Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szivar

908 bejegyzést írt és 1214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves vendégeket vártunk, akik nagyon ritkán jutnak sertéshúshoz, ezért a csodahüttőben bújkáló disznó alkatrészeket választottam ebédre. Eredetileg csak a csülköt akartam megsütni, de kevésnek itéltem. A karajhoz házi füstöltkolbászt kaptam a barátunktól, akinek dílere van...
szivar 2024.01.28 12:39:08
@látjátok feleim szümtükkel: Pékként remélem, hogy meg is fogom nyalni... Vérszemet kaptam, no.
Csak úgy mindenről... A gép 2023.12.23 10:55:36
Mint lentebb írtam, nem volt egyszerű menet rendbe tenni a gépet. Mondhatni, hogy volt vele szopás rendesen. Az elektromos részét remélem, hogy nem nézi meg villanyszerelő, vagy ha rá is néz, akkor pár évig nem találkozunk egymással, mert... Hát nem teljesen szabvány szerinti a kivitelezés. Ha idő…..
Hamár mikulás van, együnk valami finomat! A madarasban jártam, mert tankolni kellett a kocsit. Végignéztem a húsfrontot, bár a mélyhűtőm tele van... Hát persze, hogy találtam legalább egy ebédre valót kettőnknek: nagyon szép oldalas szeletek csont nélkül. Zsír is alig volt rajta, így a feleségem…..
szivar 2023.12.21 10:36:17
@látjátok feleim szümtükkel: Nyissz vagy eladás. Akármennyire is a szívedhez nőttek, a sok kakas között elvész majd a gyerekáldás. Meg megnyomoríthatják a tyúkokat is.
Hát, ebből sem jöttem ki jól. Bár csak 1200 forint volt kilója, így menten kettő kilóval vettem. Az egyik kilót egyből megette az örök fagy birodalma.  A másik csomagot meglékeltem, átvizslattam, s szemre gyönyörű volt. Amíg el nem kezdett sülni. A bőr alatt rejlő tokok, mint a zombis filmekben a…..
Szerencsére a családban mindenki szereti, így egy kis krumplipürével és birsalmakompóttal teljesértékű ebéd lett. Párosával csomagolt kacsacombokat árultak a madarasban, vettünk hát négyet (még kettő volt itthon befűszerezve)...
szivar 2023.12.04 18:14:49
@kocsmagomba: Pedig rengeteg alapja van a babonáknak, melyek nép bölcsességen alapulnak.

1. Vasárnap délután, lakott területen belül, százhússzal, ittas állapotban, gyalogátkelőhelynél rendőrt gázolni balszerencsét jelent...

