Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emmerich

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenekelőtt szeretném elátkozni azt az embert, aki kitalálta a középmagas művelést (vagy azt, aki olyan mélyre ásta a rizling vágóban az oszlopokat). A vezető szál kb. 80 cm magasan van, ami nagyon kényelmessé teszi a metszést, de pl. a zöldszüretet ilyen alacsony művelésen…..
Szőlőművelés Gémóver 2010.10.03 20:18:00
Idénre annyi. Hétvégén megnéztem a szőlőt: kb. 90%-ban rothadt. Az ép szemek között alig akadt jóízű, általában enyhén savanykás, vízízű szemek voltak, enyhe kesernyés kiegészítéssel.   Általános állapot…..
A szüreten sok minden múlik, még a kisebb termesztési hibák is korrigálhatók (pl. a rothadó szemek kiválogatásával). Ezidáig a hagyományos, paraszti technológiát követtem, a folyamatos beszélgetések hatására azonban most mintha összeállni látszana a kép egy olyan szüreti…..
emmerich 2010.09.27 15:51:48
@BZoltan: A fő ok nálam is a rothadás volt, ezért szedtem le viszonylag korán.A 16,5 mustfok szerintem a szilváninál nem akkora baj, mert amúgy is egy savszegény fajta,sőt olyan véleményt is hallottam hogy,nem kivánatos magas mustfokkal szüretelni mert elégnek a savai.

Amúgy az én szőlőm egy családi örökség, a 70-es években lett telepítve amikor divatos volt ez a fajta ( mert szálvesszős metszéssel agyon lehetett terhelni és a mennyiség volt a lényeg) én most alakítom folyamatosan a tőkéket rövid csapra a szellősebb lomb és a jobb minőség érdekében ,de ebben az évben az időjárás közbeszólt.
Semmi pánik, jövőre újra nekifutok.
A sorozat következő borásza fiatal, szépreményű és tehetséges. Saját legfonotosabb erényének a kísérletező kedvét tartja. A beszélgetés során egy végtelenül szerény, ugyanakkor roppant nyitott szellemiségű borászt ismertem meg, aki minden lehetséges forrásból igyekszik…..
emmerich 2010.02.19 09:29:04
@RAMBO: Köszönöm a részletes választ,mindenképpen segített!
Például a (b) változatban leírt eljárásról még nem is hallottam.Mégis szimpatikusabb az (a) , mivel így lesz egy savasabb borom is ami pedig kiváló fröcss alapként szolgál majd a nyári melegben. A telepítésre viszont csak jövőre fog sor kerülni mert a metszéssel már végeztem.
Mégvalami; A borászok megkérdezése kiváló ötlet, sok érdekeset hallhat az emberfia.
Körül kell, hogy járjuk az új telepítésen megépített támrendszert és a megvalósított térállást.A támberendezés tartja a művelési módnak megfelelő helyzetben a szőlő fás és zöld részeit, teszi lehetővé az ültetvény művelhetőségét, a lombozat viszonylag jó…..
Bár még csak a foglalót fizettem ki, megbeszéltem a tulajdonosokkal, hogy művelésbe vehetem az új szőlőt. Igen sok munka lesz vele. Még nem csináltam tőkeleltárt, de a tavalyi terepszemle alapján a szőlő eszméletlenül túl volt terhelve. A tulajdonosokkal elbeszélgettem az eddigi…..