Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dorian.Gray

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én már hónapok, évek óta olyan helyen dolgozom, ahol a stressz felemészt. Olyan lelki terror van a főnök felől a munkavállalókra, hogy már egyesek nyugtatókkal kezdik a napot. A betegállomány?   Az kizárt. Évek óta inkább bemegyek dolgozni még betegen is, mert rettegek…..
Dorian.Gray 2009.12.18 00:52:34
@Bloodscalp: "Tudod ez olyan dolog, hogy intelligens ember meg nem ad meg olyan adatot, ami bajt hoz a fejére:)"

Nem én mondtam...:)))
Ezért próbáltam figyelmeztetni LadyB-t.

Na most ő vagy nem intelligens ember (mert megadott ilyen adatot) vagy másképpen gondolja ezt a dolgot.
Dorian.Gray 2009.12.18 04:29:28
@Modigliani: Kedves tőled, hogy vetted a fáradságot, hogy utánanézz a nicknevem eddigi "tevékenységének". Egész jól összeszedted azokat az információmorzsákat, amiket egyszerű volt egybevetni és következtetéseket levonni belőlük. Az már egy másik kérdés, hogy valójában mennyire virtuális a nicknevem alatt felépített személyiség...

Nem , nem gondolom, hogy valaha is megtalálhatnál vagy közel juthatnál ahhoz, hogy ki is vagyok valójában. Nyugodt vagyok efelől. De ha bármit kiderítesz, csak NYUGODTAN posztold ide a topikba. Felhatalmazást adok neked előre is arra, hogy közzétedd a személyes adataimat is, nem csupán azokat a SZIGORÚAN NYILVÁNOS adatokat, amiket én közöltem. Kíváncsi lennék rá, hogy mire jutsz... Sok szerencsét.

Azt viszont ismételten, immár sokadszorra le kívánom szögezni, hogy nem kívánok ártani LadyB-nek. Vágod? FIGYELMEZTETEM csupán! És még harmadszorra is figyelmeztetni fogom csak, bármilyen elszállt és nagyképű módon adja is elő magát.

Bár van egy-két olyan hatóság, amelyik még a leginkább szabályszerűen eljáró vállalkozás munkájában/ügyvitelében is súlyos hibákat tud találni, ha akar. (Hiszen ezt te is írtad.) Olyan "csakazértis" alapon. Bár egyelőre részemről nincs szó hatósági eljárás kezdeményezéséről. (De nem említettem ezt már vagy ötször???)

A másik, néha bizony LadyB kiérdemli a "fucking asshole" jellemzést, sőt, akár súlyosabbakat is ennél.

Ami Stricit illeti, nekem sem a kedvencem, de ezerszer közelebb áll hozzám a világfelfogása, mint LadyB-é. Azonosulni én sem tudok Stricivel és ha kontraproduktív lett volna a figyelmetek felhívása arra, hogy mi is történhet a nagyszájú emberekkel, sajnálom.

Én ezt kifejezetten LadyB kapcsán említettem, hogy esetleg ő is rosszul járhat, ha nem vesz vissza magából. Persze ez csak feltételezés, semmi több.

Na szevasz.
Tegnap délután, már sötétben elmentünk szánkózni a gyerekkel meg a kutyával a 11-es busz végállomásánál lévő erdőbe. Puma mudi, ennek megfelelően villámgyors és idegbeteg, de van egy vitathatatlanul jó tulajdonsága, hogy sosem szökik el. Sőt 20 méternél messzebb se csavarog…..
  6 milliárd forint. Körülbelül ennyi közpénzből vásárol 6 millió ampulla H1N1 vakcinát az EÜ kormányzat.   A tárca 4 millió ampulla átvételére kötött szerződést  az Omninvesttel, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet pedig további 2…..
Dorian.Gray 2009.11.05 04:17:35
@bretman: Nem okozok csalódást. Sőt, indexes cikket hozok.

index.hu/bulvar/hirek/2009/11/05/nincs_megerositve_a_h1n1_elso_szlovak_aldozata/

A cikk szerint az 5.3 milliós Szlovákiában csupán 1 csecsemő (halálesetének oka nem bizonyított még) halt meg H1N1-ben.

