Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aszketa

1 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Férfi monológok Prológus 2015.08.07 09:57:42
Csak ülök itt az üres lap előtt és azon agyalok, vajon mi lenne az a frappáns kezdés, amivel egy ilyen blogot el lehetne indítani. Talán azért hagyott cserben a múzsám, mert éppen a múzsámmal…..
Illetve határon innen, anyaországba bevándorolt erdélyiek. Most, mikor a Funar Ceausescu Horn Gyurcsány Orbán kormány a jól bevált bűnbakkereséssel és hecckampánnyal tereli a dolgozó nép figyelmét a valóságról, mely valóságot a gazdasági és demográfiai bajok meg a…..
Aszketa 2015.06.25 13:44:00
Erdélyben született, Magyarországon élő és felnövő magyarként vegyes érzelmek kavarognak bennem a fenti írással kapcsolatban. Miközben süt belőle, hogy a kedves szerző Orbánfóbiás, nem kínál semmiféle alternatívát a bevándorlás súlyos kérdésére. Konkrét köpködés és kritizálás helyett inkább leírom, hogy mit gondolok a témáról.

- Magyarországra érkezve az anyaországon kívül rekedt honfitársak HAZA jönnek, a sajátjaik közé.
- Külföldre menve (általában az EU-n belül) viszik magukkal a tudást, tapasztalatot, hogy rendes munkát végezve gyarapítsák azt a másik országot, majd jobb esetben hazatérve itthon teremtsék meg az egzisztenciájukat az ott keresett pénzből, ahogy én is tettem (évekig Írországban dolgoztam és éltem). Nem hoztam szégyent a hazámra, végig a pozitív PR-t követtem, ha szóba jött a hazám.
- Az afrikai, közel-keleti bevándorlók zöme aluliskolázott, tapasztalatlan, egyszerű megélhetési bevándorló, akik nem akarnak, vagy nem tudnak dolgozni, mert nem értenek semmihez, tehát élősködni fognak az EU-ban. Tisztelet annak az 5% körüli kivételnek. Őket én sem szívesen engedném be, bármennyire is sajnálom őket, hiszen az én adómból kell őket etetni, ergo kevesebb jut a saját gyerekeimre.
- Még az is oké lenne, hogy engedjük be őket aztán had menjenek tovább nyugatra, csakhogy ott sem hülyék, toloncolják szépen vissza őket hozzánk (mivel nekik sem kellenek nyilván), mondván, hogy nálunk jöttek be az EU-ba, itt regisztrálták őket, akkor szopjunk velük mi. Nem hiszem, hogy az, hogy Orbán erre azt mondta, hogy ácsi, ne minket szopassatok, az olyan galád dolog volt. Persze nyugaton erre megy a hergelés, hogy Orbán idegengyűlölő, stb. Hát vazze, akkor fogadják be őket nyugaton, ne toloncolják vissza őket ide nekünk.
- A plakátkampány gáz. Én szeretem megismerni mások kultúráját, messziről jött embereket, stb, azokat, akik vendégként hozzánk jönnek, azokat tárt karokkal fogadjuk és teszünk róla, hogy jól érezzék magukat. Ez a plakátmizéria nem nekik szól, de az ellenzék összemossa a kettőt és általánosít belőle. Tehát a célt nem érte el vele a kormány, ezt tényleg nem így kellett volna. Ettől függetlenül, ki nem ért egyet azzal, hogy aki hozzánk jön, az lehetőleg tartsa tiszteletben a törvényeinket és a kultúránkat? Én is ezt tettem, amikor külföldön dolgozva én magam voltam a bevándorló.
„A gyilkosok »kultúráját« provokálni véleményem szerint iszonyatos játék. Az amúgy is jelen levő veszély olyan szintre emelése, ami egyszerre értelmetlen és elviselhetetlen.”Nem kellett három nap sem, hogy a francia szatirikus lap munkatársainak kivégzése után kialakult…..
Ez volt 2010 októberében: A Medián közvélemény-kutatása szerint évek óta nem volt ilyen magas azok aránya, akik szerint jó irányban haladnak az ország dolgai. A felmérés szerint 47 százalék szerint jó irányba mennek az ország dolgai, 39 százalék azonban továbbra is…..
Aszketa 2012.12.27 10:52:48
@Dr. Furia: Ha így is van, mit javasolsz? Válasszuk meg ismét azokat, akik egyszer már bizonyítottan ugyanezt csinálták és ez még nem is volt elég nekik, mert az állami vagyonon felül még hitelből is ugyanezt csinálták, amit máig nyögünk, mert azt senki nem mondta meg nekik, hogy a felvett lóvét vissza is kéne fizetni. És nem Bajnainak meg Ferinek lett ettől rosszabb az életkörülménye, hanem neked és nekem.
Aszketa 2012.12.27 10:55:24
@kúrórudi: Csak néhány elem Bajnai 2008-as programjából:

