Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vlaca55

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván az is valami, ha olcsó megoldásként a tartalékcsapat edzőjeként kineveznek egy olyan erős csapat élére, amit az elődöd úgy összerakott, hogy rögtön meg is nyersz vele mindent. Aztán megpróbálod a kezedbe venni a dolgokat, és leigazolod  Csihrinszkijt, de a csapat…..
Lángoló Gitárok Éteri háború 2011.02.14 09:20:00
PJ Harvey – Let England Shake (Island) Most jóindulatúan feledkezzünk meg arról, hogy végül is PJ Harvey legutóbb 2009-ben adott ki lemezt régi szerzőtársával, John Parish-sel közösen. Egyrészt azért, mert a Woman And A Man Walked By sokkal inkább volt egy laza…..
vlaca55 2011.02.18 15:46:19
@turospuliszka: lesz májusban koncert? Májusban csak Lisszabonban és Hollandiában látok időpontot...
Nem lehet kérdés, hogy ez a hét a Radioheadről szól. Pár napja a zenekar bejelentette, hogy szombattól bárki számára hozzáférhetővé válik digitálisan a King of Limbs című nyolcadik stúdiólemeze, bár ezúttal elvileg nem ingyen, március végén pedig érkezik a fizikai kiadvány…..
Józsefvárosba menni élmény. Volt. Ma is be-befordulok a Nap utcába, de hiányzik a régi para. Az a kellemesen bizsergető veszélyérzet, a settenkedő, de jóleső félelem. Amikor megtalál egy helyi vagány, vagy sértett polgárember. A kedélyes picsába-küldések. Itt…..
Aki úgy érzi, hogy blogom lendülete mostanság megtorpant, az nem téved, de ennek csupán az az oka, hogy ugyebár itt a nyár és a szállodai WiFi elég gyenge a tengeren hánykolódó gumimatracomon.Nos ezek után mi más is lehetne a mai téma, mint az utazás, a nyaralás! Az utóbbi…..
A Monacói GP után szakított a világbajnok Jessica Michibatával, mert nem tudta összeegyeztetni a tokiói utazásokat a Forma-1-gyel. A Daily Mail idézte Button sajtósát - "megerősíthetem, hogy Jenson és Jessica szétváltak" -, a The Sun a pilóta egyik barátját:…..
vlaca55 2010.05.28 11:49:02
Az eddig megszokott időhöz képest idén később megrendezésre kerülő erdélyi Félsziget Fesztiválra is bejelentették az első neveket. Ezek szerint augusztus 26-29 között tiszteletét teszi az épp új lemezen dolgozó Korn, a nu metal már megkopott fényű, de még mindig magas…..
vlaca55 2010.05.12 13:50:38
@_fá_: márciusban? ebből azt is tudhatjuk, hogy a Heaven & Hell elmarad, ugye. Slash-t sem akarja senki látni és ugye a kaliforniai Stone Temple és az ausztrál Wolfmother is minden héten Európa közepén turnézik. A tavalyi AIC koncert után talán vannak egy páran, akik újra megnéznék a nagy öregeket. Hát köszönöm a felkonferálást, de most lenne itt az ideje, aktualizálva! Vagy esetleg Gerendás nem preferálja a nívós versenytársak hazai reklámozását? Are you kidding me? Egy szó, mint száz: kérjek írjatok egy kis kivesézőst a nagyobb fellépőkről, mert én sajnos nem ismerem mindet. Köszi.
vlaca55 2010.05.12 13:53:55
@vlaca55: Gerendai...
Aki rajta van a már hivatalosan is újjáalakult Soundgarden levelezési listáján, az pénteken minden bizonnyal érdekes e-mailt kapott. A levél tartalma egy meghívó volt az aznap esti, rég várt Nudedragons-koncertre, amit a seattle-i Showboxban tartottak. Információ csak annyi volt, hogy…..
vlaca55 2010.04.29 11:39:54
@Bokortalan Lajtalan: Trollajos! buzz off! Menjél inkább a BonJovi blogra, az neked jobban bejön biztosan...
CC hangja így élőben azért elég kérdéses, hogy kitart egy koncertturné során, sajna. Nna azért biztos kimegyek a koncertjükre, ha errefelé tolják a s.ggüket!
