Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kombi

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz képest, hogy eddigi ténykedése és előzetes böffenései alapján valami brutál unortododox marhulásra lehetett számítani, a Debil első jegybanki intézkedéscsomagja egészen értelmesnek tűnik. Önmagában már az kafa, hogy nagy kárt nem tud tenni, s noha eredménye sem nagyon…..
Nagyjából akkoriban jöttem össze a későbbi feleségemmel, amikor a Fidesszel. Akkoriban (vagy huszonsok éve) mindkettőnek kiváló humora volt. Ez a feleségemnek máig megvan, ezért is vagyunk még együtt. A Fidesz azonban egy szerteágazó hülyülési folyamat során elveszítette a…..
Március 15-e alkalmából Táncsics Mihály-díjat kapott Balog Zoltántól Szaniszló Ferenc televíziós műsorvezető. A kiemelkedő újságírói tevékenységet elismerő díj talán kompenzálja kissé azt a világraszóló igazságtalanságot, hogy Szaniszlóé az egyetlen olyan…..
Kombi 2013.03.15 08:08:14
@nu pagagyí: Én magyarul beszélek és írok, de úgy érzékelem hogy te is úgy írsz, de lehet hogy finnugorul beszélsz?
Egyébkénk kevesebb hasonló szót, szógyököt találtak a magyar és a finn nyelv, mint a magyar és az ismert sumér között, erre még francia akadémikusok hívták fel a magyar tudományos akadémia figyelmét a múlt század elején.
De azt hiszem ez neked és finnugor nyelven beszélő haverjaidnak túl délibábos.
Kombi 2013.03.15 09:05:21
@Kombi: Továbbá javaslom neked és Balognak, hogy olvassátok el ezt a cikket, a finnugor nyelvrokonság tarthatatlanságáról.

