Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zuzimama

1613 bejegyzést írt és 1700 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén egy blogbejegyzést csinálok a nyaralásunkról, mindent ide fogok vegyíteni. Először is Petra 17 éves lett. Az ÖTÖS KÓD, ahogy ők hívják magukat az unokatesókkal: Már nem nagyon férnek rá a banánra együtt: Idén először az unokatesókkal is megjártuk a Balatont, ez nagy élmény volt nekünk.…..
Miután végeztünk a Sealife-ban, felfedeztük egy kicsit Scheveningent.  Voltunk már, de ennyire még nem mentünk bele a dolgokba. Ebéd után - Mekinek kellett lennie, mert Szabina azt óhajtott a szülinapján fogyasztani - kisétáltunk a Mólóra (pier). Itt a móló több szintes, a legfelső szint nyitott, és…..
Szabina idén a Sealife-ba akart menni a szülinapján, úgyhogy egynapos kirándulást tettünk Hágába, Scheveningenbe. A korona miatt kicsit bonyolultabb most a vidámparkok és állatkertek látogatása, nem mehetsz akkor amikor te akarsz, nem csak látogatási időpontot, de érkezési időpontot is kell…..
A gyulai bloghoz most a húgom is készített fotókat - szerencsére - és neki nem hiszem, hogy nemet mondtak a gyerekeim, szóval több fotóm van. :) Először is a szülinapok. A nyaralást mindig úgy időzítjük, hogy Petra szülinapján, július 29.-én Magyarországon legyünk, és ott együtt ünnepelhessünk.…..
A csongrádi blog most nagyon vékonyka lesz, mert NINCS FOTÓZÁS! tilalom van, úgyhogy alig készítettem képeket. De azért csak sikerült egy párat lőni, úgyhogy lássuk is. Szóval egy jó messzi és részletszegény fotó a csajokról a csongrádi uszi kertjében. Ez nem jelenti azt persze, hogy nem…..
Sokak kedvence... a gasztroblog. A miénk is. :) Be kell vallanunk, és nem azért mert szégyelljük vagy ilyesmi, hanem mert ez az igazság, hogy a balatoni nyaralás egyik fénypontja az aznapi éttermi/cukrászdai látogatás. Ez van. Szeretünk enni - ugyanazt, ezt már ismeritek úgyis - de nem szeretünk…..
Zuzimama 2020.09.12 07:22:23
@Világpolgár2012: a két kedvencem. :) A Taverna volt számunkra a legjobb, de a Fekete Gólya a szívem csücske.
Szóval mint a tegnapi blogból tudjátok, önkéntesen választható házi feladat volt, kitalálni, hogy melyik Balaton környéki étterem hogyan 'teljesített' idén, a Buzás/Kiri/Ramsay (ő most nem ért rá) étteremteszten. Nézzük a legutolsóval, amelyik a legkevesebb pontszámot kapta. Nem volt csalódás,…..
Régebben nagyon szerettük az állatkerteket, meg még talán most is szívesen megyünk, habár sokkal ritkábban, de a nyaralás alatt egyáltalán nem terveztük, hogy megyünk. Viszont a csajok nem akartak aznap fürödni, mit csináljunk, merre menjünk, mert már mindent láttunk. .... legyen veszprémi…..
Minthogy már említettem, a pancsolást lassan felváltja a kultúrprogram, amit azért nem bánunk. Idén először teljesen körbeautókáztuk a Balatont (egyszer talán körbebiciklizzük, vagy körbesétáljuk) és közben meglátogattuk azokat a helyeket, amikért mindig érdemes az északi partra menni. Nekem…..
A Balaton is más volt idén, mint eddig, és nem csak a változékony hollandos időjárás miatt, hanem amiatt is, hogy a lányoknak már nem feltétlenül a pancsikálás a prioritás. így sokkal több kultúrprogramot kell kitalálni, amit amúgy nagyon szeretünk, csak lassan mindent láttunk a Balcsi körül, amit…..
Most talán sikerül még abban az évben megírni a nyaralásunk történetét, amikor az ténylegesen történt, és nem fogok vele bő fél évet várni. Legalábbis elkezdem, mert úgy szeretem, ha szépen sorban következnek, és akkor ha már elkezdtem, akkor talán be is fejezem. Amint azt már néhányan tudják -…..
Nincs már egy általános iskolás gyerekem sem, a legkisebb ugrifüles is középiskolás. Az első képen elsős volt, a másodikon pedig nyolcadikos. Tegnap kezdődött a nagy búcsúzkodás, a hagyományos holland musical helyett filmet forgattak, azt néztük meg. Június nyolcadikán nyitottak úgy a holland…..