A közszférát érintő intézkedések:

Két évre befagyasztják a közszféra bruttó bértömegét
Felülvizsgálják a 2009 második félévi kereset-kiegészítést
Megszűnik a 13. havi illetmény, helyette egy általános ösztönző-rendszert vezetnek be
Csökkentik az önkormányzati támogatásokat

A nyugdíjrendszer változásai:

Előre hozzák a nyugdíjkorhatár 65 évre való emelését, várhatóan 2012-re
Átütemezik év végére a 2009-re tervezett nyugdíjkorrekciót
2010-ben elmarad a nyugdíjkorrekció
2009-ben nem fizetik ki a 13. havi nyugdíj második felét
Megszűnik a 13. havi nyugdíj, helyette a GDP-hez kötött nyugdíjprémiumot vezetnek be
Kevésbé éri majd meg a korhatár előtt nyugdíjba vonulni

Változások a szociális rendszerben:

10 százalékkal csökken a táppénz
Két évre rögzítik a családi pótlék összegét, a korhatár 23-ról 20 évre csökken
A gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár (ez a már megszületett gyerekek szüleire még nem vonatkozik), ehhez bölcsőde- és óvodafejlesztést ígér a kormány
Felfüggesztik a lakástámogatásokat
Fokozatosan megszüntetik a gázár- és távhőkompenzációt (A kormány azzal számol, hogy az év második felében jelentősen csökkenni fog a gáz ára, jövőre pedig a Robin Hood adóból nyújtanának segítséget a leginkább rászorulóknak.)

Egyéb kiadáscsökkentő intézkedések:

A tömegközlekedés támogatásának csökkentése, a kedvezmények felülvizsgálata
A közmédia támogatásának csökkentése
Az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítésének csökkentése 2010-ben

A szociálisan hiperérzékeny kedves baloldali szavazók akik meló helyett a segélyekben hisznek, ehhez vajon mit szólnának, ha Bajnai meglépné ismét ezeket?
Aszketa 2012.12.27 11:04:36
@kúrórudi: Igen, félek tőle, mert nem akarom, hogy a gyerekeim ilyen leszerepelt maffiózóknak legyenek kiszolgáltatva. De ahogyan te sem fogsz meggyőzni engem, hogy egy ilyen emberre tegyem a voksom, így én sem foglak meggyőzni téged, hogy az ország jó úton halad. Egyszerűen csak elmondtam a véleményem a cikk kapcsán, hogy ne csak a hangos kisebbségi véleményekkel legyen tele az oldal, hanem a csendes többségével is, akik nem pofáznak, max békemenetelnek és oda teszik az ikszet a fülkében ahová a szívük diktálja. Így aztán csendben is maradok immár, amit akartam, elmondtam. Most pedig megyek dolgozni, mert valakinek ki kell termelni a segélyre valót is.
Fiatal magyarok rázzák az utcát. És maguk se tudják, pontosabban, nem tudták eddig, milyen ez a rezgés. A mostani diáktüntetéseket nem kell sem felül-, sem alulbecsülni; viszont mindig, minden körülmények között örvendetes, ha apolitikus rétegek formálni kezdik hangjukat,…..
Aszketa 2012.12.19 08:30:13
Majd' minden nálunk úgymond fejlettebb országban fizetni kell a felsőoktatásért, nem is keveset. Ez egyrészt azért van, hogy ne legyen annyi diplomás semmittevő munkanélküli, másrészt pedig azért van, mert kell kétkezi munkás is. Ez egy teljesen normális helyzet, az állam nem Teréz-anya, főleg, ha az én adómból kéne finanszírozza azt a hülyegyereket, aki 4-5 évig élősködik a szülein és rajtunk, hogy szétbulizza az agyát a főiskolán, egyetemen, majd utána az utcára vonuljon diplomás munkanélküliként (ha egyáltalán elvégzi) és ugyanazt a kormányt fogja köpködni, akin eddig élősködött, vagy elhúz külföldre mosogatni, amiből az ország már megbocsássatok, de lófaxt se fog profitálni.

