Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Mezítlábas Grófnő

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mielőtt a gólya hozta hormonok ledöntöttek volna a lábamról a ködös Albionban(...) volt szerencsém April Rose workshopjain magamba szívni némi gyakorlati tudást. A koreográfia alkotás egy újabb módját ismertem meg. Mira Betz-től megtanultam, hogy a témák, a kifejezés mind-mind intuitívan jönnek,…..
Szeretek olyan workshopokra járni, ahol nem koreográfiát tanítanak. Persze vitathatatlan, hogy kincsesláda-nyitogató érzés, amikor elmész egy régi kedvenc, egy igazi mestertanár vagy sztár foglalkozására, és a magadévá olvaszthatod a youtube-on, esetleg élőben már megcsodált táncát. Külön nagy…..
Mint nyilván mindenki számára evidens, több módszer és trend áll rendelkezésünkre, és bizony ez dilemma elé állítja a tanárokat - engem legalábbis. Ennek a mibenléte nem más, mint hogy jómagam tizenegynéhány évvel ezelőtt kezdtem magát az ujjcin használatát, és a módszer, amit akkori tanárom…..
Amennyiben beszélhetünk "klasszikus fúziós hastáncról", úgy azt kell mondanom nem sok eszközt sorakoztat fel ez a sokunk számára oly' kedves műfaj. Ez nyilván relatív, hiszen én csak a klasszikus hastáncos előéletemhez képest nézem a helyzetet. Idén jutottam el a felezőpontra, hat év egyiptomi…..
Az első tanárom mindig azt mondta, hogy egy hastáncosnőnek tudnia kell bánni minden eszközzel... fátyollal, dupla fátyollal, bottal, csörgődobbal, ujjcinnel, ízisz fátyollal, gyertyával, karddal... (Biztos kihagytam valamit... A legyezőfátyol például csak később jött divatba, nem akkor, amikor…..
                              Mindig úgy gondoltam, hogy az élő zene és tánc találkozása különleges, mindig új, megismételhetetlen, igazi momentum, amiben – ha jó a zenész és a táncos – fellebben egy pillanatra a minden mögött megbújó tökéletesség fátyla. Nincs az a videó, fénykép, ami ezt…..
     Akár hazai, akár külföldi workshopra készülsz, könnyedén keveredhetsz váratlan helyzetekbe. Ez a röpke bejegyzés hivatott elősegíteni, hogy a felszerelés mellett Te magad is készen állhass a nagy kalandra, ne kelljen feszengened, és bebiztosítsd magad azokra a helyzetekre, amelyekre fel tudsz…..
Enneagram A Nyolcasok jellemzése 2007.12.23 16:19:00
VilágképA világ igazságtalan. Azért vagyok itt, hogy megvédjem az ártatlanokat.TípusszerkezetBujaság és bosszúálló arroganciaJellemzők szerkezete:BujaságBüntetéskészségLázadásElnyomásÉrzéketlenségRavaszság és cinizmusExhibicionizmus (önimádat)FüggetlenségReflexszerű…..
A Mezítlábas Grófnő 2010.01.19 14:51:55