Idén (tavaly) Szabinának is volt kedve eljönni Szegedre, úgyhogy majdnem ugyanazt a kört jártuk be, mint tavalyelőtt, csak a Tiszapartra nem mentünk le. A szülészeti klinika előtt (most oda lehetett menni a bejárathoz, nem úgy, mint tavalyelőtt): A Liliom cukrászda, ahol hatosával vettem a dobos…..
Jó sok minden belefért a tavalyi nyárba is, sok családlátogatás, kirándulások és rengeteg fürdőzés. Szerintem ez utóbbit élveztük a leginkább, bárhová megyünk, a strand általában nagyon bejön nekünk. De kezdjük az elején. Amit az én gyerekeim, és a húgom gyerekei is imádnak (a pancsizás mellett) a…..
Ahogyan rendezgetem a képeket, rájövök, hogy egy csomó képem maradt még, és hogy simán összejön még egy gasztroblog. Akkor uccu neki. :) Ez nem csak a gyulai csemegékről fog szólni, hanem mindenről, amit még magunkba tömtünk a nyaralás végéig. Gyulán is voltunk étteremben, ez itt Szabina ebédje.…..
Balaton után Csongrádra mentünk. Mindennap az uszi volt a program, nem tudjuk megunni. Éppen gyerektábor volt, mégis sokszor alig volt valaki a medencékben, tökéletes volt. Majd Mamával elmentünk a pontonhídra, és ott fényképezkedtünk: A templom előtt Csongrád nevezetességei vannak…..
A balatoni fotókból már nem nagyon maradt mit feltenni, sajnos. Már nagyon várjuk, hogy idén is menjünk, és még több mindent fedezhessünk fel, mert nem csak megélni csodás ezeket a kalandokat, hanem ilyenkor felidézni az együtt töltött nyaralást. Azt szúrom be ide, ami maradt, mert azokat a fotókat…..
Sümeg Minden évben sikerül egy várat meglátogatni amikor otthon vagyunk szerencsére. A gyulai ugye adott, de a Balaton környéke is tele van várakkal, úgyhogy idén (tavaly) is kiszúrtunk egyet, a sümegit. Ezt az útról fényképeztem, szerencsére nem jött senki mögöttünk: Oda feljutni egy kaland…..
Badacsony Badacsonyba is visszajárunk ha a Balcsin vagyunk, idén (tavaly) sem maradhatott ki. Mindig jókat eszünk és iszunk itt, de idén (tavaly) először sétahajókáztunk is. Tavaly (előtt) tettünk először sétahajózást Révfülöpön, mert Szabina tartott tőle ....hogy elsüllyedünk. De miután megvettem…..
A gasztroblog.... minden évben a gasztroblognak van a legnagyobb látogatottsága, összevetve a többi bloggal, azok kábé tízszerese. Idén is fedeztünk fel új helyeket, volt ami annyira bejött, hogy kétszer is mentünk, volt ami nagyon nem jött be, úgyhogy soha többet. Az ételek nem túl változatosak,…..
Veszprém A veszprémi várral kezdtünk, a bejárat: És rögtön egy tájkép kislányokkal (Szabina kicsit értetlen fejet vág): A legizgisebb és leghátborzongatóbb a várbörtön volt, ami az 1600-as években épült, és egészen 2003-ig börtönként üzemelt. Ma már múzeum és kiállítás, de a mínusz három…..
Strandolás és Balaton Eddig nem nagyon tettem strandolós képeket (kivéve ahol lángost falunk a parton - de az megint nem strandolás, csak a bizonyítéka annak, hogy járunk a parton is) mert vagy én is strandoltam, vagy a már említett lángosért rohangáltam, vagy Szöszivel szunnyadtam a parton. De…..
Úton Mi szinte egész nyáron megyünk, autóba be, autóból ki. Magyarországra az út 1600 km, és Magyarországon belül is autózunk minimum ennyit, és persze a visszaút is ugyanennyi. Most éppen egy aranyszínű szappantartó a kocsink, mi már nagyon megszoktuk, de Németországban az autobahn-on nagy…..
Miután hazajöttünk a nyaralásból elhatároztam, hogy azonnal megírom a blogokat, mert még élénken élt bennem minden kaland. Aztán ez csak húzódott és húzódott. Most meg már február van, és ide kell ültetnem magam mellé a csajokat, legalábbis Petrát, mert neki sokkal jobb a memóriája, mint nekem, hogy…..