Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DemjanJr

16 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már tudod, havonta mennyi pénzt költhetsz el, akkor nincs más dolgod, mint elosztani azt négyfelé, az alábbiak szerint:Hónap 10-től 17-ig (8 nap),Hónap 18-tól 24-ig (7 nap),Hónap 25-től következő hónap 1-ig (28-30-31 napos hónapok miatt változó, 4-7 nap),Következő hónap…..
 Jó, lehet ez egy kicsit túlzottan anyagi szemléletű nézet, de akkor is!Te kinek a helyében lennél? Annak aki 500.000 Ft-ot vagy aki 150.000 Ft-ot keres?Egyértelműnek tűnik, de valójában ez még kevés a valóban helyes válasz megadásához. Ha ugyanis az 500.000 Ft mellé…..
2012. március 16... 2 és fél éve nem írtam a blogra... Hmmm... Hát a történet nem úgy folytatódott, mint ahogy azt az előző blogbejegyzésben reméltem... A párommal szétmentünk, a vállalkozásból kiszálltam... Paff... De az élet ilyen... Adja a pofonokat, nekünk pedig állni…..
Nem gondoltam, hogy csütörtök este ismét idegeimet fogják borzolni bizonyos dolgokkal, pedig egészen jó napom volt :) Nemigazán tudom véka alá rejteni azon véleményemet, hogy a hazai gondolkodásmód valamiért nem érett meg a webre, és az emberek nem értik igazán azt, hogy mire…..
Az új-zélandi eset óta tudjuk, hogy az óraátállítás egyszerűen nincs benne a 4.1-es iOS szótárában. Szeptember végén történt, hogy a szigetországban egy órával korábban keltek a szükségesnél a jólelkű új-zélandiak, az iPhone ugyanis időzavarba került. Hogy egy példával…..
Subba Brokernet: Ferrari 2010.09.11 11:48:00
Ha egyszer szeretne valaki MLM cégből, mások lenyúlásából Ferrarit venni ennyibe fog neki fájni: egy, és kettő. Klikk a képre a nagyobb változatért!..
DemjanJr 2010.09.11 13:14:05
@cso zsi: Te figyi, kevered a szezont a fazonnal! :) A Bnet közvetít, vele nem köt szerződést egy befektető sem! Bnet behálóz és lenyom a torkodon egy Avivás/Uniqás/akármilyen biztosítós szerződést, amit Te a Biztosítóval kötsz meg! Ő meg megkapja a zsíros közvetítői jutalékát, egy részét odaadja az ügynöknek, a maradékból meg Ferrarit vesz. ;)

Hja, már szinte én védem a Bnetet vagy mifasz? De a tudatlanságra épülő okoskodást jobban utálom, mint bármilyen közvetítőcéget... :)
Start! Mostantól lehet lerántani az iPhone - iPod touch - iPad új operációs rendszerét, az iOS4-et. Próbálgassátok, írjátok meg a véleményeteket, különös tekintettel az alábbiakra:- Magyar nyelv és helyesírás-ellenőrés.- Multitasking, természetesen, csak 3GS-es kollégáknak-…..
DemjanJr 2010.06.21 20:22:49
@landilevente: Hát de nem? :)
Mi más okuk lenne a háttérkép tiltására, ha nem az, hogy megkülönböztessék a 3GS-eseket a 3G-sektől? :)
DemjanJr 2010.06.21 20:32:00
@landilevente: A blogod alapján ezt a marhaságot csak viccnek szánhattad... :)
DemjanJr 2010.06.22 07:30:41
@landilevente: Ez még hihető is lenne technikailag, de láttam én már tört iPhone-t, amin volt háttér, mégis lehetett használni! ;)

Sőt, most az jutott eszembe, hogy az irodában lecsekkolom, hogy mekkora memóriahasználata van egy tört és egy nem tört 3G-nek!

Az Apple marketingje és kommunikációja ettől függetlenül brilliáns!
Pontosan az a célja és pontosan azt érik el, hogy a végfelhasználó szemében ők azok legyenek, akik mindent megtesznek a minőség és használhatóság érdekében.