maraczlaszlo.atw.hu/maracz_finnugor.html
"A magyar élet ára, a szovjetek halála" - virított a jelszó a Tábori Posta levelezőlapjain - nem jött be, a magyar hadsereg történelmének legsúlyosabb vereségét szenvedte el a II. világháborúban. De vajon mennyire vették komolyan a korabeli propagandát a ma már egyre…..
Olvasom, hogy Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke (mellékállásban Nyírő József hamvainak hivatásos hurcolászója) kezdeményezésére, a nemzeti szolidaritás jelképeként a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülése alkalmából kitűzték a…..
1000 leütés Magyar hagyományok 2013.01.05 08:11:43
A konzervativizmus tárgya általában valamilyen hagyomány, amelyre a nagyon tökös konzervatívok (tradicionalisták) nem is szeretnek reflektálni (belülről, úgymond, nem lehet), de -- medret cserélve a jelzőimnek -- a liberális konzervatívok igen. Én a tradicionalizmust értelmetlennek…..
Kombi 2013.01.06 18:39:18
@Alkibiadesz: Az adott problémát úgy tudják legjobban megoldani ha az adott szükségletre legrátermettebb lesz a vezető. Az erőviszonyok tisztán csak az állati rendszereket és a hatalmi rendszereket jellemzik.
Kombi 2013.01.06 21:00:21
@Alkibiadesz: Ha egy hatalmi rendszer a funkciónak megfelelő legrátermettebbeket állítja
a megfelelő pozícióba akkor megvalósítja a természetes rendet. Amelyik ezt kisebb erőszakkal tudja fenntartani, minél hosszabb ideig, az választotta ki (nevezte ki)legjobban a vezetőit.
Kombi 2013.01.08 09:47:17
@Alkibiadesz: Minden hatalmi rendszer a saját céljainak megfelelően alakítja az elvárásait, de ha a céljai nem felelnek meg az isteni törvényeknek, igazságoknak és a természetes rendnek, akkor a hatalmát egyre növekvő erőszakkal tudja fenntartani. A növekvő erőszak egyre gyengíti a társadalmat, ezért a hatalmat vagy egy külső vagy egy belső másképpen szervezett hatalom veszi el attól, aki ezt rosszul csinálja.
Semmi meglepő nincs azon, hogy épp az egyetemisták vonultak először utcára. A Békemenet és a Milla, illetve annak permutációja egészen más tészta, ők politikai célzattal kívánták megmutatni, hogy tényezők, hogy rájuk számítani kell. Ezzel ellentétben az egyetemisták azért…..
Kombi 2012.12.15 07:36:35
Gyakran megtörténik, hogy egy szobor úgy dönt, hogy mostantól elkezd sírni egy kicsit. Így döntött egy Krisztust ábrázoló szobor is az indiai Mumbaiban 2012 márciusában. Jöttek is a keresztények csodájára járni és nagy volt az áhítat. Az emberek gyűjtötték Jézus…..
Kombi 2012.12.09 07:51:51
@fizetekmegegysort: Bocs hogy beleszólok de a mintát kifelejteted. Nem mindegy, hogy a szülő milyen mintát, példát mutat homoszexuálisat vagy heterószexuálisat.
Kombi 2012.12.09 08:20:27
@.SG.: De nem a kivételt kell mintává tenni egy gyereknek,-meg mindazoknak akik tudnak róla-, hanem a természetest.
Azok közé tartozom, akik nem hiszik el, hogy véletlenül esett ugyanarra a napra a parlamenti zsidózás és a választási eljárás szabályainak arcátlan megváltoztatása. Ügyes, hatékony provokáció volt ez, jól megkoreografált "tévesztés".Tévesztés, mert ugye a Jobbik védekezése…..
Gyöngyösi Márton szerint fel kellene mérni nemzetbiztonsági megfontolásokból, hogy hány zsidó ül a kormányban és a parlamentben. A jobbik külpolitikai tagozatának vezetője ezt az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban vetette fel. Én magam őszintén sajnálom Gyöngyösi…..
Úgy tűnik, megint sikerül valamit lerombolni, hogy aztán helyette nagy pofával, nekibuzdulással, inkompetenciával alkossanak valami “megújult, modern, élenjáró és európai, mások által másolt” düledező tákolmányt bárminemű egyeztetés, szakmai átgondoltság,…..
A mai történet arra példa, hogy néha egy telefon is elég, hogy napok alatt megforduljon az ember élete. Gyulával ez történt – a hívás csütörtökön jött, vasárnap már landolt a gépe Németországban. „Informatikusként dolgoztam Magyarországon egy multinacionális cégnél,…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Miután elolvastam az eheti Magyar Narancs szerkesztőségi cikkét, mely szerint nem, Jeszenszky nem síkhülye, hanem hiteles képviselője a magyar kormány fajvédelmi tendenciáinak, úgy döntöttem, hogy 1. leöntöm kávéval a Narancsot, hátha felébrednek;  2. írok a Vincentre, mert…..
Az origo információi szerint a magyar bankok egy része, idézem, „a kormánnyal való együttműködés szorosabbra fűzését akarja elérni, és kezdeményezné a bankszövetség és a kormány közötti, tavaly decemberben kötött paktum megerősítését, illetve újrakötését”. Ez…..
Kombi 2012.11.02 15:37:38
@Borenbukk: Nincs ezen mit elmagyarázni a hitelkamat egységes, a betétkamat szintén. Hitelt kihelyezni a betétesek pénzéből, a saját tőkéjéből és a teremtett pénzből tud. Ha -leegyszerűsítve- ugyanannyi kamatot szed minden hitel után, akkor a teremtett pénzből adott hitel után nem fizet semmi kamatot, ezért az összes pénz zsebre rakja.
Ha a pénzteremtés joga a Magyar Államé, akkor teljesen jogos ha a teremtett pénzből folyósított hitel utáni kamat egy része is, annyi mint amit a betéteseknek kellene fizetni.
Ezt szedik be bankadóként, ezt lehet hogy teremtett pénz utáni adónak kellene nevezni, csak nagyon szégyenlősek mind a két oldalon, de akkor legalább mindenki értené miről van szó.
Kombi 2012.11.02 16:01:05
@Borenbukk: Mi az a Hint: Az Ecopedia idevago szocikke tevedes.
, hol találom ezt a szócikket, egy linket légyszíves.

