Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eni08

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sűrű ez a hét a szociális szakma szempontjából. Túl vagyunk többek között két szakmai konferencián, egy petíció átadásán, a szociális területen dolgozók bérezése ügyében és Bende Anna kitűntetésén is. Önkényesen utóbbit helyezem most a figyelmem kereszttüzébe. Ezzel…..
Eni08 2013.12.02 12:36:09
Ez az a kérdés amit már lehet hogy számtalanszor feltettek nekünk és meg is válaszoltuk, de azért néha mégis jó visszaemlékezni rá és belegondolni, hogy hogy is kezdődött, hát így vagyok vele én is.
A gimnázium végi felvételi jelentkezések idején még én se tudtam pontosan mit akarok vagy mi is lenne számomra a legmegfelelőbb szakma, de azt mindig is tudtam, hogy emberekkel, gyerekkel akarok foglalkozni, nekik segíteni valamilyen formában. A nem egészen tudatos választások és véletlennek betudott kimenetelek később már világossá válnak és rájövünk, hogy nincsenek is véletlenek. Például amikor a 3 lehetséges hely megjelölésénél a szociális munkát csak a 3. helyre írom be, mert akkor még nem tudom pontosan mit is adhat nekem ez a szak és az összes többi jelentkezésemről lecsúszok 1 ponttal és így kerülök be szociális munkára, na azóta vagyok hálás annak az egy pontnak, hogy nem lett meg.
Mert valahol bennem is az dolgozott legbelül, hogy amit gyerekként vagy kamaszként átéltem azokra próbáltam keresni a válaszokat, megérteni mi miért történt és a hasonló helyzetbe lévő gyerekeknek segíteni valahogy, hogy legyen egy szakember az iskolában vagy bármilyen szervezetnél, akihez fordulni tudnak, vagy egy közösség ahol fel tudják dolgozni az őket ért dolgokat.
Az egyetem előtt két fontos dolog volt számomra, ami később is elkísért és nagy vágyam a jövőben a szakmámon belül ezt kombinálva megvalósítani a segítést. A gimnáziumi évek alatt 8 évig a kerámia, a fazekasság és a képzőművészet meghatározó volt számomra. E mellett a másik pedig a cserkészkedés. Eleinte mint résztvevő, majd mint csoport vezető, programszervező voltam része ennek a közösségnek. El nem tudom mondani mennyi mindent kaptam ettől a csapattól, azoktól az emberektől akikkel felnőttem és ezt úgy éreztem vissza kell valahogy adnom. Ezért a szakmán belül ennek a két dolognak a kombinációja érdekel nagyon, a közösségépítés, a közösségfejlesztés, csoportban való dolgozás és a képzőművészet vagy bármilyen alkotó folyamat felhasználása az önkifejezésre. Eddig is és a jövőben is azon fogok dolgozni, hogy ebben munkálkodhassak, mint szociális munkás és hogy ezt valóban a hivatásomként élhessem meg.
Változatos, jó filmes évet hagytunk magunk mögött, mondom ezt úgy, hogy még nem is láthattunk jó pár komoly díjakra is esélyes alkotást. Jöjjenek a tavalyi kedvenceim, erősorrendben. Alattuk pedig azok a címek, amik épphogy csak kimaradtak, szemezgessetek belőlük bátran. 10.…..
Half Pécs Squad Tesó (2003) 2010.05.01 12:00:00
  Adott két testvér. Az egyik csendes, magába forduló, a másik pedig teljesen az ellenkezője, igazi nagyszájú köcsög, a lakótelep bikája. Artin igazi zenebuzi, lemezritkaságokat szerez, vesz, ad tovább, ilyesmi, és egész jól megél belőle. Nate pedig a helyi újságnál…..
Az évad negyedik versenye következik a hétévégén. A két héttel ezelőtti óriási betli után, talán ismét releváns verseny következik. Mármint olyan szempontból, hogy talán a Ferrarik és az összesen négy Mercedes nem a pokol utolsó bugyraiból indulnak. Arról, hogy ez…..
Amikor több, mint fél éve elégedetten bólogattam a 'The Hurt Locker' stáblistája előtt görnyedve, konstatálva, hogy jó ég mekkora film ez, eszembe sem jutott, hogy felmerülhet a neve a most zajló díjszezon kapcsán, hogy egyáltalán bárminemű visszhangot generálhat e mostohán…..
                       Isten haragjával dacolni élvezetes bűn... már amikor jól csinálják. Szerencsére minden negatív előjel, valamint a kritikusok által keltett masszív ekehullám ellenére őszintén tudom azt mondani,…..
Eni08 2010.02.21 22:23:16
@koimbra: hát ja a szórakoztatás része meg is volt...csak nem szabad komolyan venni :) meg a bibliai utalásokat keresni és most várni a világvégét... :)
Ha a párbeszédeknél és életbölcsességeknél egy kicsit több popcornt eszik az ember és nézi, hogy gyilkolássza a kisgyerek egy késsel a terhes anyukát, aki a szülés után rögtön megmássza a hegyet, akkor egész elviselhető :D:D
Kicsit megcsúszott a hétvégém, de itt az elmaradhatatlan előzetes arról, hogy mit hallhattok hétfőn és kedden a www.periszkopradio.hu műsorán mArival, és az egy-egy szárnysegédével, akinek a szerepét hétfőn szerény személyem, kedden popcore zsombor fogja betölteni.Hétfőn…..
Half Pécs Squad Idén a mozikban 2010.01.04 10:00:00
Itt az új év, s számos, már most valamilyen oknál fogva említésre méltó film kerül majd a filmszínházakba. Itt egy csokorra való közülük:   Prince of Persia   Emlékszik valaki az elmúlt évezred 80-as éveinek végén megjelent, majd röpke szempilla rebegtetések után…..
