Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grissini

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mónika gyorsjelenti shoppingolásból, hogy aki csak amiatt menne be az üzletbe, inkább menjen az Árkádba, mert 10 ezer forint lett a vásárlási limit az ingyenes parkoláshoz: Szeretném figyelmeztetni a gyanútlanul az Örs Vezér téri IKEA-ba betévedő és netán nézelődni kívánó…..
grissini 2009.10.31 12:29:20
Nem azért, de itt keveredik a szezon a fazonnal.

A plázák azok plázák, oda plázázni mennek az emberek, nézelődnek, SOK üzlet van bennük, nem egy cég érdekeltsége az egész parkoló, vagy bevállalja a pláza üzemeltetője az ingyen parkolást, vagy nem - de 1-1 cég ilyen helyeken is simán biztosít ingyen parkolást a potenciális vevőknek (akár a belvárosban is).

Ezzel szemben az Ikea az egy cég, az egész rohadt áruház az ő érdekeltsége - így az is, hogy az emberek minél többet bóklásszanak bent, minél több impulzusvásárlást bonyolítsanak, minél több konyhát terveztessenek, minél több mirelitt xart egyenek az éttermükben.

Minél tovább van ott valaki, minél több pénzt hagy ott, annál jobb nekik, annál magasabb az év végi prémiuma a vezetőknek.

Ha én épp lakást rendezek be akkor szeretek nézelődni, méricskélni, tervezgetni. Ehhez idő kell. Abban az óriási labirintusban meg extra sok idő kell. Nem úgy megy az, hogy kinézem, bemegyek, elveszem, kifizetem, kimegyek. Itt úgy megy, hogy bemegyek, kóborolok mert a cuccok fele vagy csak fent vagy csak lent van, eladóra vadászok mert épp nincs a kiszemelt cuccból, kínkeservesen összeszedem, a pénztárhoz vonszolom.

2 óra alatt kb. lezavar az ember mindent, kivéve ha az eladókat hajkurássza mert mondjuk nagyobb értékű cucc miatt kérdezgetne és sor áll előtte a pénztárnál (ami karácsony körül simán lehet akár fél óra is - ha nem több).

Ehhez képest ezek a nyomik bevezették a hajléktalanelltást (ingyen kávélőtty, filléres mirelitt kaják akciósan), aki viszont vagy most vagy a közeljövőben vásárolni szeretne (tervezgetési időszak) az le van xarva, fizessen 2-400-600 ft-ot azért, hogy körülnézhetett a nem belvárosi áruházukban.

Akkor nevezzék ki kiállítóteremnek és szedjenek belépődíjat.

(vagy ha ott a rohadt vásárlókártyájuk akkro mondják azt, hogy havonta X óra ingyen jár a kártyához ha alkalmanként 1000 Ft felett vásárolnak - kecske is, káposzta is ráadásul lesz egy jó adatbázisuk... de neeeem, itt nem a probléma megoldása a cél hanem a lehúzás)