Regisztráció Blogot indítok
Adatok
35467

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mi a fontosabb, stadionok meg látványberuházások, új rendszámok,  vagy a felsőoktatás? Mielőtt  elhamarkodottan válaszolnánk, érdemes elolvasni a következő idézetet. Vajon ki mondta és mikor? "Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az…..
Nehezen lehetne átlagosnak nevezni mai szerzőnk, Dennis útját, hiszen 16 évesen került ki Angliába, középiskolába. Ahol gyorsan kiderült, hogy 9 év magyarországi iskolai nyelvtanulás messze nem elég arra, hogy fel tudja venni a kinti tempót. Nem adta fel, no meg aztán szerencséje…..
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
Tisztelt Praxis!   Azt a két évvel ezelőtti horrort szeretném elmesélni, ami velem esett meg. Ikerterhesség volt , de a két magzat nem fejlődött rendesen , az egyik magzat elhalt.Be feküdtem a kórházba, reggel helyezték fel a lamináriát. Reggel 8-tól este 20 óráig egy nővér…..
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
Na cirka 33 fontból sikerült elintézni az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentését a magyar nagykövetségen. Itt,Londonban.  A követségen azt mondták, hogy bármelyik okmányirodabán meg lehet tenni , ráadásul ingyen, érdemes ott, odahaza, mire mondtam, hogy a Központi…..
Vagy csak szimplán nem etikus a  tettem?Korábban már írtam arról, egy hete itt Londonban szavaztam. Itt is voltak kigyózó sorok, várakozó emberek, de alapvetően türelmes volt mindenki. Egy másik fórumon szintén megjelent a  korábbi bejegyzésem. Nos amit ott kaptam, nem…..
35467 2011.01.13 13:34:37
Én 5 éve élek külföldön. Mikor legutóbb hazamentem útlevelet csináltatni, nekem is felhívták a figyelmemet, hogy ha tartósan külföldön akarok maradni, akkor ki kell erről töltenem egy nyilatkozatot a magyarországi lakóhelyem szerinti polgármesteri hivatalnál, és akkor elveszik a személyi igazolványomat! Én is lehidaltam. Gondolom, onnantól kezdve nem szavazhatok, nem? Úgyhogy eszem ágában sincs nyilatkozni, főleg azért, mert borzasztó érzés lenne. Akkor ezzel én törvényt sértek?

A szavazás amúgy is bonyolult, mert a legközelebbi magyar követség 2000 km, és elég drága a repülőjegy. Egyébként próbáltam velük kapcsolatba lépni, de a telefont nem vették fel, ímélre nem válaszoltak, pedig ügyeleti időben próbáltam.

Az útleveles hölgy egyébként azt is tanácsolta, hogy vigyázzak az útlevelemre, mert anélkül nagyon nehéz igazolni az állampolgárságot. Én is az EU-n kívül élek. Ha az útlevelem elveszik vagy ellopják, gyakorlatilag nem tudom elhagyni az országot. Olyankor mi van?

Amúgy elégedett vagyok itt, mert minden jogom megvan, ami egy itteninek. A helyi választásokon is szavazhatok, csak az országoson nem. Azért kicsit ironikusnak érzem, hogy egy idegen országban, aminek nem vagyok az állampolgára, ugyanolyan, vagy több jogom van, mint a szülőhazámban. De nyilván azért ez a törvény, mert ez a többség akarata. Én azért a születendő gyerekemmel magyarul fogok beszélni, ezt nem vehetik el tőlem.
 Ideje számot adni történelmi-földrajzi tudásotokról, a forradalom apropóján egy forradalmi kvíz. Ha nincs kedved próbára tenni magad, akkor csak nézd meg, hogyan forronganak a világ többi részén!Fotók következnek az elmúlt évtizedekből, a kérdés, hol készültek.…..
35467 2010.10.23 15:21:12