Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kéti2

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt fejest ugranánk a második és harmadik nap (összevont) beszámolójába, hadd utaljak még vissza két rövid gondolat erejéig az első napra. Aztán persze  haladunk tovább. ..
Mindenképpen történelmi jelentőségű bejegyzést olvashattok. Egyrészt, mert nem a jogos tulajdonos írja eme posztot, hanem én a tiszteletbeli hugica. :) Másrészt az előbb említett neméppennormális (mindjárt megmagyarázom) bátyó, és vele a párom épp az imént indultak el gyalog Prágába...
Távol a fikától Évértékelő 2013.09.30 23:00:00
Velkám bekk evribádi. Kereken egy éve történt, hogy egy azóta is ambivalens megítélésű szeptemberi napon felszálltam a Qatar Airways Budapest-Doha járatára, hogy életem új fejezetének helyszínére repítsen. Ez a kerek évforduló remek alkalmat kínál arra, hogy mérleget készítsünk az elmúlt évről.…..
Külpolitikai (innen nézve belpolitikai) rovatunkban a múlt heti uralkodóváltás* fényében ezúttal egy Katar gazdasági múltját és felvirágzásának körülményeit elemző olvasmányt adunk közre. A cikket nagy szeretettel köszönjük Dobos Balázsnak, valamint a Békéscsabai Sajtófigyelő Szolgálatnak (röviden:…..
Úgy gondoltam, hogy sok régi, vagy régies hangulatú zene után nagyon modern és naprakész leszek, és mivel nem veszem túl komoyan, hogy csak magyar zenék szólhatnak, ezért az idei Grammy díj esélyeseit mutatom be. Ki-ki vérmérséklete szerint eldöntheti, hogy ezek a világ jelenlegi…..
Zenés útibeszámoló egy amerikai utazásról, 2 részben. A 2005. szeptemberi adások ismétlése, ez volt az első alkalom, amikor megszólaltam a Zöld rádió mikrofonja előtt.        Az adást ezen a linken lehet hallgatni..
Távol a fikától Jaj! 2010.05.16 18:50:00
15/05/10 – Budapest, HU Eredetileg azt terveztem, hogy a Távol a fikától blogot befagyasztom mindaddig, amíg belföldön tartózkodom, megtartom amolyan állandó külhonbólbeszámolós helynek. De amiről most fogok siránkozni, az bizony nagyon is a blog témájába vág; pontosabban szólva ennél jobb…..
13/03/10 – Orlando, FL - Frankfurt, DE Köszöntjük kedves utasainkat. Itt a kapitány beszél. Repülési magasságunk 37 ezer láb, a külső hőmérséklet mínusz 58 Celsius fok, sebességünk 900 kilométer per óra. Jelenlegi pozíciónk az Atlanti-óceán kellős közepe...
Sosem látott nagy csatát vív az OB I. elődöntőjében a Dab.Docler és a Vasas Budapest Stars. Eddigi négy mérkőzésükön mindig a vendégek győztek, kétszer ráadásul túlórában dőltek el a dolgok. Ma este hat órai kezdettel Dunaújvárosban mindenképpen döntés születik a…..
08/03/10 – Cozumel, MX Bizony, ott sem állt meg az élet, szerzőtársaim, illetve főleg Sándor gazda időnként előállnak valami újdonsággal. Vagy valaki más - itt van például ez a kritika (László Zoltán: I love ómagyarok) a nyomtatott első évadról, ami múlt hónap közepén jelent meg. Ahhoz képest,…..
Távol a fikától Pokol 2010.02.28 23:36:00
28/02/10 – Nassau, BS Van-e borzalmasabb élmény, mint végighallgatni egy olimpiai jégkorongdöntő utolsó harmadát, pontosabban nem is magát a mérkőzést, csupán az azt osztatlan figyelemmel követő tomboló közönség hangját, mindezt kábé huszonöt méterről, de a kivetítőnek háttal, miközben…..
18/02/10 – Sea Day Van egy dolog, amit mindig is szerettem volna kipróbálni (hűűű... tessék mondani, ez itt a 'Kezdjünk hülyén egy történetet' verseny megyei döntője? Neveznék...) Na, szóval újrakezdem: rengeteg olyan dolog van, amit mindig is szerettem volna kipróbálni, ebben a bejegyzésben ezek…..
Távol a fikától Hámlik a képem 2010.02.07 10:20:00
06/02/10 – Port Canaveral, FL Ma találkoztam a két legbalfaszabb utassal, mióta hajózom. Oké, az amerikaiak ugyebár legendásan hülyék, ezt már azelőtt tudja az ember, hogy idejönne, de még ezzel a felkészültséggel is sokkoló testközelből megtapasztalni a mindent elemésztő sötétséget...
