Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamara Jagello

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor kedves olvasóink kezükbe veszik a Fidesz  levelét, érteni fogják az itt megfogalmazottakat.   MOTTÓ: A MAJDNEM AZ A SEMMI SÓGORA     Ebből a levélből kiderül, hogy Máté János református lelkész a Fidesz-KDNP jelölje. Korábban úgy tudtuk, hogy függetlenként indul.…..
Tamara Jagello 2014.09.01 07:31:38
konzultáljunk... változott valaha is valami? érdekelte valamikor is ezt a városvezetést, hogy mit gondolnak, hogyan élnek a város lakói? egy-két puccos látványberuházás a központban letudva, muskátlik a villanyoszlopon, minden más érdektelen.
könyögöm, a polgármester még csak nem is ezen a településen él...?! ez olyan, mintha az országnak olyan miniszterelnöke lenne, aki egy másik állam polgára és lakója! de ennek a löttyedt városnak ez is jó - sőt, miazhogy!
folytonossági hiányok a járdákban, csupa sár leszel, ha valamelyik állomást meg akarod közelíteni - mert ilyen szerencsétlen vagy, hogy nincs állami, adófizetői pénzen fenntartott szolgálati kocsid... ehelyett gyalogolsz a gazban, sárban, latyakban.

És végül, ami ezeket a konkrét programpontokat illeti: nyilván komolyan vehető mind, és nem csupán kampányígéretek. :) de ha egy pillanatra mégis komolyan veszem, akkor a nagyállomáshoz tervezett forgalmi csomópont kialakítása ott kezdődik, hogy megszüntetem a város egyik legszűkebb utcájának (Zrínyi) elképesztő forgalomterhelését. Ez nem autópálya, mégcsak nem is elkerülő út, hanem egy kis nyamvadt egyirányú utca, jelentős súlykorlátozással. Ehhez képest reggel fél 5-től 9-ig elképesztő forgalom halad át rajta, mert már szinte mindenki erre száguld az állomás felé. Erre kerül ugyanis a tisztelt lakosság, hogy ne kelljen a malomnál sokszor az egész utat elfoglaló kamionsort kerülgetni. Ami évek óta tartó közlekedési nehézség, de persze a városvezetést ez sem zavarja. Végülis a körzet képviselője ott lakik majdnem a malommal szemben, nyilván nem tud a problémáról - még nem szóltak neki, hogy létezik.
Egy szó mint száz: ha nem indul egy helyi, a problémákat nemcsak narancsságra agymosáson keresztül érzékelő és ismerő jelölt, akkor semmi sem fog itt sem változni, sem épülni, sem jobbá válni. Az alpolgármester jelölése nem változás, hanem az eddigiek folytatása, mindenfajta szembenézés, átgondolás, a remény és változás esélye nélkül.
Fejér megye 3. számú választókerületében 98 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő: Bicske BicskeFIDESZ-KDNP: Tessely Zoltán Károly - 50.91%MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP: Horváth András Tibor - 20.95%JOBBIK:…..
Tamara Jagello 2014.05.10 14:07:45
az a helyzet, hogy láthatóan a helyi ügyekben teljesen érdektelen a párthovatartozás. sok jobboldalon van rosszul a mostani városvezetéstől, és ismerte el az előző teljesítményét. vagyis nem feltétlen kell pártokban agyalni. bizonyára mindannyian tudnánk némi agyalással pár olyan embert összeszedni, aki itt él, ismeri a várost, agyi kapacitásai túlmutatnak a szokásos Ady Endre-Kossuth tér-Hősök tere ciklusonkénti puccosításán. a képviselő-testület úgyis párt-alapon jön létre, annak az a dolga. de polginak kereshetünk végre egy alkalmas embert is. tízezer ember között csak akad egy...!
és még egy: esetleg el lehetne kezdeni egy értékelő sorozatot, melyik képviselő mit tett, miket szavazott meg, stb. nekem pl. külön "öröm", hogy azt a két óvodát sikerült bezárni (benzinkúti és a szent istván úti), ami az erre lakó gyerekeknek közel lett volna. így a város területének feléről lehet hordanigyalog, busszal, kocsival, ki mivel tudja, a kicsiket a kakasba vagy be a központba - ennyit számítottak az itteni lakosok. ugyancsak ez a képviselő-asszony füle botját nem mozgatja, hogy a szinte vele szemben, a malomnál naponta tapasztalható totális közlekedési káoszt megoldja vagy legalább valamit elkezdjen tenni érte. pedig egy várakozni tilos tábla is elég lenne.
és ez csak 2 dolog, bizonyára van ennél sokkal több is a "dicsőséglistáján", ahogy a többi képviselőnek is.
A polgármester, az alpolgármester és blogunk címére érkezett meg ez a segítséget kérő levél nem sokkal az utak szélén hagyott avaros zsákokról szóló posztunk után - aminek elszállíttatása önkormányzati felelősség is.  Az alábbi, névvel vállalt panaszos levél egy…..
Tamara Jagello 2013.11.25 23:35:57
@rókafarka: a minden fát vágjunk ki marhaság. de azért ennek nem az az ellentettje, hogy egyes szomszédok magasról tesznek arra, hogy a telkükön lévő gondozatlan, metszetlen, ágasbogas, járdára és szomszéd házra növő fák-bokrok maradjanak úgy. a kertváros nem dzsungel. a mi udvarunkat is rendre beteríti a szomszéd fája, pedig csak vissza kéne némileg vágni az ágakat - persze őket nem zavarja (amíg össze nem szedem magam, és a nagy rakás szemetet, amit ide termelnek nekem, át nem hordom a kapujuk elé).
A szervezők szerint százhúszezren követelték Székelyföld területi autonómiáját a Székelyek Nagy Menetelésén. Köztük volt a tizennyolc fős bicskei küldöttség is, melynek utazási és szállásköltségeit információink szerint Bicske városának költségvetéséből, annak is…..
Találgatás és tartalom nélküli dobverést hagyjuk másra, mi maradjunk a tényeknél a Magyarországra érkező és menedéket kérő külföldiek számára humanitárius kötelezettségből, és a vonatkozó uniós irányelvekből fakadóan nyújtott különféle ellátások és…..
Bicske városában is érzékelhető, hogy az elmúlt öt hónapban közel négyszeresére nőtt a Magyarországra illegálisan érkező menekültek száma. Mindezt a város utcáin is tapasztalni lehet - valamint nem hivatalos információnk szerint a Csabdi úti  Befogadó Állomás…..
Az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program támogatási rendszer keretében a KDOP-3.1.1./B-12 jelű, „Értékmegőrző és funkcióbővítő városrehabilitáció a 10000 fő feletti és 20000 fő alatti városokban” című pályázaton.  „Bicske város…..
Tamara Jagello 2013.01.14 21:27:44
kitöröm a nyakam este Bicske járdáin, mert se közvilágítás, se rendes járda. a felüljáró az összeomlás szélén, a nagyállomás felé nincs rendes járda. a város bezárta a bentlakásos idősek otthonát, mert nincs rá pénze.
ugyanakkor van képük templomfelújításra pályázni. nagyon fontos ez is - biztosan. ha az alapvető dolgok már rendben vannak.
a hívek anyagi hozzájárulása pedig, ha nem gond, nem érdekel. a vallás magánügy, a közvilágítás nem. ha még öt évig ronda lesz a katolikus templom homlokzata, azért abba aligha rokkan bele bárki.
itt lenne végre az ideje megtanulni súlyozni - mi fontos, mi fontosabb.

