Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fpali

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napelemet hagyományos formájában egyre többet ismerik itthon is (azért itt egy korábbi bejegyzés erről), s közben egyre többször lehet hallani speciális alkalmazásokról, újfajta felületekről, mint pl. hajlékony napelem, vagy autón napfénytetőként, vagy cserepet helyettesítő,…..
fpali 2009.11.04 01:02:59
Kedves Gitche, mint írtad: ,,Egyébként a cserépbe épített napelemes megoldás nem is igazán költséghatékony: ha részletesen megnézzük az egyes technológiák gyártási költségfelosztását, láthatjuk, hogy kis méretnél (mint a cserép) jelentősen megnő a kábelezési és forrasztási, kapcsolási arány.,,

Hihetetlen hogy írsz egy cikket anélkül hogy utánaolvasnál mi is az!!!
A rendszer sejtszerűen épül fel, az egyes cserepek vezeték nélkül kapcsolódnak egymáshoz, így teljesítményük összeadódik. Ráadásul egyenként cserélhetők és a bővíthetés is rendkívül egyszerű. Az esetleges meghibásodásról a cserép világító éle tájékoztatja a tulajdonost.

A magyar napelemes tetőcseréphez hasonló is akad szép számmal a világban. A kínai Lof Solar Ltd. terméke kívülről megszólalásig hasonló Tóth találmányához. A cég honlapja szerint az alapító Dr. Huey-Liang Hwang 35 éve kutatja a napcellákat. A tajvani cég specialitása egyébként az, hogy különféle használati tárgyakat házasítanak napelemmel, így például laptopba, mobiltelefonba, és természetesen tetőcserépbe szerelnek mini napkollektorokat, és azokat önálló termékként adják el.

A tajvaniak szabadalmi oltalom alatt álló C-Cell™ napelemes tetőcserepe azonban nem tudja azt, amit a magyar. Bár a különálló cserepeket több színben és formában kínálják, a cellák nem sejtszerűen épülnek fel, így telepítésük korlátozott, nem bővíthető, egyszerre csak adott mennyiséget lehet felvinni a tetőre.

Egy olasz cég négy éve kínál hasonló terméket a piacon. A velencei REM Spa. ráadásul kizárólag napelemes tetőcserépgyártással és forgalmazással foglalkozik. A Tech Tile nevű termékük ugyanakkor csak a domború, úgynevezett francia cserépbe illeszthető napelemet kínál, főként Olasz- és Franciaországban. Szemben a magyar találmánnyal, amely a levédett eljárás segítségével bármilyen méretű, alakú és színű napelemes tetőcserép előállítható.