Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biedronka

81 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Volt egyszer egy ember (és van is), aki mindig nagyon vidámnak, keménynek és társasági lénynek mutatta magát. Mindenkinek azt hangoztatta, hogy a saját életét kell élnie, mennie, fejlődnie, kihasználni a lehetőségeket. Imádott és imád a középpontban lenni, beszélgetni…..
Biedronka szárnypróbálgatásai 2015.03.19 15:05:47
A napok, hetek, hónapok telnek és az ember megfeledkezik arról, milyen jó is néha leülni kicsit és kiírni a gondolatait. Mentségére legyen mondva, ezekben a hónapokban lakáskeresés, majdnem költözés majd januárban egy tényleges költözés kötötte le az idejét. Plusz időközben…..
Tétova gondolatok suhannak át az agyamon,  Megpihennek és nyugtot nem hagynak, szabadon. Érzelmek, mint suhanó szárnyak csiklandozzák lelkemet, Folyton mozgó rugó, mi mozgatja a testemet. Forrsz belül és tüzelsz, szorít egy érzés, majd kirobban belőled, Mi tévő légy, hol…..
Hogy miért tollpihe, mert ezek a gondolatok bárhol és bármikor megjelenhetnek, ugyanúgy, mint egy tollpihe. És miért fehér? Mert az a tisztaság színe... "Nem éljük a legjobb periódusát a kapcsolatunknak. Rossz erre gondolni, kimondani, leírni, de sajnos így van. Ki a hibás? MI!…..
Mit is jelenthet az a szó, hogy szerelem... Először is szeretetet, kötődést, ragaszkodást, vonzalmat, féltést, bizalmat, barátságot.De mit jelent konkrétan két ember között? Ezt persze nem szavakban, hanem tettekben kell kifejezni leginkább, de vannak olyan mondatok, cselekvések,…..
Mivel a nyári nyaralás néhány ok miatt elmaradt, úgy döntöttünk, hogy elmegyünk telelni, ha már az évet végigdolgoztuk és most az anyagiak is megengedik. Hát miért ne? De két ünnep között, utolsó pillanatban észbe kapva, hova is? Akkor legyen Miskolctapolca, ha már jó az…..
Összefoglalva az előző évet, azt mondanám, tartalmas volt. Egyetem befejezése, kikerülés a régi közegből, mesterdiploma a kézben. Közben, előtte, utána munka, barátok, család, veszteségek és nyereségek. Egy Lengyelországos tavasz, egy végigdolgozott nyár, egy kemény őszi…..
Új munkahely, új élet... Talán valami hasonló költői kérdéssel zártam az előző bejegyzésemet le. És most komolyan elgondolkodtam, hogy valóban így van-e. Egy részről biztosan. Belecsöppenni egy már összeszokott, vagy legalábbis egymást ismerő társaságba és elfogadtatni…..
Ez a bejegyzés nem arról fog szólni, hogy de jót nyaraltam ezen a nyáron, itt és itt jártam, láttam sok szép helyet, stb... Hanem dolgos pár hónapról, ami alatt megismertem több remek embert, nevettem jó sokat és találkoztam sok "érdekes arccal" is. Mert a vendéglátás erről a…..
Most már hetek óta jelen van a mindennapjaimban az a gondolat, hogy eljutottunk egy gödörhöz. Egy apróbb lyukhoz, amit olyankor várároknak képzelek. A feszültség, a mindennapos hajsza, a sok stressz és a fáradtság megtette a hatását. A ritkább találkozók nem meghittségben, hanem…..
Nem olyan régen, kezembe akadt egy cikk, ami az "Együtt könnyebb?" címet viselte. Átfutottam a nem  túl hosszú irományt és megszállt az ihlet, a következő blogbejegyzésre. Igazából, nagyon sokszor, amikor megfogalmazódik bennem egy tartalmasabb gondolat, nem jegyzem le, így…..
Azt hiszem a Vele töltött több mint két év alatt, ezzel tudtam neki a legnagyobb örömet szerezni. És talán az egyik legjobb bulit és legszebb éjszakát töltöttük együtt. Csak mosolyogva, örömmel a szívemben tudok gondolni erre az eseményre. Jó volt meglepni, még izgulni is az…..
És igen... idén újra ellátogathattam Lengyelországba. Oda, ahol már majd két éve nem jártam. Repesve, mégis félelmekkel vártam az utazást. Féltem, de nem attól, hogy milyen lesz újra kint. Tudtam, hogy új csodákat tartogat lengyelhon. Inkább attól tartottam, amit és akit itt…..
