Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cotti

73 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Kultúr(bel)harc 2011.10.10 09:01:00
Még mindig a Dörner-Csurka ügy. A hétvége sem zavarta meg a fogaskerekeket hogy mozgásba lendüljenek. Ilyenkor szoktuk elővenni a sós mogyorót meg egy hideg sört, mielőtt a 2. mentre verbális tömegbunyóvá fajul az ügy. Szombaton kilenc fővárosi színházigazgató nyílt levelet…..
cotti 2011.10.10 15:40:59
@Secnir: "mondjuk ahogy bayerzsóti és dajcsmárnemfür tomi nyalja ELŐRE dörner és csurka (kvázi a jobbik) seggét, az azért már-már tiszteletre méltó"

A jobbik seggét? :D Ez hülyeség, kevés ember van, aki többet próbált volna tenni a Jobbik lejáratásáéert, mint Csurka István, Dörner meg a kampányfinisben látványosan a FIDESZ mellé állt. Azért nem hiába nem volt nagy örömködés, a kurunc.infón talán még magát a hírt sem tették fel, a Barikádon volt egy óvatosan optmista jegyzet ebben a témában.

Ettől függetlenül én örülök, megfelelő emberek a megfelelő helyen, node a Jobbikot azért ne keverjük bele. :)
A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén. Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot…..
cotti 2011.10.08 01:31:52
@milyen szép a Vértes, ó: ...sokkal inkább ahhoz, ha szökőévente egyszer előfordul, hogy megfelelő ember kerül a megfelelő helyre - mint most :))
Most olvastam el Sándor "Papa" István nyugalmazott rendőr alezredes 54 oldalas tanúvallomást, melyet 2000-ben tett az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt. (Köszönöm a tippet!) Röviden: aztakurva ... Egészen elképesztő összefüggések és sztorik vannak, na…..
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
cotti 2010.12.22 20:04:00
@röhögő: Nagyon helyes, valamilyen szinten ki is kell ebből a velejéig romlott társulatból.
Kivételesen semmit sem írok. Csak idézek. Egy méltatlanul elfelejtett részletet egy fontos parlamenti vitából. 2010. szeptember 13-án, az őszi ülésszak első napján a kormányfő „alkotmányos szokásainknak megfelelően” szót kért, hogy “tájékoztassa a magyar…..
cotti 2010.12.14 23:30:25
@kíváncsivagyok: Én a másik oldalról nézem az eseményeket ;), de bízom abban, hogy Vona Gábor megtalálja azt a határvonalat, ameddig elmehet az együttműködésben és nem megy túl messzire, de az mindenképpen jó, hogy van valamiféle egyetértési minimum, legkisebb közös többszörös köztük a fontos ügyekben.

A médiatörvény kben azért nem ilyen egyértelmű, sőt...ott sok olyan dolog van, ami a Jobbik kárára megy, mehet, január 1 után keményen nekitámadhatnak a netes médiájuknak, de ez egy másik témakör.
cotti 2010.12.14 23:54:21
@kíváncsivagyok: Na, ez azért ebben a formában egyáltalán nem igaz! Nem is csoda, hogy a Jobbik tartózkodott a végszavazásnál. Nagyon röviden, amit a Jobbik akart (a programjukból:

"Az elmúlt években a politikai cselekvés a demográfiai öregedéssel kapcsolatban kizárólag a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló vitákra korlátozódott. Érdembeli változás nem történt. Az egyre gyarapodó számú nyugdíjas szavazatait megnyerni kívánó politikai gesztusok rendre felülírják a nyugdíjrendszer átalakításának égető szükségességét.

A kötelező magánnyugdíj-rendszert megszüntetjük és visszavezetjük az állami rendszerbe oly módon, hogy az egyéni számlavezetés megmarad.

