Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kibby

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömszerzés Monszun-módra  Friss diplomámmal a végzettségemnek megfelelő munkahelyet keresek, de amíg ilyen akad, addig is meg kell élnem valahogy. Tehát naponta böngészem az állást kínáló, újságokat, net-portálokat, mindent, ami csak létezik.  Így akadtam rá…..
Kibby 2009.11.04 14:13:37
@Dorian.Gray: "Hallottam olyan munkahelyről, ahol az alsóbb besorolású (férfi) dolgozóknál elvárás volt, hogy gyermekei legyenek és jelentős jelzáloghitelt törlesszen. Csak így vették fel, mert tudták, hogy az ilyen nem fog ugrálni, ha mellékesen kipucoltatják vele a WC-t (megcsináltatták, mert nem alkalmaztak külön takarítót az irodában) 2 Excel-táblázat készítése között, meg fogja csinálni. Hiányzik az ilyen munkahely?"

Ez nagyon durva. Elmondhatnád, melyik hely volt ez, tényleg kellene egy ilyen jellegű feketelista.

"Könyörgöm, senkinek nem jutott az eszébe az, hogy itt próbaNAPról volt szó, nem napokról vagy esetleg hétről. Feltéve, (de meg nem engedve) hogy én hajlandó lennék ilyesmire, hogy próbanap: ha behívnának 1 ilyenre, aztán közölnék, hogy megint jönnöm kell még egyre, hát ez igen gyanús lenne. Annyira, hogy én is átrakatnám, úgy kb. örökre."

Jól tennéd. Nekem van olyan ember az ismeretségi körömben, akit próbanap/próbahét/próbahónap címén majdnem 2 hónapig foglalkoztatták ingyen, aztán kiröhögték és elküldték pénz nélkül.

Ő is arra hivatkozott, mint Atom, hogy ha nincs pénzed kenyérre, akkor muszáj bevállalnod.
Na, ezek után más lett a véleménye az illetőnek. Rájött, hogy azalatt a 60 nap alatt is megélt valahogy, amíg ott ingyen dolgozott. Meg arra is, hogy ha azt a 60 napot értelmesebb dologgal tölti (pl. új munkahely keresése), mint az ingyenmunka, akkor lehet, hogy már a 2. havi fizetését kapná kézhez.
Kibby 2009.11.05 05:53:05
@Ladyb: Már régóta b§szod a csőrömet.
Nem, nincs 4x-es vagy 10x-es a szolgáltatás színvonala közötti különbség az osztrák boltokban és a magyar boltokban, és ezt te is tudod...
Én legalábbis saját tapasztalatból tudom.
Azt is tudom, hogy bruttó EUR 367.-ért, ami manapság 100.000.- Ft bruttó, kiröhögnének bárkit az osztrákok.

Vajon hogyan lehet 4x vagy 10x olyan jó kiszolgálást adni, amire te hivatkozol???

Várom a meglátásaidat.
Szia! Az előbb kaptam egy kedves levélkét... a dologhoz hozzátartozik, hogy másfél éve keresek unixos-oracle-s munkát, windows-t még az önéletrajzomban is csak megemlítem, hogy láttam olyat. Erre (kiemelés tőlem):   Kedves Pályázónk!   K. M. vagyok, a Beck & Partners…..
A P. Power keresett meg ajánlatával miszerint elemzői területre keresnek tapasztalattal rendelkező kollégát. Nagyon szimpatikus interjú volt az első körben, amit köszönök ezúton is M. Jelenának, majd 1,5 hétre rá jött a "gáz"-os cég interjúja. az EON-nál a HR-esek…..
Kibby 2009.11.01 00:48:45
@Asszem: Ugyan már, szerintem Te is tisztában vagy vele, h nem lehet ennyire előre tervezni a mai világban.
Nem, már a felsőoktatási intézmény kiválasztásánál sem. Csak két példa:

1) Mi van azzal a tényleg! elhivatott emberrel, aki a magas szintű közszolgálatban képzelte el a karrierjét és ezért 4 éve tudatosan! (válság még sehol) az Államigazgatási Főiskolára jelentkezett? Idén meg júniusban megkapta a diplomáját, júliusban meg Bajnai határozatlan időre teljes létszámstopot vezetett be a közszférában? Mit tegyen tudatosan tervező emberünk kitűnő minősítésű Államigazgatási Főiskolán szerzett oklevelével? Ezzel hova máshova tud elhelyezkedni, mint a közszférába?

2) Mit tehet az az elhívatott és tehetséges ismerősöm, aki miskolciként rajongott a kohóiparért (anyja-apja az akkor tízezreket foglalkoztató Diósgyőrben dolgozott) a kohóipari technikum után tudatosan kohómérnöknek tanult a Miskolci Egyetemen, ahol kitűnő diplomát szerzett, nemzetközi publikációkat írt? Akkor még működött Diósgyőrön kívül Ózd és Dunaújváros is. Most 50 évesen ez az ember - átképezve magát még 1 főiskola elvégzésével - számítástechnikát és német nyelvet tanít egy gimnáziumban 120 nettóért. Ennél már nem lesz neki jobb, örül, hogy egyáltalán ennyit is keres.

Mennyit ért a tudatos tervezés?
Láthatta-e 1992-ben a kohómérnök, hogy a kohászat, mint olyan, lényegében 10 éven belül megszűnik az országban és a kitűnő diplomáját kiteheti a WC-be?
Láthatta-e a tudatos állami karrierre készülő emberünk 4 éve, hogy 2009-ben határozatlan időre létszámstop lesz a közszférában, ami miatt a kitűnő oklevelével elmehet a McDonalds-be, jobb esetben telefonos értékesítőnek valamelyik multihoz?

Ők a döntésük meghozatalakor (és 5 évnél rövidebb időről volt szó) felelősen gondolkodtak, az általuk választott szakmának akkor! komoly perspektívája volt.

Ember tervez, Isten végez. Nem bölcs dolog Istent játszani, erről ennyit.

Erről ennyit.
Kibby 2009.10.31 23:39:03
@Dorian.Gray: Totál igaz.

Sztem azokról, akik össze-vissza linkelnek, hogy aszongya

1) "a cég oszlopos tagja akarok lenni"
2) "célom, hogy a lehető leginkább azonosulni tudjak a cég által megteremtett értékrenddel"
3) "kitartó munkával szeretném kivívni az emberi-szakmai érvényesülésemet és önfejlesztésen, valamint lojalitáson alapuló értékrendem alapján vezetői pozícióba kívánok kerülni 5 év múlva, de csakis azért, hogy így hatékonyabban tudjam szolgálnia a céget"

na azokról simán levágják, h talpnyaló droidok. Ha felveszik őket, akkor is csak azért, mert ezeket lehet a legjobban szívatni aztán.