Valahogyan  nem tudok megbirkózni azzal a bizonyos zöld szemű szörnyeteggel. Lehet, hogy pont azért, mert olyan szépek azok a zöld szemei? Olyan csábítóak?  Nem csak egy kis flörtre csábít, hanem  magába is bolondít? És nem csak az csábul el, aki csábítani akar,…..
Biedronka szárnypróbálgatásai 2013.01.24 16:30:33
Éjjeli árnyak "Éjszaka hirtelen felriadsz,  és figyeled a halványan táncoló árnyakat. Az árnyakat, amelyek játszanak Veled, de mégis megmutatják Neked, hogy mindezt már ébren figyeled. Másodpercek alatt zajlik le minden. Oldalra fordulsz. És akkor…..
Mivel Ő még nem járt ebben a múzeumban, viszont nekem a gyerekkori csodák egyikéhez tartozott, így megígértem Neki, hogy elmegyünk. Mivel fizikailag Ő vitt, így nem írhatom azt, hogy elvittem. :DTudtam, hogy van(nak) új kiállítások és, hogy biztosan felújították az egészet. De…..
"Nem tudom, olvasod-e, de ha igen, talán fogod jelezni. Tudom, hogy utálod ezt hallani, hiszen ezt a szót mindig valami rossz előzi meg. Valami olyan, aminek nincs jó szájíze. Tudom, hogy mennyi jó érzéssel jöttél, mennyire vártad a találkozót. Én is. Nem akartalak megbántani és…..
Hát, valószínűleg nem :) És ezt most nem azért írom, mert nem szeretnék változni, hanem mert ez az egy mondat, szerintem így önmagában nem lehet igaz. Nem szeretnék teljesen más életet élni. Itt a családom, a barátaim, Ő és még sorolhatnám. Szokás szerint, maximum magamon…..
Az idei Andrzejki kicsit döcögősen, de azért beindult. Új szemeszter, új Tanárnő. Kíváncsi várakozás és még kíváncsibb megérkezés. De a várokozásokon felül való teljesítés. A szokásos - lengyelhez valami kis köze lévő - pár tucat ember, hangulatos fények, étel, ital,…..
Persze, a jó dolgok mellett ott vannak a rosszak is. Csak, hogy egyensúlyban legyenek a dolgok. Mert miért is lenne másképp? Miért ne borulhatna a mérleg nyelve a pozitív oldal felé... ilyen az élet :) Azzal kezdődött, hogy Keresztfiamat nem láttam már körülbelül 3 hónapja. Az…..
Hát, kb. fél év után újra rávettem magam arra, hogy jelentkezzem. Mondjuk azt hiszem nem ez a megfelelő szó, mert nem hiszem, hogy bárki is nyomon követné a soraimat. És ennek valahol én örülök is.  Mi történt ez alatt a 6 hónap alatt? Hát az életjelek cím nem csak az…..
 Túrmezei Erzsébet: Ajtó csukódott Ajtó csukódott. Elment valaki. Testvérem volt. Levetve hirtelen A kék, a kedves szolgálatruhát, Ment, hogy helyette újat felvegyen. Az ajtón innen is még látjuk őt: Fénylő szemét, halovány mosolyát. Amit félbehagyott végezzük el!…..
 Amikor belekerül a gépezetbe az a bizonyos homokszem... de egyáltalán belekerült-e vagy csak az események és a történések negatívja miatt gondolom, hogy itt valami nincs rendben? Lehet, hogy egyszerűen csak egy homokvihar kellős közepén ülünk. Ki tudja, már minden az eszembe…..
Amit szívedbe rejtesz,szemednek tárd ki azt;amit szemeddel sejtesz,szíveddel várd ki azt.A szerelembe -- mondják --belehal, aki él.De úgy kell a boldogság,mint egy falat kenyér.S aki él, mind-mind gyermekés anyaölbe vágy.Ölnek, ha nem ölelnek --a harctér nászi ágy.Légy, mint a…..
 ‎"Nem az a legnehezebb feladatunk, hogy belássuk, fontos a megbocsátás - a legtöbb ember ezt magától is tudja -, hanem, hogy felismerjük és elfogadjuk: a megbocsátás útja a haragon keresztül vezet. Akkor beszélhetünk hiteles megbocsátásról, ha előtte átpasszírozzuk…..