Lehet hőbörögni, meg az utcára vonulni, meg suli helyett sztrájkolni az különben is nagyon menő és vicces. Csak sajnos azt sem tudják mit követelnek. Ráadásul olyanok vonulnak ott, akire az egész keretszám téma már nem is vonatkozik, mert már rég a felsőoktatásban élősködnek. Azt meg ne bullshiteljék már, hogy ő bizony az öccse helyett sztájkol. Hagyjuk már...

Én sem számítok öregnek a 33 évemmel, én is jártam főiskolára (szegény anyámék fizettek is érte a jó öreg szoci kormányzás alatt), de még soha olyan munkám nem volt, amihez feltétlenül diploma kellett volna. Sőt, hozzáteszem, az évfolyamtáraim felénél az is csoda volt, hogy le tudtak érettségizni, többek között írni sem tudtak helyesen. Majd lediplomáztak... már aki. Ha arra vártam volna, hogy majd alám tolják a diplomáért a zsíros állást, hát nagyon pofára estem volna. Márpedig a most utcán ...hmm "demonstrálók" pontosan erre számítanak.

Egy szó mint száz, igenis kussoljanak és tanuljanak legjobb tudásuk szerint, aki meg erre nem képes, az ne élősködjön az állam és az én pénzemen, hanem legyen ápoló, esztergályos, asztalos vagy bolti eladó. Mindegyikre szükség van. Diplomás munkanélkülire pedig nincs.
Aszketa 2012.12.19 10:26:52
@allegretto23: Értelek, mint ex-diák és egy alapvetően diplomás, értelmiségi nagycsaládból származó emberként teljesen át tudom érezni a mai fiatalság problémáit. De az is tény, hogy azért valamilyen szinten irányítani kell a fiatalokat abba az irányba, ahol majd olyan szakterületen tudnak tanulni, diplomázni és érvényesülni, ahol jelenleg hiány van és ahol van esély arra, hogy majd ha kilép a "nagybetűs életbe" ne egy büdös nagy pofon várja az élettől, hanem ahol nagy eséllyel kap majd munkát és boldogul. Ezt a legtöbb 17-18 éves képtelen önállóan felmérni és átlátni, hiszen még félig gyerekek.

Az pedig szerintem jogos elvárás pártpolitikától függetlenül, hogy a kormány azokat a szakokat és diákokat szeretné támogatni elsősorban, amelyekből hiány van és melyek majd kitermelik a hiány betömésére szolgáló szakember gárdát, hiszen az ország és a nemzet ebből tud majd profitálni. Ezeket a szakokat szerintem is támogassák államilag, gondolok itt pl. az orvosokra, de azokat a jól csengő szakokat, mint pl közgazdász vagy kommunikáció szakok, nem, vagy alig kellene finanszírozni, mert 10 diplomásból jó ha egy tud olyan helyen elhelyezkedni az országon belül, ahová tényleg kell egy ilyen diploma és az ezzel járó szaktudás. A többi pedig munkanélküli marad, vagy elmegy külföldre, ahol 95%-ban szintén nem a szakmában fognak dolgozni egyébként. Szerintem az is teljesen érthető, hogy a kormány azt sem szeretné, ha a fiatalok elvándorolnak és soha nem jönnek haza.

Szóval, én amellett vagyok, hogy a valóban jó tanulókat, akikből vélhetően tényleg jó szakemberek lesznek, azokat támogassuk, azokon a szakokon, amelyek tényleg kellenek az országban. Aki pedig annak ellenére akar mondjuk közgazdász lenni, hogy egyébként nincs rá szükség, akkor az fizessen és küzdjön az álmaiért. Mint ahogy a legtöbben tesszük.
w Győz a szittya förgeteg 2011.02.17 05:40:00
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. Mi így szoktunk győzni, Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak…..
Aszketa 2011.02.17 12:09:50
@kovi1970: Nagyon szép. Egyet had kérdezzek: Te hogyan csinálnád jobban? Ha pedig vannak konkrét terveid, hát hajrá, alapíts pártot és valósítsd meg, én leszek a legnagyobb híved.
Aszketa 2011.02.17 14:00:04
@kovi1970: "Aszketa meg szerintem egy unalmában (a parlamentben) vagy munkaköri kötelességként :) blogokat olvasó fideszes politikus."

