.
Ez csak nem olyan nagy dolog?
Most, hogy csupa okos ember nyilvánul meg az alkotmánytervezet shmittpáli kiegészítéséről, én is ideírom, amit gondolok arról, hogy Zaphod elnökünk szerint, a magyar nyelvet alkotmányilag védeni kell. Előtte azonban parabola, kivételesen majom, sárkány és kígyó, továbbá…..
A Hágai Nemzetközi Bíróság is vizsgálódik a UPC szerelőinek ügyében, annyi emberiségellenes akciót hajtottak végre az utóbbi években. Mai hősünk Ági, a kábeltévék Kohlhaas Mihálya, aki annyira kiborult a UPC-ügyfélszolgálat legendás ügyfélellenességén, hogy kemény harc…..
Holland 2010.06.08 13:34:09
@morrisal_: csak az a baj, h nem a szerelőnek kell mondani, hogy hány helyre szeretné, hanem megrendeléskor. Aztán akkor úgy is ütemezik be (több a munkaidő, és többe is kerül). Alapból egy helyre jár még a sima kábeltévé is, nemhogy a digitális, ezért mondtam, hogy fogalmatlan, és még ki is van akadva.
Holland 2010.06.08 13:56:33
@bolond31: nem fogják megérteni, nekik MOST kell MINDEN, és persze ingyen. Ha nem így működik, elmennek a polgárjenő hivatalba, és ott majd jól pofánröhögik őket, hogy nem tudnak elolvasni egy sima tájékoztatót, vagy urambocsá ÁSZF-et, mielőtt elküldenek mindenkit a sunyiba. Igenis, van, amikor a szolgáltató a köcsög, de ez nem az az eset.
Sokszor van szó száguldozókról, esztelen gyorshajtókról, sokkal kevesebbszer emlegetjük viszont a másik végletet, Márk ezzel kapcsolatos elmélkedését osztotta meg velünk, mert legalább ugyanannyira jelen van a közlekedésben ez a helyzet és a türelmetlen autósok miatt akár…..