2 Fizetés vagy nyugdíj előtt... 13 nappal... Pénz nélkül... Szintén balszerencsét jelenthet.

S lehetne még sorolni a végtelenségig.
szivar 2023.12.04 20:13:15
@kocsmagomba: De igen. Elsétált és nekikucorodott, mondván, hogy elvégzi a dolgát a konyha közepén. Ez balszerencsét jelentett. Neki.
Sok és nem túl jó tapasztalattal lettem gazdagabb az elmúlt napokban. Az első az az, hogy az arduino nem minden körülmények között viselkedik igénytelen állat módjára. Pontosabban érzékeny egypár dologra. Soha, de soha nem szabad mágneskapcsolók vagy egyéb hasonszőrű jószágok közelébe rakni abban…..
Minden úgy kezdődött, hogy felraktam főni a csontokat, úgy délután négy és öt óra között. Gondoltam, hogy este nyolc és kilenc között lehet tápolni. Nekiálltam filmet nézni, s közben pislogtam egyet. Hajnali fél három. Gyorsan pótoltam a levet, kevertem rajta sokat, beledobáltam a zöldségeket, oszt'…..
Szóval az elméletben úgy megy, hogy működik egy gép. Kihúzzák||kikötik, felrakodják, a helyszínre szállítják, berakják a helyére, bedugják||bekötik és működik. Gyakorlatban ezt teljesen máskép megy. Kihúzzák, felbasszák, leszednek valamit, mert nem fér el. Menet közben a 420 liter hidraulikaolajból…..
A mai nap is a füstbe ment tervekről szól. Ezt fogom majd csinálni, azt fogok majd csinálni... Szóval bedobtam a mosást, s kimentem az udvarra serénykedni. Fél óra múlva benézek, s nemhogy nem megy a mosás, de még pirosan is villog a mosógép. Ejj. Kettő óra alatt jutottam el odáig, hogy kellett…..
Vendégposzt Kocsmagomba tollából. Persze, hogy csak a hátsó, nem a legértékesebb darabja jutott nekem, de azt legalább nehéz elrontani. Puha, omlós, ízes hús, és a szűzpecsenye farka is rajta van még, annak minden mély ízével. Két embernek pont elég. Az a lényeg, mit tudunk kihozni belőle. Egy…..
Egyik éjjelen, álmok közepette, a szelidi tó partján ismét magamhoz karoltam egy lányt. Szőkésbarna, hosszú haj, mondhatni, hogy teltkarcsú. Nem dörzsöltem hozzá a faszomat, nem volt ott semmi erotika. Csak éreztem, hogy a szíve dobban, hogy hozzám bújik s közelebb fészkelődik. Valahol felszakad…..
Csak úgy mindenről... Már régen 2023.10.15 10:20:07
Szóval már régen írtam ide valamit is. Miről is másról írhatnék most, mint a munkahelyről? Ki lett adva feladatként, hogy üzemeljek be egy gépet. Amelynek mindössze csak a funkcióját kellett kitalálni, hogy egyszerűbb legyen a dolog. A sokat tapasztalt és világlátott lakatos kollégák elég sok…..
Idén nem készítettem töltött káposztát karácsonyra, mert nem voltam túl jól. Viszont olyan nincs, hogy a februári hidegben ne főzzek, ezért akkor készült egy méretes adag, amit most posztolok. A sok dobozon kívül persze lett egy fazék is, amiből mi eszegettük néhány napig...
szivar 2023.09.24 09:05:07
@BOAR: A pitty pang.
szivar 2023.09.25 18:50:45
@kocsmagomba: Ne is emlegesd ezt a zsiráf dolgot. A múltkor akartam posztolni egyet, mely szerint "Sült zsiráfcomb rósejbnlivel", mire észrevettem, hogy nincs itthon krumpli...

De komolyra fordítva a szót, prénteken is reggel hatkor kezdtem és este tízkor végeztem a melóval. Van a francnak kedve ilyenkor valamit is reagálni valamire is.
Prológus Először is szeretném leírni a kereskedők számomra érthetetlen magatartását. Ha eladok valamit és tudom, hogy szar vagy hiányos a dolog, akkor én személy szerint örülnék minden olyan véleménynek, ami a további vásárlókat megerősítené a vásárlási szándékukban, illetve segítséget nyújtana…..
Blogkocsma Kacsasült kettőnknek 2023.07.27 07:00:00
Feleségem hozott csodaszép kacsacombot és kacsamellet. Ő leginkább rozé (de nem véres) mellet szeretne belőle, én meg ropogós kacsacombot... Nem veszünk össze rajta :)..
szivar 2023.08.09 14:45:16
@kocsmagomba: S akkor gyorsan mond el gyorsan a babiloni szorzótáblát és sorold fel a számokat... :D

