Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L&D

97 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly mutattam David Stark természetes anyagokból készült karácsonyi dekorációit. Idén is készített hasonlót, West Elm részére. Most azonban kender kötelek helyett szürke, fehér és metál színű újrahasznosított papírokból és újságpapírból készültek olyan díszek,…..
Ti készítetek adventi koszorút? Ha igen, milyet?Ezeket a gyertyás kompozíciókat már nem is lehet koszorúnak hívni, inkább csak asztaldíszek. De ami miatt nekem nagyon megtetszettek, hogy bármelyik lakásban minden hozzávaló fellelhető hozzájuk - négy gyertya, egy tálca, pár…..
Lakberendezés szívvel-lélekkel blogtól kaptam a Kreatív Blogger Díjat. Még sosem kaptam semmilyen díjat, úgyhogy nagyon örülök neki, és ezúton, köszönöm Neki, hogy rám (is) gondolt. A szabályok: Köszönd meg. Tedd ki a logót a blogra. Linkeld be akitől kaptad.…..
November eleje van, de már menthetetlenül megkezdődött a karácsonyi hajrá. Az üzletekben felkerültek a karácsonyi dekorációk, pár hét, és minden hangszóróban Mariah Carey dalai szólnak majd. Sőt, látom a saját keresési statisztikáimon is, hogy egyre többen olvassák a tavalyi…..
Lakás és Design Blogszülinap! 2010.11.02 09:53:00
Tegnap egy éves lett a Lakás és Design Blog! Egy évvel ezelőtt, azért kezdtem írni a blogot, mert amikor elkezdtem külföldi lakberendezési blogokat olvani, mindig lementegettem a nekem tetsző képeket. Ezt a képkupacot szerettem volna megosztani. De közben kissé átalakult a profil -…..
Nem csak képeket lehet ingyen tölteni a netről, hanem például online-újságot olvasni.                       A Rue Magazin még nagyon friss, szeptembertől olvasható az első száma. Négy design-blogger a szerkesztője (Crystal - Plush…..
Ez a new yorki SoHo szívében, a Mercer St. 84. szám alatt található loft lakás eladó! Pontosan 6 424 200 dollárért, vagyis körülbelül 1 milliárd és 265 millió forintért. És hogy milyen lakást kaphatunk ennyi pénzért? A több mint 400 m2 alapterületű loftba, saját liftttel…..
Október 1-én, azaz pénteken startol a hetedik Design Hét Budapest fesztivál, ami minden eddiginál több eseményt kínál! A főváros egész területén zajló, a szakmát és a nagyközönséget egyaránt megszólító fesztivál október 10-ig várja az érdeklődőket.    …..
Végre, megint egy budadapesti lakást mutathatok be, amit egy tanárnő részére, a Modesign Stúdió munkatársai - Molnár Eszter és Bodor Ani - alakítottak ki. A 60 m2 alapterületű lakásban egy nappali-étkező-konyha teret, egy kisebb hálót és egy fürdőt alakítottak ki, praktikus,…..
Ma elindult a Lakás és Design blog facebook oldala! Gyertek és csatlakozzatok! var sc_project=5979217; var sc_invisible=1; var sc_security="d057494f"; ..
Már volt itt a blogon, korábban is több, svédországi lakás, de ez a Sköna Hem oldaláról származó tetőtérbeépítés nagyon megtetszett. Tetőtérbeépítésnél a sok kötöttség - a tető hajlásszöge, a kémények helye, a szarufák, a gerendák -, nagyon megnehezítik a tervezést,…..
Ilyen volt a gyerekszoba, miután kifestettek a festők, és visszapakoltuk a bútorokat:                               Minden bútor fehér, mert lesz elég szín, ha a játékok a helyükre kerülnek. A zöld kanapé adott…..
Nem volt akkora feladat, mint amilyen lassan haladt, de a lényeg, hogy végre elkészült a gyerekszoba falfestése. Itt láthatjátok az ötleteket adó képek gyűjteményét, itt pedig, a kész tervet. Végül nem tudtam projectort szerezni, úgyhogy 1:1 méretarányban, darabokban kinyomtattam…..
Annie Selke amerikai designer textileket, ágyneműket, szőnyegeket tervez gyönyörű  mintákkal. Amennyire kirobbanóan színesek az általa tervezett textilek, annyira visszafogott a szín- és mintahasználat a frissen felújított, 60-as években épült, saját házában. A…..
Folytatódjon a leskelődés a 2011-es IKEA újdonságok között. Ezúttal nappali és hálószobákat mutatok.   Új stílusvonal jelenik meg 2011-ben, az etno. Afrikai ihletésű, geometrikus, ismétlődő minták, földtónusok: élénknarancs-barna-fekete-bézs színek jellemzik.…..
L&D 2010.07.27 12:46:04
Szia guss!