Haha, furcsa, hogy ezt mondod, én ugyanezt gondoltam rólad, csak épp a Maszop, vagy ki tudja melyik ellenzéki tábor színeiben. Nem tartozom senkihez, csak egy egyszerű, normálisan gondolkodó, a hazámnak jót akaró és ezért tenni is akaró ember vagyok, akit felháborít, hogy ilyen sárdobálás megy a médiában és a blogokon akkor, amikor - szerintem- végre változtak a dolgok és elindultunk a jó irányba, hosszú évek posványban fetrengése után.

@Balbágy: "Gondolom te '90 - es születésű vagy és te táncolsz a legjobban a West Balkánban - például."

Ismét csak HA-HA. Bárcsak 90'-es születésű lennék... De sajnos, vagy szerencsére 79'-es születésű vagyok. De nem is ez a lényeg, a lényeg az, hogy ha figyelmesen elolvasnád mások postjait, akkor megértenéd, hogy nem az életkorra céloztam, hanem a kedves, tanult kolléga, kovi1970 nézeteire.
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
Aszketa 2010.11.25 02:56:01
@jvizkeleti: Na, hat megigertem magamnak hogy nem maszok bele megjobban, de mivel kb. harman lenaciztak itt, mert szamra mertem venni a "zsido" szot, akkor engedjetek meg, hogy megvedjem magam. Tavol all tolem a rasszizmus minden formaja. Ezek puszta tenyek, hogy a bankok zome zsido kezben van, az pedig megnagyobb teny, hogy a zsidok szamara nem Magyarorszag felemelkedese a feltetlen erdekuk. Egyaltalan nem az a bajom veluk, hogy zsido szarmazasuak, hanem az, hogy nem a mi erdekeinket tartjak szem elott.

Tovabba, a "tudatlan" jelzore csak annyit reagalnek, hogy diplomas kozgazdasz vagyok Erdelyben szulettem es Irorszagban dolgozom, valamint epp a hazakoltozes kuszoben allok. Igazi multinacionalis kozossegben elek ot eve, feketektol elkezdve, lengyelekkel es zsido szarmazasuakkal dolgozom es elek egyutt, ugyhogy a naci jelzo kisse tulzas, ugy gondolom...

Ettol fuggetlenul szeretem a hazamat es nem tetszik, hogy olyan dolgok mellett erveltek amik egyertelmuen nem az orszag erdekeit segitik elo. Szomoru latni, hogy a sajat fajtatok ellen korteskedtek... Azert a nacizmus es a hazaszeretet kozott eleg nagy kulonbseg van...
Aszketa 2010.11.25 03:38:08
@dark future: Haha, nem te vagy az elso aki ezt mondja. Viszont a gyermeknemzes a kovetkezo napirendi pont a menyasszonyommal, a gyerekeket pedig nem szeretnem Irorszagban felnevelni, mert otthon nagyobb szukseg van rajuk... Meg aztan hiaba keresek itt kb. hatszor annyit, mint otthon kapnek ugyanazert a munkaert, boldogsagot nem lehet penzbol megvenni. Kulfoldon mindig csak egy bevandorlo maradsz... Aki nem elt kulfoldon evekig, ezt talan is nem erti meg. Nekem egy percig sem jutott eszembe, hogy vegleg kint maradjak. Az onkentes szamuzetes nem nekem valo...
Ha a FASz nem is szó szerint értendő, 2010-re a magyar politikai paletta mélyen átalakult, a megszokott és régen megunt ellentétek közül sok értelmét vesztette. Ilyen a nemzet kapcsán folytatott szánalmas civakodás, melynek során csak nacionalista fenevadak vagy kozmopolita…..
Hiába reménykednek már a sorozat rajongói, megbízható források tömkelege és persze a twitteresek is azt állítják, hogy kaszát kapott a fantasy. Nem meglepő ez, hiszen a színvonal mostanában erősen csökkent, és voltak jelei annak, hogy a bárd lecsap a műsor nyakára. Többek…..