02/02/10 – St.Thomas, USVI Akik ismernek, most megvakarják a fejüket, hogy ugyan mi az istenharagja történhetett a mi szeretett Jiminkkel/Kálmánunkkal/Phixünkkel ott a Nagy Vízen túl, hogy egy ennyire ordas közhelyet talált a mai bejegyzése címéül adni. (Előre is bocsánat, a folytatás is…..
28/01/10 - Costa Maya, Yucatan, MX Nem is meséltem még Nektek, hogy a "sohasem veszek magamnak dohányárut" című elvem pár évvel ezelőtti dicsőséges feladása után a minap egy újabb "örökérvényű" elhatározásom mögül sikerült kihátrálnom: bizony, most már én is megtalálható vagyok a…..
Kéti2 2010.01.31 06:52:57
@NYUA: Egyetértek! Én is szóvá tettem a piálást. Abban meg nagyon bízom, hogy cigit nem vesz és nem szokik rá teljesen, mert az biztos anyagi csődöt jelent az ember életében.

*bocs, Phix!*
Kéti2 2010.02.01 17:50:57
@NYUA: Ez csak természetes... :)
Puszi, NYUA! :)
25/01/10 - Cozumel, MX Ez érdekes élmény volt... Kint voltam Cozumelben, beültem a Fat Tuesdaybe inni egy Coronitát meg netezni, öt percre a hajótól, a móló végében. Kevesen voltak, mivel felhős volt az idő, egyszer csak felkaptam a fejem, mert egy nagyon ismerős illatot hozott a szél...
Kéti2 2010.01.27 14:58:38
23/01/10 - Port Canaveral, FL Ma szakítottam a cukorral. Eddig cukorral ittam a kávémat, de ebben a béna országban nem ugyanolyanok az ízek, mint otthon, és higgyétek el, itt még a cukor sem édes. Úgyhogy a megszokott ízhatáshoz itt öt(!) cukrot kellett tennem a kávéba, amiből ma úgy döntöttem,…..
18/01/10 - Sea Day Boldog születésnapot, Lapócka! Vigyázz magadra és Anyura nagyon (meg Sünire!!! :)), amíg haza nem megyek! És akkor ha már ennyire születésnapozunk mostanában (hát, igen, a január már csak ilyen a mi családunkban), akkor szeretnék utólag és előzetesen megemlíteni mindenkit, akinek…..
15/01/10 - Sea Day Egy születésnap (harmincnegyedik?? baszki!!!), ami Nélkületek egyáltalán nem lett volna születésnap, merthogy itt ilyen dolgok nem igazán tudják megtörni a mindennapok monotonitását. Én sem voltam egyáltalán szülinapi hangulatban (bár a többiek terveznek nekem valamit estére, mert…..
09/01/10 - Isla Roatan, Honduras Na, ezt sem a Carnivalnál tanították... ;) Hamarosan írok majd bővebben az új helyszínekről meg minden érdekességről, ami a hajón történik; most csak megtaláltam ezt a képet és gondoltam, megmutatom Nektek, de amúgy majd' kiesik a laptop a kezemből, szóval megyek…..
Kéti2 2010.01.15 13:21:58
@Űrnyuszid:
Köszi, Nyuszi!! Jobban megnéztem, Phixnek nem ilyen lábszára van. :)))
De tényleg azt hittem, hogy valamelyik kolléganőjét emelgeti. :-))))))))))
Távol a fikától Beszarás 2010.01.09 08:58:00
08/01/10 - Sea Day Hát, gyerekek, amit eddig tapasztaltam a Dreamből, az bizony tízből tíz. Először is - ahogy arra számítottam - minden vadiúj, enni lehetne még a liftből is. Itt a staff mess néz ki úgy, ahogy a Fascinationön a vendégek étterme nézett ki. Tökéletes terítés, pincérek lesik minden…..
05/01/10 - St.Thomas, USVI Akkor hát sok szeretettel üdvözlök mindenkit a Carnival Dream fedélzetéről...! :) Igen, jól olvastátok - a Dream fedélzetéről, nem a Freedoméról! Ezt már tényleg nem fogjátok elhinni, ami itt folyik.....
04/01/10 - Jacksonville, FL Ha két nappal ezelőtt feltettétek volna nekem a kérdést, hogy történhet-e velem jobb dolog annál, mint hogy a Dreamre kerülök, akkor rövid gondolkodás után egyetlen dolgot tudtam volna válaszolni: igen, ha a Freedomra küldenének. És persze innen már kitaláljátok, mi…..