Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tanbacsi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden foglalkozásnak megvan a rákfenéje, a tanárságé egyértelműen az állandó adminisztráció. A diák minden megmozdulását rögzíteni kell, jelezni a Fenntartó felé, aminek jogossát nem is vitatja levélírónk, inkább az elavult módszerekkel gyűlik meg a baja, neki is, mint…..
tanbacsi 2009.12.23 21:47:09
@Translator +X+: Azt, hogy ki zsidó nem kell összegyűjteni, de azt, hogy ki a cigány, azt igen. Továbbá: ki hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű. Ezek mind szerepelnek a naplókban.
Az adminisztráció feleslegességéről elgondolkodva nézze meg mindenki (már akinek van), hogy a bizonyítványaiban hányszor szerepel a neve, az anyja neve, a születési ideje, az iskolája megnevezése... Mindezt bruttó 6000Ft osztályfőnöki pótlékért írogatja szabadidejében az osztályfőnök úgy 30-35 gyereknek 2-3 nap alatt.
A "portásország" fogalmán elgondolkozva írta meg nekünk Louise a levelét. Részletesen leírja, órákra lebontva, hogy hogyan is nézne ki egy napja, ha nem tanárként viselkedne, hanem egy hétköznapi emberként, aki kimondhatja, amit gondol és nem próbálná csillapítani a…..
Ági levelében fia kálváriáját írja le, amit pedagógus szülőként türelmesen, de a negatív élmények hatására először szkeptikusan, majd elkeseredve, de a gyerek érdekét mindig szem előtt tartva élt meg. Sokan meríthetünk erőt kitartásából, illetve a történet pozitív…..
Megszokhattuk már,  hogy a kormányzati szervek statisztikáit gyakran kozmetikázzák, ritkán lehet megbízható forrásként kezelni ezeket. Az Oktatási Minisztérium azonban most túltesz az eddigieken is, mert nagyot álmodni és tizedére csökkentette a hivatalos statisztikát. Kérek…..
tanbacsi 2009.10.31 11:08:14
@danaz: Határozott idejű munkavállalóként a nyári szünetre elbocsájtották, majd a tanév kezdetével újra felvették őket.