Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morsee

3 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
morsee 2010.03.04 11:07:27
NAPLÓ nr 3, Bresztyenszky Jenő írta:
„Biri olcsóbb a dohány ciginél. Pesten eukaliptusz ciginek hívtuk. De az ausztráliai nem. ? Kint leszállt két srác egy 150 motorról, laza. Békáson ilyenkor rizikó. Bunyó vagy legalább egy bántó tekintett érkezik. Itt nem. Állok a kék lenvászon „ aikidos” nadrágomban és a biztonsági őr hangosan kinyomva fingik. itt ez tök oké. kézzel esznek büfögnek. Annyira mosnak kezet (szinte!) mintha megöntöznél egy kaktuszt.
A pokrócom alul (van ágy , két személyes) a hálózsákom alul. Pesten 20 cm hó, itt nappal 27-28 fok, 100% pára, éjszaka nekem egy, nekik 2-3 pokrócos. Állandóan tukmálják.
Kezdek aklímatizálodni testileg, lelkileg. kínáltak (Krishna személyesen a mai specialitásával!!!), de ma valahogy nem ettem. Egyenlőre agyilag ki vagyok. pörög. Úgy éreztem ( IDÁIG!) folyamatosan el vagyok tévedve. Annyit utaztam városom belül, hogy esélyem sem volt tájékozódni. Kilométeres kis utcák. Vegyes nyomor, házak, utcai kajások, riksások, Argat szól kimegyek!!! Mire kinéztem , kimentek. Minden szót hallok a recepciónál. Kb 3 méter plusz vékonyak a falak. Biztos csöndesen élveznek. Tuti.
Szóval az angolom szegényes. Kicsit csajoztam a recepciós lánnyal. Mondtam Neki, illetve megmondtam Neki, hogy Neked is. Én hoztam fel a témát. Most beszélgettem először indiai lánnyal. Csak úgy... Végre csont indiaiak között vagyok. Indiaiak, vicces ez a iaia. Magyar vicc . Az angolom gyenge. Fejlődni a kifejezés transzcendens (bocs a helyi takarékosságaimért elkövettet, ezután már terjengősre való vége) ” ( Szerkesztőség : ha valaki ezt megfejti kap egy helytakarékos transzcendens piros pöttyös túró rúdit )továbbá: „Szóval kérem a kedves legépelőt legyen kézírathű meg élje bele magát!! nincs szó van más. Kerül. Muszáj neki! Feszítem föl magam. Ilyen ötletesen fogalmazok. Ötlet egyenlő intuíció. Szerintem. De sokan mondják. És az indiai intuíció az ugyanaz, mint a mindenkibárakárkié. Ágyon ülök törökülés , ferde a lábam. Lefelé görbülnek a sorok. Pedig csak túl gyorsan írok ahhoz, hogy korrigáljak testhelyzetemen. Na, nem olyan bonyolult.
Kértem teát. Most az előbb nyújtózkodtam egyet. Három napja nem. Sok szempontból kell aklímatizálodni.
Körkérdés. Itt a szegény turisták, hogy fürdenek?
Csapom a kagyló a folyóson az a 20 cm-res kis szar, a vécé meg mocsok. A Delhii korrekt volt. Hideg viz, rázó bojler. Kis műanyag hordóbödön meg merítő meg kevesebb kosz. Kell ide imunfighting. Ez szerintem szintén nem Árpi Barátom welneschillclearsterilkurváshelye. Azt írtam már , hogy itt a kurvák is szégyenlősek. Szerintem itt nincs is cigi. Gyönyörű nyelv ez a hindi. Pláne, hogy az a lány beszélget kötetlenül a barátaival. Ilyet se hallottam még. Csodálatos ajándék nekem. Itt ülök Indiában. Felfoghatatlanul messze. Nektek, a Családomnak köszönhetek mindent. Mindent, amit tudok, Tőletek tudom. Vagy Ti segítettetek megtudni. Azért jöttem ide, hogy megtanuljam visszaadni. És az nagyon sok lesz ám! Még nem vagyok jó, de az akarok lenni. A világ is.
Delhibe nem megyek vissza. Az öreg nagyon kedves. A kashmiriaiak vadásznak rám. Na jó nem. De szép is lenne!
