Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1885_bm

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány rendre beleüvölti a nagyvilágba, hogy mi igenis magasról teszünk a nyugat-európaiak szempontjaira. Félő, hogy így előbb-utóbb egyszerűen le fogunk kerülni a mentális térképükről. Eredeti terveink szerint a mai napon, a karácsony előtti utolsó megjelenésünkkor a…..
 2010. május tizenhatodika. A Scudetto iránt még halvány reményeket tápláló Roma Verónába látogat, ahová természetesen elkísérik szurkolói is vonattal, busszal, autóval, ki hogy tud, mindenesetre több, mint tizennyolcezren zarándokolnak a Stadio Bentegodiba. Ahol a hazai…..
1885_bm 2010.12.06 00:18:43
@PYROGATE: igen, tuti :D

www.onlila.hu/index.php?page=kepek&id=449&oldal=6
ezeken a képeken ő látható, az avatarodat pedig egy szurkolótársunk lőtte egy szerencsés pillanatban (hogy utálom mindig azt a k*rva naplementét a siófoki vendéggel szemben :P)

üdv
 A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Mi a véleménye a diákhitel intézményéről? Kedves Blogolók! Nagyon örültem, hogy a diákhitel konstrukcióval…..
Valahol fura, hogy a listakésztők ki sem várják, hogy az évtized véget érjen (2010 december 31-én fog), máris megválasztják a dekád legjeit, vagy az is lehet, hogy az idei termést elnézve úgy vannak vele, ez jövőre sem fog számottevően változni, így közzéteszik már most…..
1885_bm 2009.12.03 11:31:56
@yadsruht: Te pedig valószínűleg rendelkezel diplomával...
 In God We Trust (egy méretes demokrácia nemzeti mottója)  Az Indexen olvastam először Orbán legújabb alkotmányügyi fejtegetéseiről. A portál Fidesz-ügyi szakírója által írt cikk műfaját illetően kétségeim vannak: véleményes hírt sikerült írnia, a konkrét…..
Állami támogatás híján nem tud saját műsorokat adni a Magyar Televízió - jelentették be a csatorna vezetői szerda délelőtt. Szerencsére a szlovák állami televízió máris felajánlotta az MTV-nek, hogy ingyen kisegíti műsorokkal.(képünkön: az ismert televíziós…..
 Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának?Kedves…..
1885_bm 2009.11.16 21:31:12
Véleményem szerint az otthoni távmunka elterjedése abszolút szükségszerű folyamat. Könnyű belátni, hogy a technikai fejlődéssel párhuzamosan jelentős mennyiségű emberi munkaerő szabadul, ahogy egyre több mindent gépek végeznek el helyettünk, kiváltképp az adminisztratív szektorban. A felszabadult munkaerő pedig jellemzően a fogyasztók megszerzésével és megtartásával foglalkozó munkakörökbe csúsznak át, a fogyasztói igény pedig jellegénél fogva minél decentralizáltabb, minél emberközpontúbb szolgáltatást vár el, amelyhez a céges kötöttségektől, a fogyasztó szempontjából fölösleges vállalati kultúrától "megszabadult" otthoni távmunka remek alapot kínál. További pozitív tulajdonsága, ahogy előttem is említették, bizonyos hátrányos helyzetű társadalmi csoportok visszakapcsolása a dolgozók közé (mozgásképtelenek, kismamák, stb.), ennélfogva családcentrikus. Jellemzően nem igényel állandó lekötöttséget (mint ahogyan egy "átlagos vállalatnál" sem kell feltétlenül megállás nélkül dolgozni), így akár, ha nem megerőltető, egy másik távmunkát is el lehet vállalni, amit egy "átlagos" vállalatnál a fizikai kötöttség miatt nem lehet megtenni.
Persze semmi sem tökéletes. A vállalati kultúrától való elszakadás megfelelő önfegyelmezési készség nélkül a munka minőségének romlásával jár, amely hosszútávon a munka megszűnését jelenti. Ezért a távmunka esetében a motivációs tényező kulcsfontosságú, azaz, hogy amiért én elvállalok egy otthoni munkát, megéri-e az erőbefektetést amit a felülről jövő állandó kontroll pótlása miatt teszek. Az pedig teljesen változó egyénenként, hogy ki mennyire igényli a személyes kapcsolatok számát és intenzitását, így vélhetően akinek a személyisége nem "passzol" az egyedüli munkavégzéshez, az minden bizonnyal vissza fog találni, a hagyományos vállalati munka világába.
 A gazdasági válság hatására szűkülnek a munkaerő-piaci lehetőségek – statisztikai adatok és híradások is erről szólnak. Ugyanakkor a vállalatok között hihetetlen verseny folyik a felkészült szakemberekért. Mit gondol, hogyan lehet felkészülnie egyetemi tanulmányai…..