azt írod: "ez esetben nem is a város pénzén történik, hanem elnyert pályázatiból. a hívektől egyébként biztosan nem lehetne elvárni ekkora objektumok állagának szinten tartását sem, nemhogy felújítását."
Szerintem meg ez igenis a város pénze, mert ennél fontosabb dolgokra is lehetett volna pályázni. Hősők tere felújítása - kinek fontos? tényleg életbe vágó? tényleg nincs ennél fontosabb, rendbetételre váró közterület ma Bicskén?
ami pedig a híveket és templomaikat illeti: isten fizesse meg a helytállásukat, de nem az állam és az adófizetők feladata egy-egy vallási közösség el- és fenntartása. ha minden más rendben van, felőlem lehet ilyenekre is közpénzt szórni. de amíg nincs, addig a közösség egészének érdeke az első - hívőké és nem hívőké egyaránt.
természetesen világos, hogy ez a 200 misi már erre megy el. de szégyellje magát az egész önkormányzat - és nagyon remélem, hogy lesz következménye. rajtam nem fog múlni.
A bicskei nyugdíjas 2012-es Ki Mit Tud? győztesei. Szólóének: Vargáné Tóth Margit (Bicske) I., Turbucz Imréné (Csákvár) II., Furi János (Sóskút) III.. Vers- és prózamondás: Moharos Sándorné (Szár) I., Guba Gáspárné (Vértesacsa) II., Andrusek Ferenc (Tabajd) III..…..
Tamara Jagello 2012.10.27 14:37:32
@JCT: a családbarát kormányzás helyi megtestesítője. annyira családbarát, hogy a saját fizetésemelését is skrupulusok nélkül megszavazza, ha szükséges. :)
Információink szerint már régen aláírásgyűjtés zajlik a malom mögötti Családi park átrendezésével kapcsolatban. A Sikér Zrt. jelentkezett vételi szándékkal. Tessely Zoltán polgármester javaslatának címe "területfejlesztés". Valójában egy parkhoz tartozó telekrész válik…..
A polgármester kezdeményezte a ma megkezdett lépcső- és járda felújítását a bicskei római katolikus templom főbejárata és főhomlokzata előtt.   A már nagyon időszerű javítás azért kezdődött el most, mert vasárnap főpapi misét mond Bicskén a megyéspüspök és a…..
Tamara Jagello 2012.10.16 13:36:56
@Bicskei-Szó: "a római katolikus templom főbejáratának akadálymentesítése 2012-ben egy közép európai városban: alap."