Itt nálunk meg cseppet sem mesterséges pánikkeltésről van szó, ami arról szól, hogy be lett rendelve 6 millió vakcina és paráznak attól a minden valószínűség szerint előálló szitutól, hogy az orvosok térdig fognak járni a fel nem használt és szükségtelen vakcinákban, amit lehet majd ingyér' jótékonyságból Afrikába küldeni, ahol esetleg lesznek olyan marhák, akik be is adatják...

Erről szól a nagy gyógyszergyárak biznisze...

Szlovákia lakossága több, mint fele Magyarországénak. És meghalt már egy csecsemő. Ugyan még más nem... Ugyan az sem bizonyított, hogy a csecsemő milyen betegségben halt meg, de emiatt iziben húzás a patikába, vegyétek a védőoltást, mert nem pénzről van itt szó, hanem tényleg a járvány megelőzéséről, meg a ti egészségetekről, a magyarság egészségéről.

Birkák...
Meneteljetek csak a vágóhídra...
Amit a média mond, az az igaz, mi?
Meg amit a Maúnika sóban hallatok...

Mit tegyek még hozzá, ott az internetes link...???
Dorian.Gray 2009.11.05 06:34:34
@Talon Karrde: Végre Te legalább felfogtál valamit. Azt nem is feltételeztem, hogy valaki rájön arra, hogy tegnap 16:00-tól 20:00-ig a védőoltások, meg a gyógyszerbiznisz mellett voltam, aztán hirtelen ellene lettem.

Egy ember volt, aki rájött...
Örömszerzés Monszun-módra  Friss diplomámmal a végzettségemnek megfelelő munkahelyet keresek, de amíg ilyen akad, addig is meg kell élnem valahogy. Tehát naponta böngészem az állást kínáló, újságokat, net-portálokat, mindent, ami csak létezik.  Így akadtam rá…..
Dorian.Gray 2009.11.05 00:48:40
@Art Mooney: Szerintem meg neked lenne itt az alkalmas idő, hogy aludjál. Meg hogy szépeket álmodjál egy németországi üzletről...

Ha az adóterhek (mint ahogy az általad megadott cikkben, amit el is olvastam) átlagosan kisebbek is, ez semmiképpen sem arra az adósávra vonatkozik, amelyikbe a te alkalmazottaid tartoznának.

Ugyanis ott TB-vel együtt mind Ausztriában, mind Németországban magasabbak az adóterhek (egészen évi 14.701.- EURO-ig Ausztriában, 16.781.- EUR-ig Németországban).

És hogy magasabb lenne az árszínvonal meg a kereslet? Jártál te mostanában Nyugaton? Ausztriában már érdemesebb tankolni meg élelmiszert vásárolni, Németországban szintén, csak ott még a műszaki cikkeket meg az autókat is olcsóbban meg lehet venni. Nagyobb forgalom nincs.

Ellenben egy sima érettségivel rendelkező alkalmazott a helyi műszaki üzletben, (Passau, Németország) személyesen beszéltem vele, alsó hangon NETTÓ 1382- EUR-t keres. Nem 367.- EUR-t, hanem kis híján a négyszeresét.

Ha úgy gondolod, hogy ott (akár Németországban, akár Ausztriában 4x-es akár a kereslet, akár az árszínvonal, akkor próbálkozzál odakinn, sok szerencsét. Biztos sem a bérleti díj, sem a munkaerő költség nem lesz magasabb, ugyanakkor a kereslet és a bevételed megtriplázódik, ja.

De ne legyél megsértődve, amikor az óránként 300-500 Ft.-ért felvett munkavállalóid itt Magyarországon egyik napról a másikra magyarázat nélkül eltűnnek. Ugyanis ennyi pénzért alkalmi munkával is a dupláját kereshetik, még ebben az országban is, képzeld.

Erre is van mondanivalód?
Dorian.Gray 2009.11.05 04:35:34
@Art Mooney: Ez a 4x-es GDP különbség -mily meglepő - nagyrészt abból származik, hogy azokban az országokban megfizetik a pályakezdő bolti eladókat is. Nagyjából - mint ahogy ez előző hozzászólásaim egyikéből is kiderül - 4-szeresen a magyar fizetéshez képest.