Körültekintő előkészítés után javasolni fogjuk a szülőtámogatási életjáradék bevezetését, ami a nyugdíjrendszer új kiegészítő forrása lesz. A javaslat lényege, hogy a felnőtt gyermekek személyi jövedelemadójuk egy meghatározott részét közvetlenül a szülők, nevelők részére utalják, ezáltal is ösztönözve a társadalomban a gyermekvállalási hajlandóságot. A gyermeket nevelő és emellett dolgozó anyák társadalmilag hasznos áldozatvállalását az államnak is elismerésben kell
részesítenie, ezért az anyáknak nyugdíjkorkedvezményt biztosítunk."
cotti 2010.12.15 00:07:17
@namitirok: A sarokpont az egyéni számlavezetés megmaradása. 'Fidesz módra' ez nem lesz így, csak látszat szintjén, papíron. Ez sztem nagy különbség, nem csak részletkérdés.
Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült. Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat ... miért nem bízzuk mondjuk az …..
Tisztelt Külügyminisztérium, Tisztelt Martonyi János! Kérem tisztelettel, haladéktalanul kezdje meg a 2011. március 15-i nemzeti ünnepünk megünneplésének megszervezését a bukaresti állami Nemzeti Színházban! A megszervezésben szívesen segít országunk volt utazó nagykövete,…..
A képviselők most délelőtt szavaztak Lázár János beadványáról, vagyis az AB jogkörének szűkítéséről. De a javaslat csak 257 igen szavazatot kapott, viszont a kétharmadhoz 258 szavazat kellett volna. A szavazás alatt több fideszes képviselő jelezte, köztük Jakab István, hogy…..
Fővárosi Bíróság, 2010. 09.23: A tárgyalás egy személyiségi jogi per miatt zajlott: Polgár Tamás azért tett feljelentést a Jobbik alelnöke ellen, mert amikor a Tomcat néven elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben indult, Novák azzal vádolta meg, hogy a 2009. január…..
cotti 2010.09.24 14:07:48
A TomCat-féle Bombahír ma nem elérhető: bombahir.hu/
Tegnap még biztosan az volt, mert olvastam. Érdekes egybeesés :)
Egy hónapja vártam erre, ma végre megérkezett az Amazon ebook-readere, a Kindle. Minden lépésemről beszámolok a kicsomagolástól, az első könyvek feltöltéséig, folyamatosan frissítem ezt a posztot.  Kezdjük a kicsomagolás bonyolult műveletével és néhány képpel.…..
cotti 2010.08.30 14:23:40
@szigiri: Meg azért, hogy ne folyjon ki a szemem...
Egyszerűen vétek nem nézni a parlamenti közvetítést: a mai ülésen olyan dolgok történtek, amelyekre nagyon régen volt példa. Miközben a kormánypárti képviselők ezúttal is minimális számban jelentek meg a parlamentben, a munkájukat láthatóan nagyon komolyan vevő jobbikos és…..
cotti 2010.07.21 16:15:02
"Magyarország megkezdte a szerkezeti reformokat és azokat folytatni is fogja. Először a politikai osztályt operálta meg (= országgyűlési és önkormányzati képviselők számának megfelezése). Folytatjuk az adóreformot. Az egész három-négy éves ciklust átfogó, az…..
Megmondom őszintén, nem igazán vágom, hogy ki volt az az okos, aki kitalálta, hogy a 20 ezer forint értékhatár alatti lopások ügyét a jegyzők elintézik. Mit gondoltak, hogyan oldják meg a jegyzők? Ha a kedves delikvens egy hét alatt 3 különböző városban, 3 különböző boltban…..
Tisztelet Fidesz! Meggyőződésem, hogy Önöknek agyukra ment a 8 év ellenzékben, a kétharmad és a nyár. Kérem Önöket, mielőtt bátor politizálásukkal újra a nyakunkra hozzák Gyurcsány Ferencet és hű követőit, menjenek el, nyaraljanak egyet, pihenjék ki ezt a kőkemény első…..
Vastagbőr Orbánék akcióterve 2010.06.08 14:55:00
Orbán Viktor nagyon tökösen beszélt a Parlamentben, mikor ismertette a napokban kidolgozott gazdasági akciótervet. Szimpatikus! A kormány az új gazdaság és felelősségvállalás megalapozása jegyében bankadó bevezetését kezdeményezi, tárgyalásokat indítanak a közüzemi díjak…..
Torockai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke kitalált valami újat: "A Magyarország legfrekventáltabb helyén, Budapest szívében található Klub64 hazánk első állandóan és egész évben működő nemzeti szórakozóhelye. Az ötszáz…..
Napok óta nem cáfolta senki a Fideszből, hogy Rákay Philip lenne az országimázs következő felelőse. Mielőtt bárki meg tudná gátolni a tehetség kinevezését, gyorsan öt mellette szóló okot is fel kell sorolnunk. 1. Egész Európa felfigyelhet arra, hogy egy olyan ember teremt…..
cotti 2010.06.02 14:28:05
@Rókakoma: "Ha már ennyire mélymagyar, akkor miért nem használja a Fülöp nevet, mint más tisztességes emberek...?"