Amúgy vettem megint a voltban csirkecombot - sütni. Nem elég, hogy csak a fele térfogata marad meg a sütés végére, de itt még a fokhagyma sem segített abban, hogy ne érezzek valami fura utóízt az orcámban. :/
Olyan szépet álmodtam... Valahol, valakikkel voltunk. Egy épületben, egy folyosón. S egyszer elkezdett mindenki menekülni, mondván, hogy itt van a halál, eljött értünk! Hát mit lehet tenni, az ember a sorsát úgy sem kerüli el, megnéztem már az emlegetettet. Mégiscsak ritkán lát effélét az ember. S…..
Mint egy kertésztől megtudtam, hívják ezt kínai borsónak is. A jellemzője, hogy nagyon későn szemesedik, és akkor is csak kevés szem van benne. Viszont ehető héjastul, nem szálkás, finom édes és ropogós. Még wokba is tehető, blansírozva pedig jól fagyasztható. Az első hüvely megjelenésekor…..
szivar 2023.07.10 18:39:37
@kocsmagomba: Hát B+, ezt azért megkóstolnám, ha előtte nem mondod meg, hogy gomba...
szivar 2023.07.21 19:15:43
@kocsmagomba: Próbáld ki. Én hasonlóképpen viszonyultam hozzá. De k*va jó lett. A héja (nem a madár) is édes. Ha boltit veszel, az lehet, hogy olyan mint a 'piacérett' fejtősbab, borsó és társai (azaz sz@r). Nálam megmaradt veteményként. Ugyanaz a feldolgozása, mint a zöldbabnak.
Kolléga meséli, ki egy ideig német anyanyelvű területen dolgozott. Idézet (hallomás és emlékezet alapján) következik. "És akkor az öregek elkezdték sorolni, hogy mit csináltak a házukon és mit akarnak még tenni idén. Te, az kettő perc alatt volt vagy százhúszmilló forint. S ekkor megkérdezték, hogy…..
Nekem nagy kedvencem akár füstölten, akár csak saját olajában, vagy olivában eltéve jutok hozzá. Sajnos csak akkor ehetem, ha a feleségem kirándul, mert ki nem állhatja a szagát, ami ilyenkor bizony belengi az egész lakást!..
A feleségem meglepett egy dobozka barna Shimejii gombával, ami egy finom és zsenge fajtája a gombának. Mivel õ nem eszi, gondoltam, hogy csinálok egy krémet magamnak. Receptem pedig Kumari kommentje volt az egyik poszt alatt :)  ..
szivar 2023.05.21 20:21:18
@Kumari aki Nilüfer: Fogalmazzunk úgy, hogy két napig erőteljesen szeles volt az időjárás. :D
szivar 2023.05.30 21:15:19
@Andrass9: Sütőipari gyártástecnológia: "A bevitt álltati eredetű fehérje növeli a termék tápértékét." Eredetileg ez a kijelentés a tejporral volt kapcsolatos, de a legutóbbi időkben sokszor eszembe jutott a csótányokról és lisztbogarakról... Már amikor a pékségben dolgoztam.
szivar 2023.06.01 15:44:09
@old forester: Annakidején a tartályok fertőtlenítése és kipucolása után a malomból kaptunk lisztet, ami hemzsegett a zsizsikmadaraktól. Tehát ha ilyen lisztet kapsz a boltban, akkor sehogy. Ez utóbbi vonatkozik a molyokra is.

Házilag meg érdemes bedobni egy pár percre* a mikróba, és utána légmentesen lezárni.

*Kettő kiló esetén 3-4 perc. Köbö.
Alapvetően szép az élet, csak kár, hogy akad pár olyan faszfej, aki elbassza. Mint például a múlt héten is. Ugyanis vannak olyan emberek, akik jobban tudják, hogy mi és merre van a telekhatáron belül, mint a telek néha otthontartózkodó tulajdonosa. Pontosabban eltűnt pár apróság itthonról. Kettő…..
Ismét a csodahüttő döntötte el az ebédet: találtam benne 40 dkg marha gulyáshúst ... Régen is ettünk, meg hiányzott is egy leves. Mi nagyon sok levest eszünk (ha van)!!!..
Valami hús is kellene már, kiolvasztottam hát egy darab sertés szűzpecsenyét. Nem egy nagy dőzs, de nagyon gyorsan elkészül és remekül illik a spenóthoz (is) feltétnek...
szivar 2023.04.22 11:47:12
@Andrass9: Én igen és azért írtam. :) Egy kevés keménymagot szoktam beledobni a zsírba, amikor a rizst pirítom. Ezután az apróra vágott céklát beledobom a rizs közé, egy picit kavargatom, majd felöntöm vagy vízzel, vagy alaplével. Szerintem jó megy a sült húsok mellé, de ízlések és pofonok...
szivar 2023.04.22 18:13:56
@Andrass9: Neked már mindegy is. Krhm. Vörös szín? :)

[de az íze az jó]
szivar 2023.04.23 10:00:39
@látjátok feleim szümtükkel: Öreganyám receptes füzete jutott eszembe. Anyám annál a résznél adta fel, hogy "20 fillér élesztő, két marék háj"...
Ilyentájt én már nagyon ennék spenótot, de az ára csillagászati a boltokban. A kertben is kikelt már, de még csak a sziklevelek zöldellnek. Szerencsére minden évben lefagyasztok egy rakattal belőle, ami ilyenkor jól jön...
szivar 2023.04.18 21:26:49
@Andrass9: Pedig nem rossz*. Leforrázva nem is csíp.

*Kétévente jó ha rákívánok egyszer ilyen zöldfőzelékre.
szivar 2023.04.19 15:56:31
@Andrass9: Sohasem rajongtam a spenótért, sóskáért(nyersen pedig de!) és a hasonszőrű főzelékekért.