És csoda, de nem költik el a németek az összes pénzüket, van egy olyan mérőszám is, hogy megtakarítási ráta. Ebben a németek különösen jók, persze nekik van is miből megtakarítani.

Még egy egyszerű bolti eladónak is minden költsége kifizetése után.

Na, ezért nincs jövője Nyugaton a frissen szárba szökött magyar tőkésnek, mert hamarost Magyarországon sem csinálhatja azt, amit most csinál, hacsak nem asszisztálunk hozzá.

Én nem fogok...

Más???
Dorian.Gray 2009.11.05 06:12:09
@Ladyb: Tényleg ez van?
Az osztrák benzinkutas 4x annyit tesz le az asztalra, mint a magyar?
Akkor miért fordult elő az, hogy a legtöbb magyarul szólt hozzám, még Karintiában is???

Talán magyarok voltak, akiket Magyarországon kizsákmányoltak, ott meg kereshettek netán egy kis pénzt? Ezért tudtak magyarul? Nekem kőszegi fickók tankolták meg a kocsimat még Innsbruck közelében is, pedig az a város közelebb van Svájchoz, mint Magyarországhoz.

De azt mondod, hogy bátran menjen 3 napi rugóért is dolgozni bárki.

I guess you're a fucking asshole, that's what comes to my mind for the very first time, I'm sorry. If you still wanna continue your blog, be careful not to anger anyone. Otherwise, you'll see the result. I did warn you...
A történet előzményeiről két helyen is olvashattok:   http://birkanep.blog.hu/2009/08/21/gyanusitott_lett_a_fagylaltnyalo_birka   http://birkanep.blog.hu/2009/09/28/penzhamisitoknak_falaz_a_rendorseg   Röviden a lényegről: Augusztus 20-án egyik barátomat, Kalmár…..
Dorian.Gray 2009.11.05 02:34:39
@Strici: Márpedig a fogda örökké koszos és büdös lesz, ez a lényege.
A másik - immár lényegesebb kérdés - hogy gyanú esetén miért van joga a rendőrnek bevinni téged oda?

Ez a lényeges kérdés, mert a rendőrségi törvény alapján joguk van ehhez és ez még az Alkotmány alapján is kimagyarázható.

Úgyhogy nyugodj meg, és főleg az érintett nyugodjon meg, nem lesz kártérítés. Ez sajnos együtt jár a jelenlegi törvények szerinti őrizetbe vétellel.

Ha valaki bűncselekménybe bonyolódik (bár ártatatlan, de még nem derült ki egyértelműen az ártatlansága), akkor ez van... Igyekezni kell, hogy ilyen ne történhessen az emberrel, ha meg mégis megtörténik, akkor a következményeket viselni kell. Mindenki érdekében.

Jogász létemre már én is voltam fogdában, mégsem mondom azt, hogy (habár indokolatlanul) és a '90-es évek elején, de gyanú nélkül vettek őrizetbe, akkor most kártérítést kérek.

Ha az illető ártatlansága bebizonyul, akkor csak ennek leteltéig (max. 72 óráig), rosszabb esetben (ha előzetesbe teszik az embert, bár ez nem szokott ok nélkül történni) akár a végeredmény kiderüléséig fog ülni.

Az esetek többségében ezzel jobban jár a társadalom, nagyobb gond az, hogy olyanokat sem vesznek őrizetbe, akik rászolgálnának.
Birka nép A tolókocsis birka 2009.11.01 16:35:00
Andrzej Wajda Korczak című filmjében a mulatni vágyó SS-legények egy többemeletes ház erkélyén keresztül löknek ki egy idős, tolókocsis embert. Zuhan a tolókocsi… Ennyi egy tehetetlen ember élete.Szerencsére, csak ritkán van lehetőség a társadalom kirekesztettjeinek…..
Dorian.Gray 2009.11.02 01:31:13
@Strici: "A hasonlatod egyébként nagyon rossz. Azok, akik egy-egy esetben hátrányos helyzetükkel indokolják a viselkedési zavaraikat, tehát kifejezetten hivatkoznak erre - én pl. vakok között dolgoztam sokáig, és határozott hivatkozás volt az állapotukra, mert ebből az állapotból következik egy csomó hátrányuk -, nem azonos azzal, hogy egy-egy, a hovatartozásuktól teljességgel független cselekedtük miként hozható össze pl. a származásukkal."