Nyockertől kaptam pár képet a 4-es metró Rákóczi téren épülő állomásának felszíni építményeiről.Tudom, hogy a szépség az szubjektív, de ez a betonizé a felszínen engem kicsit elborzasztott. Az ismert tervek szerint a metróállomások belsőépítészeti kialakítása kellemes…..
vlaca55 2010.04.21 10:25:57
Nem kétséges, a következő időszak egyik vezető témája a kétharmad kérdése lesz. Mit lehet vele kezdeni, kell-e nagyvonalú gesztusokat gyakorolni, illetve szabad-e az ellenzék támogatása nélkül hozzányúlni az alkotmányhoz és a minősített többséget igénylő törvényekhez?…..
A Soundgarden legutóbb akkor bolygatta fel a zenei világot, mikor hirtelen feléledt a weboldaluk. Utána viszont csend lett, egyik tag sem nyilatkozott a fura mozgolódás ügyében (sőt, volt aki tagadta az egészet közeli forrásokra hivatkozva) és, ha ugyan el nem is felejtették az emberek…..
vlaca55 2010.04.07 15:27:24
@forsakenskies: szerintem max. novarock lehet belőle, ha lesz egyáltalán európai fellépés
vlaca55 2010.04.09 11:07:09
Választások előtt az egyik slágertémát mindig az jelenti, hogy vajon lehet-e „rosszul” szavazni, azaz „elveszhet-e” valahogy a választópolgár voksa. Sok levelet kaptam az elmúlt napokban én is ebben az ügyben, számosan tudakolták, hogy mikor járnak el okosan…..
vlaca55 2010.04.09 10:24:55
@Vénveterán: mindig az adott választókerület jelöltjére és listájára szavazol, tehát te mozoghatsz, de a jelöltek és a lista nem!
Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne?…..
vlaca55 2010.04.06 08:35:28
A 120. bejegyzésre most tudok válaszolni. Bocs, hogy ide írom, de így talán többen olvassák és okulnak belőle. Mi kerül az ünnepi asztalra? Nos, keresztény hívő lévén voltam misén Húsvétkor. Immáron nyugodtan kijelenthető, hogy a papok is beléptek a politizálók közé, mert egy szentírási köntösbe foglalt propaganda szöveget hallottam, mellékelem a linket, érdekes: szabadhegy.emecclesia.hu/index.php?hely=6
a Hitvallás című újságban megjelent választásokkal kapcsolatos írás linkje pedig:
szabadhegy.emecclesia.hu/index.php?hely=5
Ami érdekes: egyértelmű Fidesz-KDNP propagandáról van szó és csak a Fidesz neve jelenik meg benne egyszer, a KDNP pedig sehol???
Azért írom le, mert érdekel, hogy ez szerintetek etikus? Elmegy a hívő a Húsvétot ünnepelni és ezt kapja. Ez szerintem enyhén szólva is gyomorfogató, de győzzetek meg!
vlaca55 2010.04.06 09:19:59
@barli: az, hogy politizáltak egy egyházi ünnepen, ergo a választást fontosabbnak tartják, mint a saját ünnepüket, szomorú. Akkor is gyomorforgató, ha történetesen a Fideszre szavaznék, de természetesen nem teszem persze. Csak ehhez mi köze egy(vagyis több ezer) papnak?
vlaca55 2010.04.06 14:45:04
@Spirál: a kopogtatócédulás felvetésedben lehet valami...
Köztudott, hogy a politikában a legfontosabb dolgok - a hatást illetően - egy meglehetősen nehezen vizsgálható helyen, a választók fejében dőlnek el. A napi hírek vonzásán kívül élők többsége számára azonban az első lépés, az első szelekció nem a valamiről alkotott…..
vlaca55 2010.04.02 11:52:14
@chelsea.hu: kösz, ez nagyon hasznos hsz volt nekem laikusnak. még a medián-ról mondj véleményt, pls.
Legszívesebben rögtön azzal kezdeném, hogy a címben feltett kérdésre a lehető legegyértelműbben válaszolok: semmit. S nem csupán most, két héttel a választás előtt, hanem soha. Ez persze túlságosan sommás vélemény lenne, hiszen minden időközi választásnak van a korábbi…..
vlaca55 2010.03.29 12:42:08
@Vénveterán: igen, jól látod.
