Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamibasi

275 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rockhaven Apey and the Pea 2015.12.25 14:15:15
Egyszerűen csak ennyi a címe ennek a bejegyzésnek, amit ennek a nagyszerű zenekarnak szánok. Röviden összefoglalva az állam leesett, amikor meghallottam az Abraham című számukat. Nem gondoltam, hogy ilyen zenekar létezhet Magyarországon. Mintha egyenesen Louisiana vagy Georgia egyik…..
Ennek a cikknek a célja a Mastodon körüli legfontosabb történések összefoglalása 2014 elejétől napjainkig. A legfontosabb történések alatt elsősorban turnékra és a 2014 nyarán megjelent hatodik lemezükre gondolok. Amikor legutoljára hasonló eseményekről számoltam a zenekar…..
- szoktuk mondani. De melyik három tengerre gondolunk ilyenkor? Nos az Adria-, a Fekete-, és a Északi-tengerre gondolunk elsősorban, illetve a Nagy Lajos vezette perszonálunióra.Az Adria 1102 óta mossa a magyar partokat. Lengyelország Nagy Lajos idejében még nem rendelkezett tengerparttal,…..
A Mastodon már 2012 során is megjelentetett két videót, amelyek a brixtoni koncertjük (szintén 2012-ben) során készültek. Akkor még csak remélni, illetve sejteni lehetett, hogy majd később talán az egész koncert anyaga elérhető lesz. Hát ez be is következett! A 23 dalt (97 perc)…..
Októberben több olyan lemez is megjelent, amely előzetesen nagy várakozásokat keltett bennem. Ezek a következők voltak: Doomriders – Grand blood (október 15), Motörhead – Aftershock (október 21), Protest the hero – Volition (október 29). Nem untatok senkit elemzéssel, helyette…..
Rockhaven Korn - The paradigm shift 2013.10.16 20:26:06
Október 8-án megjelent a Korn várva várt új – egyben 11. - lemeze, ami azért volt annyira várt, mert a 2003-as Take a look in the mirror után ez volt az első, amin Brian Head Welch ismét szerepelt gitárjátékával. Jómagam sosem voltam Korn rajongó, épp csak lemaradtam erről a…..
Az öt éves szünet után 2010-ben újra aktivizálódott A Perfect Circle 2013 novemberében több kiadvánnyal is jelentkezik, amelyeken egy új dal is hallható lesz. Elsőként november 19-én egy válogatáslemez jelenik meg „Three Sixty” címmel, amelyen helyet foglal majd a By and Down…..
Meghallgatható az első dal az október 18-án megjelenő (okt. 18 - Németország, okt. 21 - Európa, okt. 22 - USA) Aftershock című új Motörhead albumról. A dal címe Heartbreaker, változás, meglepetés nincs, csak tökös rock'n'roll. Nagy valószínűséggel koncertkedvenc lesz a dal,…..
Kb. egy hete került fel az internetre a Doomriders októberben esedékes új lemezéről az első dal, most pedig már az egész albumba betekintést nyerhetsz az alábbi linken: http://pitchfork.com/advance/235-grand-blood/   Az album amúgy pontosan október 15-én jelenik meg és már…..
A kanadai zenekar negyedik lemeze Volition címmel jelenik meg idén október 29-én, amelyet a szinte mindeni által ismert módon a rajongók finanszíroztak adományaikkal (amikért cserébe, hozzájárulásuk mértékének megfelelően bizonyos ajándékot is kapnak), az eredeti cél 125 ezer…..
Október 15-én kerül a boltok polcaira a Doomriders új, sorban harmadik nagylemeze Grand blood címmel. Legalább ilyen fontos, hogy (nem túl meglepő módon) útra is kel majd a zenekar, igaz erről részleteket még nem tudni (csak annyit, hogy nagy terveik vannak). Minden bizonnyal odahaza…..
Egyszer régen volt egy – nagyobb reményű - sorozatnak megálmodott kísérletem, amelyben kevésbé ismert régi, vagy épp új zenekarokat mutattam volna be azoknak, akik még nem hallottak róluk. Sajnos ez az ötlet nem lelt megfelelő megvalósításra ez idáig, de az első és eddig…..