A legtöbb kép egy francia oldalról van, ahol jó kis képgyűjteményeket lehet nézegetni:
deco.plurielles.fr/diaporamas/

Ikeás infókat legelőször pedig a www.ikeafans.com/oldalon találhatsz. Itt most sorra jelennek meg a 2011-es újdonságokat bemutató írások.
Lakás és Design Goldenblog 2010 2010.07.25 21:58:00
Ma érkeztünk haza a nyaralásból, és megdöbbenve láttam, hogy csütörtökön milyen nagy volt a látogatottság. Aztán vettem észre, hogy ez a Goldenblog listának köszönhető. Mert a Lakás és Design blog, nektek köszönhetően, Kedves Olvasók, felkerült az Egészség-életmód 50-es…..
Folytatódik az IKEA újdonságokat bemutató sorozat. Az első részben új konyhák, a másodikban nappali és hálóbútorok voltak, ebben az utolsóban pedig gyerekszobai cuccok lesznek. A Stuva nevezetű új gyerekbútor család, az ikeától megszokottan, különböző nagyságú, magasságú…..
Be kell valljam, elég megrögzött Ikea-járó vagyok. De gondolom, vagyunk még így ezzel egypáran. Július vége felé már kíváncsian várom, mikor landol a következő évi katalógus a postaládában. És amíg megérkezik, addig egy kis leskelődés a 2011-es konyhai újdonságokból:…..
Lo Bjurulf után, újab svéd stylistot mutatok be: Lotta Agaton évekig a svéd Residence magazin szerkesztőjeként dolgozott. Nem tudom  megunni a hófehér falakat, úgyhogy Lotta portfóliójából is a fehér lakásokat válogattam össze.            …..
Javában tart a football világbajnokság. Időnként a bútortervezőket is elkapja a fociláz. Összegyűjtöttem néhány berendezési tárgyat, amit a foci ihletett.     Paolo Lillus tervezte Hattrick nevű, focilabda mintázatú bőrfotel létezik kosár-, baseball- és golflabda…..
Lakás és Design Goldenblog 2010 2010.06.20 22:07:00
Kedves Olvasók! Ha tetszik a blog, és szívesen olvassátok,kérem nevezzétek az idei Goldenblog 2010 versenyre! Nevezni a honlapon, az oldalsávban, az e-mail címetek megadásával lehet. Előre is köszi minden szavazatot!..
Ahogy az előző részben írtam, a gyerekszoba egyik teljesen üres falára, keresek valamilyen díszítést. Először falmatricában gondolkodtam, de végül arra jutottam, hogy készítek egy saját képet, és majd én festem fel inkább a falra. Az interneten talált képek segítségével…..
A tavaszi dekorációról szóló posztban írtam arról, hogy a megújuláshoz hozzátartozóan, kicserélem a képeket is a falon. És ennek van egy igen egyszerű módja: az interneten találhatók olyan oldalak, ahonnan saját használatra, ingyenesen lehet letölteni jó minőségű…..
Készülünk egy kisebb lakásfelújításra. Kicseréltetjük az ablakokat, festetünk - többek között falat feketére :-). Lesz még tapétázás, meg átrendezés is. A gyerekszobának van egy északi fala, ami nagyon könnyen bepenészedne, ha nem fűtenénk, szellőztetnénk rendesen. Ezért…..
Ma mutatják be a magyar mozikban a Szex és New York második részét. Nem tudom milyen a film, Amerikában nem kapott jó kritikákat. Inkább mutatok pár képet a filmes enteriőrökből. A berendezési terveket Lydia Marks készítette, aki például Az ördög Pradat visel című filmben…..