Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pirinéne

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
olaszmamma Kétnyelvű gyerek 2014.06.03 10:07:45
Olaszmamma nem véletlenül olaszmamma, tartozik hozzá egy kooprodukciós gyerek is, és mivel olaszmamma valójában magyarmamma nyílván jó lenne, ha a gyerek élne ennek minden előnyével. Persze a magyarról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy világnyelv lenne, amely nagyban…..
pirinéne 2014.07.27 11:12:21
@ricchiepoveri: MIndenképpen rendszeresen Magyarországra járni nagyszülőkhöz ÉS hasonló korú gyerekek társaságát keresni. Mikor nagyobbacska lesz akár táborba is mehet. Nálunk ez a kombináció vált be, már kb. 2o éve csináljuk, bár férjem is magyar, de a gyerekek Amerikában születtek és ott is járnak suliba/egyetemre. Teljesen igazad van: ehhez 1 ember kevés, de semmiképp ne add fel. Ja és szerintem sem érdemes "eröltetni" , hogy úgy mondjam "túzzel vassal" beleverni, hanem csak nyugisan, a legnagyobb természetességgel, de minden körülmények között magyarul. :-)
Egy régebbi írásomban már említettem a szolgálati kitűzőkkel ellátott, karszalagos ellenőrök díszsorát – néha négyet is – akik az utasokat a metró bejáratánál, vagy kijáratánál fogadják és jegyeiknek, vagy bérleteiknek meglétét ellenőrzik, potyázás esetében…..
Az évszázadok során rengeteg jövevényszó épült be a magyar köznyelvbe, ami csak természetes, mert egy nép sem él teljesen elszigetelten. Az értelmező szótárban találkozunk latin, görög, török, szláv, német, cigány, héber, jiddis, francia, stb. szavakkal, az utolsó…..