Január 30. Ma vasárnap hajnalban megtekintettem a Taj Mahalt. Drága cucc. 750 rúpia. De ha ! Haza megyek és azt mondom nem néztem meg mert 750 rúpia valaki fölpofoz.”
morsee 2010.03.04 14:13:52
továbbá B.J. írja:
„Hotel Prigum Villa. A jelenlegi otthonom kb. 1,5 km Taj-tól. A Taj. így mondják itt. úgy beleszokik itt mindenki. A stílusba. Még a turistáknak is kialakul, hogy nincs hosszú szemkontaktus.
Itt ülök a hotellel szemben az útatkán. És leírom amit csak szavakkal , ilyen lassan kibírok fejezni. Egyszerűen: INDIA. (nyálasan, megrendülten, csodálkozva értendő).
Koradélután. A főnök azt mondta : relax – és finoman hátba vágott. Nagyon kimértek.
Zsuzska. Naon lenn délen. Sanyi nem olvas emailt. Kedd reggel busszal Delhiből Dharamszalába megyek. 16 óra. kíváncsi leszek. Saccra 22. A gentlemen boss mondta ezt. Asszem, sőt hát nagyon bír engem csak nem mosolyog. ő is kemény. mint Krishna az indiai igényességű szakács. Most megpróbálok aludni. ¾ ötkor keltem. Krihsna elkísért Taj pénztáráig. Nem birok aludni. Nem a madár csipogástól, Ami olyan, mint nálunk a kis állatkereskedésből valamelyik sötétzöld szarkányi tünemény. A tetőről láttam. Egyébként mindenhol vannak sólymok, varjak, galambok, mókusok, gémek. Majmok is akadnak. Hajnalban leültünk Krishnával meginni egy Chai-t. Egy kölyök főzte jó volt. Krishna leguggol melegedni , dumálni. 3-4 –en guggoltak körben. Nem invitáltak, úgyhogy én 2 m-re egy lócára ültem. Ők ilyenkor fáznak. Komoly kabátot nem láttam rajtuk, csak jól esik Nekik a tűz meg minden. Elvonult 6 teve. Klambók 3-4 / 5 perc, 3 szamár , egy Iigg, 10-15 kóbor kutya, sok motor, 30-40 riksa. Krishna megdicséri a teásklambót, hogy jól nyomja. 4-5 éves talán 6. Öszvér, ló, szúnyog 2 ló, Iigg. 1 ló, 2 kerék. Nyomás!!! „
PROTÉZ PÁRT 2010.02.18 13:30:00
PROTÉZ PÁRT Familicity 2010.02.18 11:00:00
 Ébred az est, mozgásra vagy, ahogyan nyugalmadat megzavarja a tapintatlan sziréna hangja, városi méz egyben zörren akárhova is mész. Magadra gondolva semmi sem elég, ébredve igazat látsz kávé mellett gondolatokat hágsz, monsdzsi üsztürü tur kur ünk kivágott csalások,…..
PROTÉZ PÁRT UTBAIGAZITÓ VERBÜNK 2010.02.18 10:08:00
Szövődmények nyergén erkölcstelenül erőt venni muszáj. Csilis babszem Jankó kimutatatlan mankó, nehezen felmutatsz magadra. Varjak a fényben, erejük libidóját lanszolva elrepülnek.Múl a pára, rend szederit. Nulla fraktál nem stagnál idei taktika e bojtos erdőben…..
Létezik állítólag egy bolygó, amely 26-szor nagyobb, mint a Föld és 3660 évente kerüli meg a Napot. Ez eddig tök izgin hangzik. A para ott kezdődik, hogy gyakorlatilag mindent megsemmisít ami az útjába kerül, valamint (brit) tudósok szerint gravitációs vonzása…..
morsee 2009.11.05 09:42:32
@Fuzio: Tesókám. Azon vagyok, hogy világítson, de néha én is letakarom a fényt :) sok embernek viszont érzem a fénysugarát, vagy nevezzük ezt akárminek. Mit szólnál egy óriási palackba zárt üzenethez, amit az űrbe küldene az emberiség, a végzet előtt? Legalább tudomásuk lenne rólunk más primitív vagy fejlettebb lényeknek . Én Bartók Bélának a kottáit zárnám bele meg egy két pornófilmet a 70 évekből. s mások? mit?