Ennek egyszerű az oka: azért nem használja a Fülöp nevet, mert Károly a keresztneve :))
Vastagbőr Az új korszak kezdete 2010.05.29 10:35:00
Május 29-én, szombaton teszi le esküjét az új miniszterelnök és kormánya, a Magyar Televízió a Parlament ülését élőben közvetíti 11 órától. A köztelevízió stúdiójában 10.35-kor Süveges Gergő politikai elemzőkkel, Török Gáborral és Giró-Szász Andrással…..
cotti 2010.05.30 01:35:40
Érdemes megnézni a képeket, eléggé kicserélődött a rajongótáboruk az elmúlt években:
mandiner.blog.hu/2010/05/29/novaja_ekonomicseszkaja_polityika

Március 15-én megdöbbentő volt élőben szembesülni ezzel: a járda egyik oldalán a nyugdíjasok és idősödő középkorúak hada ment Budára a FIDESZ-re, a másik oldalon pedig a fiatalok tömegei jöttek a Jobbikra. Az életkor természetesen nem érdem, hanem állapot, mégis kicsit furcsa ezt tapasztalni a Fiatal Demokraták Szövetségének esetében.
2009. augusztus 7.A Jobbik fő stratégiai célja, hogy minden magyar egy országban éljen, ám egyelőre a kettős állampolgárság és az autonómia valósítható meg. Előbbit mindenképpen szavazati jog megadásával tudják elképzelni — szögezte le Vona Gábor a gyergyószentmiklósi…..
cotti 2010.05.26 18:28:27
@WonderCsabo: Maradjunk annyiban, hogy az akkori Jobbik, mint közösség többet kampányolt akkor, mint az akkor ebben a kérdésben feltűnően passzív FIDESZ...
Nem lehet nem észrevenni azt a különbséget, ami – fontos jelezni: nem teljesen előzmények nélkül - az utóbbi napokban egyre látványosabban választja el a szimbólumok világába kalandozó, forradalmi nyelvezetet használó Orbán Viktort és a földhöz ragadtabb, túlzásoktól…..
Nem szeretem a kormányprogramokat. Olyankor születnek, ráadásul a kormányalakítás ezer más teendője mellett általában kutyafuttában, amikor a győztes még nem ülhetett be a székébe, legfeljebb céljai és szándékai vannak, de igazán körülnézni még nem tudott. Ebből…..
Újra érdemes nézni a parlamenti vitákat: az új szereplők érdekesebbé és egyben kiszámíthatatlanabbá tették a törvényhozást, ráadásul egyelőre szokatlanul komolyan is veszik feladatukat, versenyre késztetve ezzel a korábbi időszak „egyik A-t, másik B-t” unalmában…..
cotti 2010.05.21 00:53:13
@clownfish: Nem értelek. Lehet, hogy nem a legjobb szónok és nem a legműveltebb képviselő, de ebben a vitában ő volt az a felszólaló, aki a javaslat gyakorlati gyengeségeire hívta fel a figyelmet. Olyan problémákra, amik az elszakított területeken élő magyar emberek számára a gyakorlatban gondot okozhatnak. A tájékozottsága és elhivatottsága ebben a kérdésben elvitathatatlan, ebben a témában abszolút hiteles. Szerintem.
cotti 2010.05.21 16:29:24
@Ordnassac: Azért 2006 őszének alapkérdéseiben Schiffernek és a Jobbiknak nem sok nézeteltérése volt eddig sem, a taps csak ennek a parlamenti megnyilvánulása. Gaudi is dicsérte Schiffer ebben az ügyben végzett tevékenységét a felszólalásában. Ez szerintem természetes, én akkor csodálkoztam volna, ha nem így lett volna.

Zene füleimnek, ahogy ma is ekézi az MSZP-t az összes többi párt. :))