Az új pénzteremtésről annyit: hogy az állam csak a nyomtatott pénzt teremti- ha nincs saját ker. bankja- ez a pénzforgalom 4-5 %-a, a többit a kereskedelmi bankok teremtik számlapénzként. A tartalékráta 2-5% nálunk, azt folyásolja be, hogy mennyit teremthetnek

A 7 óra körül írt, hozzászólásomban lévő linken lévő videó részletesen bemutatja neked pénzteremtés folyamatát, ha még nem ismernéd.
Kombi 2012.11.02 16:17:37
@Borenbukk: Kösz, én meg ezt is ismertem és jelzem hogy nem keverem a tartalékrátát a pénzteremtéssel.
Ma Írországba látogatunk, ahonnan Ravis azért írt (és vállalta az országfelelősi posztot), mert egyre több olyan magyarral találkozik, akik végső elkeseredésükben utolsó fillérjükből, vagy egyenesen kölcsönből érkeztek ki és ennek sokszor nem sikertörténet a…..
Kombi 2012.10.28 17:59:15
@tucano: Igazából, nem az anyagi okokból új hazát választókról szól ez a dal, hanem az elbujdosókról.

De abban igazad van amit leírsz, nagyon sok kozmopolita van Magyarországon, akiknek teljesen mindegy hol élnek és a dalt is majd lehet csak 50 éves koruk felett értik meg.
Kombi 2012.10.28 18:35:37
@Meridian74: Az igazi magyar mentalitás nem az amit csináltak belőle az elmúlt 50-60 évben, hanem az amiről te semmit sem tudsz. Az istenhittel kezdődik, az igazi történelmi tudattal , ismerettel, identitással folytatódik és a magyarok iránti felelősségvállalással fejeződik be. keres az interneten, sok jó anyag van már fent.

Pár évvel ezelőtt olvastam egy régi magyar leírást egy galíciai népről, mintha ugyanaz lett volna sajnos amit te a magyarokról írtál.
Kombi 2012.10.29 05:54:16
@Meridian74: Te félreértettél, én nem vitattam azt, amit leírtál, csak azt akartam mondani, hogy azok akikről te beszélsz, azok csak genetikailag magyarok, szellemileg átestek a prozelita csináláson.
Egy napon belül másodszor cáfolta meg a magyar kormányt a nyilvánosság előtt Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselet-vezetője.Amikor Orbán emlékezetes facebook-videóüzenetében ("Ilyen áron nem kell megállapodás") gyakorlatilag megerősítette azt a…..
Kombi 2012.10.28 11:59:17
@Dr. jenőke (jenőke): "A bankok nem tudnak hitelezni, az anya bank meg minek töltse fel, mert ezzel csak a vérszemet kapott Orbán újabb sarcát készíti elő, beruházás nem lesz, fejlődés nem lesz, adók viszont igen mert csökken a fogyasztás.
Az osztrákok már így is hisztiznek, hogy az ő betétjükből tartják fenn a nálunk is működő bankjaikat."

Ecsém, te nem tudod, hogy egy banki hitelhez Mo-on 2-5 % saját tőke (jegybanki tartalék) szükséges.
A többi pénzt a semmiből teremti a bank, előírja magának követelésként és kötelezettségként, amikor te befizeted a tőkerészt, leírja mindkettőt, a kamatot meg zsebreteszi.
Azt a 2-5 %-ot a magyar betétesek is kitudják termelni!
Az osztrákok meg örüljenek, hogy kitermeljük nekik a kamatokat, ha nem jó vigyék Afrikába a pénzüket.
Kombi 2012.10.28 12:25:35
@látjátok feleim szümtükkel: Én abból a pénzből fizetem ki, ami a hitelkártyámon van.
Nem azt mondtam hogy készpénzt nyomtat, hanem hogy számlapénzt teremt a kereskedelmi bank.