@nyo: még szerencse, hogy ott lesz TG is, így ha nagyon OVis beszédet mond, gyorsan a helyére parancsolhatja egy "leülhetsz fiam, egyes!" felkiáltással. :)
A tegnap délutánt és estét Röjtökmuzsajon töltöttem, ahol egy gazdasági vezetőknek szóló konferencián vettem részt. Kicsit én is beszéltem a választás tétjéről, illetve volt szerencsém meghallgatni Navracsics Tibor és Oszkó Péter előadását, akikről, ha nem…..
vlaca55 2010.03.25 10:41:55
@papika: milyen demokrata az, akit egy Király ment meg? :))
vlaca55 2010.03.25 10:50:32
@hoplita: mit szólsz a plakátos sztorimhoz?
vlaca55 2010.03.25 10:51:40
@vlaca55: update: bocs, nem frissítettem.
Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert sérelmezi, hogy az MTV döntése értelmében a Fidesz és a KDNP egyaránt saját időt kap a választás előtti „bemutatkozó” műsorban. Amikor először meghallottam a televízió döntését, magam is hajlottam arra,…..
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
vlaca55 2010.03.23 11:11:53
@ó jaj: ez pontosan így van. A hozzánk hasonlók befogott orral, fanyalogva fognak szavazni egy általuk közel sem 100%-ig elismert csoportosulásra. Kiváncsi lennék hány ilyen ember lesz...
vlaca55 2010.03.23 14:36:18
@lorantka_a_gall: @Török Gábor rajongó: Szerintem Ő TG felesége és így ellenőrzi férjecskéjét :))
A magyar-lengyel barátság nap alkalmából, a közös kapcsolatokról, és a krakkói főkonzulátus újranyitásának szükségességéről szól a fáma.   Tisztelt Orbán Viktor! Bizonyára Ön jól emlékszik arra a sajnálatos eseményre, amikor is  a Bajnai-kormány a krakkói…..
vlaca55 2010.03.23 12:03:53
@vlaca55: most látom, hogy fönn hibátlanul is olvasható az idézet, bocs a helyesírási hibáért.
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
Abban a jelenleg messze nem elképzelhetetlen esetben, ha az MDF-nek és/vagy az LMP-nek nem lesz meg az összes (azaz húsz) területi listája, ezen pártok szavazóinak egy része április 11-én nem fogja megtalálni kedvencét a szavazólapon. Mindez – a választói csalódáson…..
vlaca55 2010.03.11 15:24:44
@Habiszti: (bocs, ha kicsit morbid, de a hsz-edről ez jutott ezsembe) azt hiszem nekem savazópolgárnak kellett volna lennem a jelenlegi parlament utolsó ülésén! ;) az lett volna csak az igazi politikai megtisztulás! ellenben ez a választás: szinte pénzpocsékolásra degradálódik + a néphülyítés ilyenkor tetőfokára hág. tegye fel a kezét, aki nem így látja!
vlaca55 2010.03.11 15:28:09
@Török Gábor rajongó: fejlődőképes! így már nem is vagy olyan irritatív. ezt lehet bóknak venni.
A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti…..
vlaca55 2010.03.10 14:32:47
@Epikurosz: Hát azt látjuk. IQ tesztet mikor töltöttél utoljára? Szerintem pontosan ma van az a helyzet, hogy nem lehet tudni a több kieső illetve gyengülő párt (MDF, SZDSZ ill. MSZP) helyett, ki kire fog szavazni. Erre te elsősszintű matekozol, csak kihagyod a valószínűségszámítást belőle, ami a legszebb rész. Egyébként szerintem Budapest közel fél millió szabadelvűt számlál, akik - különböző indokokkal - listán MINDEN országos listás pártra szavaznak majd, ami jelenleg 4 párt, de lesz az 5 is az LMP-vel együtt.
Lehetne arról beszélni - és persze vitatni is rögtön -, hogy Gyurcsány Ferenc váratlan megjelenése az MSZP kampányában professzionálisan megtervezett, széles körben egyeztetett és a szavazatmaximalizáció céljainak megfelelő lépés. Most, hogy az MDF (már nem is olyan) lassan…..
vlaca55 2010.03.10 10:16:46
@vlaca55: kimaradt a keresztül szó az év(tized)eken után, bocs.
vlaca55 2010.03.10 10:37:42
@georg 48: ebben igazad van, és ráadásul sokan is vannak, tehát van benne logika, hogy előbújt. De a fő cél szerintem a választások utáni ellenzéki vezéri poszt. Jujj, de jó lesz! Viki és Feri ismét egymás ellen, de felcserélve a szerepeket. Megyek hányni.