ez igaz. intézze is el, akinek feladata: az egyházközösség. a közpénzeken meg mondjuk akadálymentesítsék előbb a vasútállomást, hogy egy nyüves babakocsit ki lehessen tolni a peronra, nem is beszélve egy kerekesszékről. ha a köz ügyei el lesznek intézve, akkor jöhet a magánérdek is - a templom, a vallás magánügy, nem erre kellene a közpénzt költeni. így is kapnak állami támogatást bőven, fogalmam sincs, miért - de kapnak. oldják meg ebből.
Holnap 11.30-kor adják át a Kossuth utcát Rózsa utcával összekötő felújított hidacskát és a város hosszas várakozás után megkezdett térfigyelő rendszerét is.   A híd szép. Több mint 11,3 millióba került, egyes szakmai vélemények szerint sokallta többe, mint…..
Tamara Jagello 2012.10.16 15:56:03
@BABOZZZZZZZZ: "Bicskének már rég a régió központjának kéne lennie, ahol üzemek gyárak ipari parkok munkahelyek vannak, ahogy Mór, Környe, stb...
hogy a fiatalok ne költözzenek be Pestre vagy Tatabányára... pl. ez lehetne a megoldás a csóróságra is..."

Ehhez néhány dolog azért kellene: vállalkozói kedv, eladható, piacképes termék, szaktudás, infrastruktúra, miegymás. Milyen ipari termelésre, gyárral, akármire gondoltál?
A mai poszt felvezetőjét azzal kell kezdenem, hogy soha nem hittem a sztereotípiákban és az általánosításokban, mert minden ember sorsa más és más. Számomra az előítéletekkel a harcot sikeresen felvevő Dániel írása is ezt támasztja alá – hogy miért, az rögtön…..
Tamara Jagello 2012.09.06 14:17:59
@Bohooo: gratulálok, nagyon egyedi az észjárásod! Először egy bekezdés erejéig azon háborogsz, hogy senki se általánosítson, és egy-egy HR-estől szerzett negatív élmény miatt ne szidja az összeset, mert hát a te mamád bezzeg! Majd a második bekezdésedben régi élményedre visszaemlékezve általánosítasz, és cigányozol egy jóízűt.
irígylem a logikádat!
Tamara Jagello 2012.09.06 21:24:28
@Bohooo: értem. tehát a "vannak rendes cigányok", meg hogy "gyakorlati tapasztalat, hogy a nem rendesből van több", az szerinted nem általánosítás.
miközben azt tetted előzőleg szóvá, hogy senki se szidja a hr-szakmát, mert a mamád is hr-es és ő aztán a javából az és szuper, tehát ne egy egész szakmára általánosítsunk itt rossz véleményt, hanem ha rossz tapasztalatunk van, azt csak arról az egy emberről...
aztán jön a jó-rossz cigány - nem névvel, csak így. a rendes meg a nem rendes. de ne általánosítsunk, ugye - mert azt csak neked szabad.
megismétlem: lenyűgöz a logikád (meg mot már a szövegértési képességed is)
A Bicskei Rendőrkapitányságra csak a múlt héten történt bűncselekménnyel kapcsolatban érkezett bejelentés, a most hétvégi esetről a rendőrségnek nincsen tudomása - tájékoztatta lapunkat Németh-Kész Mónika r. őrnagy, az FM RFK Sajtószolgálat szóvivője a Bicske főterén…..
Bicskei Szó Bicske nem ezt akarta 2012.07.25 18:35:00
A Bicskei Szó információja szerint nem az a fiatal, főállású tanár lett a Vajda igazgatója, akit a tanárok, diákok és szülők 99 százaléka igazgatóként akart látni a bicskei középiskola élén évtizedes Vajdás múltja után, hanem a felcsúti Puskás Akadémia volt nevelője,…..