Héftőn 20.00-tól szó lesz a Harry Brown címűről, melyről már tudjuk, hogy jó, A bombaszakértő nevezetűről, mely 2009-ben a metacritic toplistájának élén végzett, illetve végül, de nem utolsó sorban a nagyszerűnek ígérkező Tökéletes Katona…..
Eni08 2010.01.03 17:03:28
@VVega: :D:D:D
Most nyertek 1-0 -ra a Zsánklód azaz Zsé kategóriás filmek...de legközelebb majd te is hozhatsz valami ritka "jó" darabot...:)
Half Pécs Squad 2010 2010.01.02 16:34:58
Kicsit megkésve ugyan, de a nagyobb lélekszámú józan/józanodó olvasótábor reményében, mi is búcsút veszünk az óévtől, magától az évtizedtől, hogy egy újat köszönthessünk. Az 2009-es év filmtermése sem volt túl acélos, sőt, ha ez lehetséges még, az egyébként szintén…..
Hétfőn 20.00-tól tehát a gálák egyik legesélyesebbjének számító Invictus (hazai premier: február 4., rendezte: Clint Eastwood, főszerepben: Morgan Freeman és Matt Damon) volt terítéken, illetve Nick Hornby (Pop, csajok satöbbi, Egy fiúról) legfrissebb színre vitt…..
Vége a karácsonynak, letelt az egy hét. A múlt hét minden napjára ajánlottunk valami érdemeset a tévéből. Jó volt, szép volt, de mégis azt mondom – jó, hogy vége. Remélem nem volt eredménytelen a fáradozásunk és tudtunk ajánlani néhány kellemes darabot, amit a tévében…..
Eni08 2009.12.29 00:16:40
@mAri: na ez jólhangzik, ebben még talán én is szívesen segítek...:)
Half Pécs Squad Poligamy (2009) 2009.12.14 15:30:00
Minden filmmel kapcsolatban két tábort tudunk megkülönböztetni: akiknek tetszett, és akiknek nem. Ezeknek persze van árnyaltabb oldala is, az adott munkát valaki imádja, 10/10-et ad neki, annyira bejövős, míg valaki más legszívesebben hányna tőle. Mégis szinte minden…..
ui: tegnap esti archív ITT(elején kis technikai gebasz, de olyan 5-6 perctől megy a műsor..)uiui (nem, nem a kismalac): ma délután háromtól ismét pörög a rédió só, hiccs-kukkolás lesz. na jó, mára leállok.... :)uiuiui: keddi archív ITT..
új mix, visszakanyarodva a régi concepthez, lájtos kis dubstep s féleségek..
Egy elsőfilmes rendező és saját háza, egy kamera, egy hét forgatási idő, tizenötezer dollár és megdől a legnagyobb profitot termelő film rekordja, melyet éppen a Paranormal Activity-t ihlető, tizedik születésnapját ünneplő előd, az Ideglelés tartott ezidáig. Hosszú utat tett…..
Eni08 2009.12.02 19:32:39
@dzsoni szánsájn: szerintem nem a te értékelésedre reagált, hanem a Wega meg a srácok commentjére, amiben legyengézték a filmet.

Am nekem se jött be, a párocska élete télleg elég uncsi és a hangnál konkrétan nem vágtam h mi most mi van??
Aztán meg egy szaros pók miatt kiakad a csaj...
Még a rendőrös befejezés se dob sokat rajta, a beharangozók után télleg kicsit többet vártam. De ja, gyenge közepesnél nem jobb.
Eni08 2009.12.03 00:04:07
@dzsoni szánsájn: ja:) nem sok mindent csinálnak azon kívül h videókat meg hangokat veszegetnek fel...nincs jobb dolguk?..:)
    EZ A KRITIKA KAMU / ÁTVERÉS / FAKE... A FILM EGY NAGY NULLA...    VVega Na igen. Vannak olyan helyzetek, amikor nincs mit tenni, el kell ismerni, hogy tévedtünk. Rém gyenge filmnek tartom az Alkonyatot, és nagyjából ugyanezt a színvonaltalan életunt fost…..
Half Pécs Squad hétfői filmes 2009.11.22 20:29:00
Hétfőn ismét 20.00-kor találkozunk a http://www.periszkopradio.hu/ műsorán! A friss premierekről (Zombieland, Astro Boy, Az Informátor, Kádár [nem, nem vicc], Thomas a gőzmozdony: A nagy felfedezés! [nem, ez sem vicc]) szólunk, és részletesen kivesézzük a2012, a…..
Már bent ülünk a Periszkóp Rádió stúdiójában, hamarosan kezdünk :)Winampba ezt a linket húzzátok be:http://sztrim.periszkopradio.hu:8088/listen.plsVagy csak katt a 160kbps streamre itt:http://www.periszkopradio.hu/kommentelni ide lehet, vagy smst is dobhattok (akár még reagálunk…..
A Trick r treat olyan, mint maga a Halloween: vicces, látványos, rémisztő, és baromi beteg.Van itt minden, amit egy néző elvár: a vámpírtól elkezdve a vérfarkason át, a szörnyeken keresztül a sima pszichopata gyilkosig. Ebből is látszik, hogy Michael Dougherty gondolt mindenkire,…..
Hát ezt is megértük. Egy ideje már próbálkoztam/tunk rádiós projekt megvalósításával, a múlt héten azonban terveink nagyon hamar valósságá váltak, amikor is a pécsi illetőségű Periszkóp Rádió megkeresésünkre felajánlott egy egyórás sávot - ráadásul nagyon jó…..