Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szkhita001

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áttértünk a háborús időszámításra, a híradások szerint szombat reggelre, a bangkoki háború harmadik napjára a halottak száma elérte 17-et, a sebesülteké pedig a 141-et. Természetesen mire ezt leírom a számok már nem igazak, egyrészt a harcok folyamatosan zajlanak szombaton is…..
Szkhita001 2010.05.16 10:37:08
Hali!
A nejem családja Ding Deang-ben lakik és mondták, hogy nagyon eldurvult a helyzet feléjük. Ugye ott is van olyan rész, ahol vörösinges szimpatizánsok és van olyan, ahol sárgainges szimpatizánsok vannak többségben. Ez utóbbiban a katonák eléggé agresszíven viselkednek, míg az előbbiben, - ahol ugye veszély van - nem is nagyon mutatkoznak. Tegnap egy motoros kajaárus nő hazafelé tartott, a katonák kilőtték. Volt egy másik, akinek üvöltöztek, mire feltartotta a kezét. Erre átlőtték a tenyerét. A háztetőkön mesterlövészek kuksolnak.
Este mennem kellett a Sukhumvit roadra, Ding Deangnél besédeket tartottak és lezárták az utat. Le kellett kapcsolnom az autó lámpáit és visszafordítottak, hogy menjek másik úton.
Mondjuk nekem a katonákkal még szerencsére nem volt bajom. Eddig simán átengedtek mindig, ahová kellett mennem. A tábornok kilövését követő este volt érdekes, amikor a katonák az oszlop mögé bújva lesekedtek kifelé, én meg az úton mentem a kocsival. (Azt hozzáteszem, hogy nem a harc középpontjában.)Csak úgy a szélén.
Szóval én egyetértek azzal a véleménnyel, hogy nem szabad lett volna hagyni, hogy eddig fajuljon a helyzet. Attól mert Thaksin pénzének egy részét elkobozták, attól még milliárdos maradt, van miből pénzelnie az embereit. Ha anno Abhisit nem fogta volna vissza a katonákat, akkor nem lett volna ennyi áldozat. Mára vérszemet kaptak a tüntetők. És ugye ki tudja, hogy a terroristák azok most valóban közülük valóak vagy a déli részből jöttek ide balhézni. Csak azzal, hogy "menedéket" nyújtanak nekik, maguk is terroristává válnak!
Hogy miért van hírzárlat? Fentebb lett említve, hogy nem tudni hányan sebesültek még meg. A katonák bedurvulta, ha nem is a thaiok, de a kambodzsaiak igen. Őket nem fogja vissza semmiféle szolidaritás. A nejem öccse este így fogalmazott: "Most Ding Deangben nem jó, ha thaiul beszélsz."
Szkhita001 2010.05.16 16:33:56
@nakos76: Láttad a videókat, amin a vörösingesek pisztollyal és géppisztolyokkal rohangálnak? Nem véletlenül alakult így a helyzet. Ott kezdődött, amikor gránátokat lőttek a katonákra. És akkor ugye Abhisit visszafogta őket. Kb 2 hete volt a Viphavadi úton az a nagy kődobálás, meg lövöldözés? Láttad,amikor a motoros katona fejlövést kapott? Azt nem csúzlival lőtték ki. És utána egy motorost meszeltek le nem tudom hány gránáttal a hátizsákjában.
Az nem tüzijáték volt. Én megint azt mondom, hogy nagyot hibázott a kormány, hogy ideáig fajult a dolog, de innen már nincs visszaút. Anno ugye Abhisit felajánlotta a szavazást novemberre. A vörösök belementek, hogy másnapra kipakolnak mindent. mindenki örült, aztán jött a pofáraesés. Nem szabadult fel Sukhumvit. Ez itt már nem arról szól, hogy "adócsaló" Thaksin legyen a miniszterelnök. Mindenki arra hajt, hogy jól jöjjön ki belőle. És erre most a vörösök az esélyesebbek. A tábornok lelövése egy casus belli volt. (Kérdés, hogy ki tette.) így volt ok a lázadásra a pusztításra. Persze, hogy erre már erőszakosabban lép fel a kormány és így ő lett a hunyó.
Ebből már nem jöhet ki jól, csak enyhíthet a dolgon.
Avagy csajozási tippek irodai patkányoknak - két részben! Itt a bizonyíték, hogy nem kell egy reklámhoz egetverő költségvetés, mégis lehet ütős és emlékezetes. Mellesleg, ahogy emlékszem, azért ez a thai farmer márka nem tartozik a drágábbak közé, így tényleg túlzás volna…..