Olvasd el ismét ezt a mondatot.

A férfi nem hivatkozott a mozgássérültségére, pusztán tényként közölte azt, hogy mire számítson a nő, mert úgy gondolta, hogy ez lényeges körülmény. (Mint ahogy ez határozottan lényeges is egy prostituált számára.) Tehát nem "mentségként" hivatkozott rá, hanem "lényeges többletadatként" közölte, hogy ő mozgássérült, mint ahogy Jagoda is közölte magáról "többletadatként", hogy ő zsidó.

Még egyértelműbben: nem azt mondta, hogy én AZÉRT akarok 4 újjal felnyúlni ide meg oda, meg azért akarlak megkötözni (azért ölök meg 10-20 millió orosz ellenállót, bárki is essen ebbe a kategóriába), stb. MERT mozgássérült (zsidó) vagyok, hanem először kijelentette, hogy ő mozgássérült (zsidó), aztán olyan kívánságokat közölt (szexuálisan meg akarlak alázni vagy ki akarok irtani 10-20 milliót belőletek), amelyek ezzel a ténnyel semmiféle mértékben nem függenek össze.

A kívánságai mind olyanok voltak, amit egy fizikailag teljesen egészséges, de lelkileg súlyosan perverz emberek (NÁCIK) is megfogalmazhattak volna. (Mint ahogy később meg is fogalmazták sajnos.)

Gondold át. Gondold át ismét, mert előszörre szokatlannak és botrányosnak hangzik, valójában azonban tudományos szempontból teljesen logikus!

Érted már, Strici? Azt is érted, hogy miért a saját csapdádba estél bele? Csupán szigorú (akár arisztotelészi) logika kérdése.

Klasszikus példáját hoztad a logikai tautológiának. Ha még mindig oktatnék tudományos logikát, akkor ezt példamondatként bevinném a tanítványaimnak.

Vágod? Holnap visszanézek, mert kíváncsi vagyok, hogy érted-e. Értelmes embernek tartalak, azért kínlódok itt, meg azért szóltam hozzá az egészhez, a hozzászólás egyébiránt nem szokásom. Most azonban kénytelen voltam.
Dorian.Gray 2009.11.02 14:37:50
@mldrv: "LOL. az utolsó mondatod hiteltelenné tesz. az most mind1, h strici hiteltelen vagy se :) de te biztosan :D"

Sajnálom, ha hiteltelenné tett előtted ez az utolsó mondat. Utólag, friss fejjel belátom, hogy nagyképű állítás volt, vissza is vonnám, ha lehetne, elnézést miatta.

Viszont szerintem a mondanivalóm lényege megállja a helyét. Az "50-50%" pedig részemről nem állítás volt, hanem kérdés.
Szia! Az előbb kaptam egy kedves levélkét... a dologhoz hozzátartozik, hogy másfél éve keresek unixos-oracle-s munkát, windows-t még az önéletrajzomban is csak megemlítem, hogy láttam olyat. Erre (kiemelés tőlem):   Kedves Pályázónk!   K. M. vagyok, a Beck & Partners…..
Dorian.Gray 2009.11.02 02:16:07
@Égbekiáltó: Egyébként meg szerintem butaság ingyen segíteni nekik azzal, hogy ingyen adod barátaid (nekik nem barátok, hanem potenciális ügyfelek) elérhetőségeit. Tulajdonképpen a történet arról szól, hogy ingyen elvégzed nekik azt a munkát, (hogy találjanak embereket egy bizonyos állásra) amiért ők komoly pénzt akasztanak le.
Ha eléjük kerülsz, akkor ők sem a Te érdekeidet fogják nézni, hanem a Megbízójukét. Ők a munkáltatóknak dolgoznak és ezért elég komoly pénzt szednek fel.
Ha Te a pénz megszerzéséhez információval hozzásegíted őket, (hiszen ők sem kézzelfogható termékeket forgalmaznak, az összes vagyonuk az információs bázisuk) akkor miért ne kérnéd ezért el a Téged joggal megillető részt?

Miért is ne?