A hamarosan, rövid időn belül hazánkban kétszer is koncertet adó Gojiranak két korábbi albuma is újra kiadásra kerül vinylen az Egyesült Államokban. A Prosthetic Records mindkét lemezből 1000 darabot dob piacra augusztus 27-én, elvileg csak Észak-Amerikai vásárlók számára (de…..
Arról már korábban – idén tavasszal - is jöttek hírek, hogy a zenekar elkezdte az új lemezének munkálatait, illetve néhány héttel ezelőtt a zenekar dobosa arról is beszélt, hogy szeptemberben terveznek stúdióba vonulni. Ezekhez képest most annyival több információ van, hogy…..
Minden bizonnyal többek már hallottak arról, hogy a legendás banda már néhány hónappal ezelőtt elkezdte új lemezének felvételeit. Most már egy-két közelebbi dolgot is tudni, miszerint az album neve Aftershock lesz, várhatóan idén szeptemberben jelenik meg és 13 dal lesz…..
Az 1996 óta működő francia zenekar még sohasem járt hazánkban, most viszont egy hónapon belül kétszer is fog. Előbb július 27-én a balatonszemesi Rock Beach fesztiválon, majd augusztus 31-én az A38-on lépnek színpadra. E hírek nem kis meglepetést okoztak szerintem a rajongóknak,…..
Ezt az új rendszert május 20-án állították szolgálatba, amely két listát fog közölni: az 50 leghallgatottabb dalt a Spotify-on (Spotify 50), valamint az 50 közösségi oldalakon legtöbbször megosztott dalt (Social 50). A listák országra lebontva lesznek elérhetők mind a 28…..
Majdnem egy év szünet után ismét útra kelt a Mastodon. 2012 júniusában fejezték be lényegében a The Hunter turnét, utána ugyan még négy koncertet adtak nyáron Kanadában és Angliában, majd november elején öt koncertet Latin-Amerikában, de mondhatjuk, hogy tavaly júniusban…..
A Republic a Facebookon jelentette be hivatalosan azt a már igazából pár napja teljesen nyilvános hírt, hogy Sipos F. Tamás fogja pótolni a nemrég elhunyt Cipőt a koncerteken. Hogy ez most csak ideiglenes vagy állandó, arról nem szól a közlemény, ahogy arról sem, hogy milyen…..
Lassan eljön a nagy nap és újra hazánkba látogat a legendás svéd zenekar. A turné április 18-án kezdődött Finnországban és május 10-én Svédországban fog véget érni, összesen 18 állomás után. Legutóbb (és egyben először) 2010-ben a Hegyalja fesztiválon láttam őket,…..
Úgy néz ki március 25-én eladják az összes brit HMV boltot, ezzel véget érhet az HMV története, amely az utóbbi hónapokban szinte csak a pénzügyi problémákról szól, a bolthálózat január közepén csődvédelmet is kért. Azóta a Deloitte látta el a csődgondnoki teendőket,…..
Amint arról már korábban írtam, 1-2 hónappal ezelőtt alakulni kezdtek a Mastodon nyári európai turnéjának a tervei, amelyekről mondhatom, hogy mára végleges információk vannak, illetve a tegnapi nap folyamán jött a hír a nyári amerikai turnéról is. Nézzük őket…..
Rockhaven Petenders - Bullhorn 2013.03.18 20:16:28
Nem tudom hányaknak ismerős ez a nemrégiben alakult fiatal budapesti bluesrock  banda, de remélem hamarosan már nem kell bemutatni az ilyesféle zenéket kedvelőknek. Minden bizonnyal már most is többen ismerhetik elsősorban Petendi Tamás révén, de a zenekar többi tagja sem…..
Nem csak, hogy Európába érkezik, hanem a szomszédunkba is, így egy remek alkalom kínálkozik a zenekar magyar rajongóinak, hogy megtekintsék ezt a legendás amerikai bandát. Meg kell említenem, hogy Bécsig sem minden esetben jönnek, el szóval ajánlatos élni az alkalommal, ki tudja…..
Rockhaven Stúdióban a Motörhead 2013.03.08 11:38:16
Stúdióba vonult a Motörhead, hogy rögzítse 21. lemezét a 2010-ben megjelent The world is yours után. Az album producere ismét Cameron Webb lesz, aki már az előző három lemezen is együtt dolgozott a zenekarral. 11 dalt terveznek felvenni, amelyek várhatóan majd nyár vége előtt…..