Regisztráció Blogot indítok
Adatok
látogató

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az imádság életforma. Senki sem tud (nagyon) másként imádkozni, mint ahogyan él. Az ima (és az élet) magasiskolájában egyetlen megtanulandó szabály van: nem beleszólni. Jálics Ferenc, aki sokunk számára tekintélynek számít ezen a téren - négy gyakorlatot javasol, amelyek…..
látogató 2009.04.14 23:34:14
@Bálint Csaba: És nem vagy egyedül:o)
Kedves Testvérek! Egy jó pont azért jár Tota W-nek! :)
látogató 2009.04.15 22:19:59
@pacsy:

Ez valóban nem imádság. De nem vagyok sem ezoterikus, sem new-age követő, meg gyakorló hívő sem. Így valójában nem tudom, mi az ima,azt sem, mire való, vagy igazából hogyan kell imádkozni.

Józan ésszel azt gondolom, az ima személyes beszélgetés Istennel.

Néhány évig karatéztam, az ottani mesteremtől tanultam meditálni. Ha sikerül megtisztítani a tudatom, az általában nem az űr megjelenését jelenti bennem, hanem valami nem evilági ihletett állapotot, amiben azt élem meg, hogy nem vagyok egyedül, és tökéletesen lényegtelen, hogy én vagyok-e? Valamiféle feloldódás egy más minőségben. Nem nagyon tudom pontosan leírni, milyen ez, de hasonlóan ihletett állapotként élem át, mikor egy másik emberrel sikerül olyan lelki kapcsolatot teremtenem, amiben a beszédnek már nem ugyanaz a szerepe, mint a hétköznapi kommunikációban, csatornák nyílnak köztünk lélektől lélekig, létrejön egy ott és akkor csak kettőnkre érvényes kapocs, saját jelzőrendszerünk lesz. És van egy harmadik idevezető helyzet, amiről lehet, hogy profán dolog itt beszélni, ez a szexuális együttlét. Mert az is tökéletes feloldódás a másikban, szinte a sejtek szintjéig, és ha ez megvalósul, az maga az elragadtatás. Nem a kéj miatt, hanem az "egymásban levés" miatt

Úgy gondolom, azok a tanítók, mesterek, akiknek nagy gyakorlata van az ilyen állapotok megélésében és létrehozásában, kapuvá válnak. Hogy isten által, vagy saját lelkük ereje által, nem tudom. És hogy pont az ima által-e azt sem tudom. Nyilván az által, amit nekik az ima és isten jelent. És könnyen nyílódó kapuként segíthetnek közelebb kerülni másoknak is ehhez az ihletett állapothoz. Ezért jár derű a nyomukban.
Gyakran halljuk azt az érvet, ha bicikliút-fejlesztésről esik szó, hogy nincs elég hely a kialakításra, nem lehet elvenni több helyet sem az autóktól, sem a gyalogosoktól. Ez tipikus városi probléma, nem kizárólag Budapesten okoz gondot, de például Párizsban találtak rá…..
Nem kizárt, hogy intenzív MOHOSZ-tanfolyamon vettek részt azok az amerikai kutatók, akik halmentés címén sodorták a kihalás szélére a Föld legritkább hal- és egyben állatfaját. A bamba kis pikkelyes egy egészen különleges helyen, a Mojave-sivatagban lakik egy rózsadombi jakuzzi…..