Le tudnak rakni az asztalra remek anyagokat (Az enyémen most 1 iPhone, 1 iPad és 1 MacBook Pro van ezekből :)) ezáltal a végfelhasználó könnyebben elfogadja, pl. hogy a kevés memória miatt nem oldható meg a háttér 3G alatt, sajnos csak új telefon vásárlásával lehet ez a feature-t elérni. :)

Ja, azt meg azért szintén ne feledjük, itt most Amerika a lényeg, a fogyasztási kultúra fellegvára, 199 dollárt csak megér lecserélni azt a "szart" ami nem képes hátteret kezelni. És még egy csomó mindent kapsz pluszba! :)

Az Apple értékesít, értsd a szó eredeti értelmében, értéket generál a termékéhez és ezért van ott a tőzsdei árfolyamuk ott, ahol.

Na, szóval ez azért többről szól mint egy 800 Kbyte-os kép 128 MByte memóriában való elhelyezése! :)
Elnézték, hogy a flash-tartalmak nem jelennek meg az iPhone-okon. Csodálkoztak, hogy sikerült megegyezni a Youtube-bal a videók konvertálása ügyében. Lenyelték, hogy Steve Jobs lustának nevezte őket. Ez végül is egy vélemény, amit Crash Reportokkal alá tud támasztani. De azt már,…..
Három napon keresztül tudnánk nézni ami itt történik:   ..
Nem tagadom, be vagyok lassulva...De legyen betudva ez az elmúlt időszak legfontosabb történésének, miszerint saját vállalkozást indítottunk. Persze meló mellett, mert az emberben benne van ez az örök "rabságba" taszító "Járt utat járatlanért el ne hagyj!"…..
A várva várt operációs rendszer megérkezett. Ide veled copy, paste, Turn-by-Turn navigáció, gyorsabb Messages, MMS (nem, te inkább mégsem), Find My iPhone, tethering (elvileg nem lesz korlátozva), jobb Safari, Bluetooth, Spotlight, Voice Memos. Állítólagos magyar nyelv.  …..
Az Appleblogon interjúsorozatot indítottam a magyar játékfejlesztőkkel, cégekkel és magányos programozókkal. Megkérdezem őket, mit sikerült eddig elérniük, hová akarnak eljutni, és idővel a sikereikről vagy bukásaikról is beszámolok. Ha tagja vagy az Apple Developer programnak,…..
DemjanJr 2009.06.17 19:13:00
Régen írtam a blogra.Többször nekifutottam, de csak nem sikerült ezt a bejegyzést a mai napig összehozni, de végre itt van. :)Nézzük mi is történt az elmúlt fél évben:Egy szerencsés döntésemnek köszönhetően az autó kivételével az ÖSSZES hiteltartozásunkat rendeztük, másik…..
Igen!A tervnek megfelelően le lett rendezve az autóra felvett hitel!Havonta plusz 17.000 Ft marad, felér egy fizetésemeléssel! :)A két megmaradt hitel viszont már nem annyira nyomasztó, inkább csak bosszantó:Az össz tartozás valamivel több mint 600.000 Ft és már nem tudom, hogy mire…..
Egy kis finomítás az előzőhöz:A havi 90.000 Ft hitelrendezés továbbra is él, annyival kiegészítve, hogy első körben az autó hitelét rendezzük le, majd egy már majdnem elfeledett, de szeptemberben aktuális nagyobb (~200.000 Ft) egészségügyi kiadásunkat fedezzük belőle.Igy a…..
Hihetetlen!Olyan mértékben működik a januári új taktika, hogy el sem hiszem!Február végére elértük, hogy "visszaszerezzünk" 100.000 Ft-ot a valahova elköltött összegből, hetente több ezer forintot tudunk félrerakni, szóval nagyon jól működik.Abszolút kézben…..
Ismét sikerült elvesztenünk az önkontrollt...Egyenleget vizsgálva azt vettük észre, hogy ismét sikerült elcsúszni. Igaz, nem hitelkártyákkal és adóságokkal, hanem a pluszpénzek "túlélés" miatti felhasználásával.Jelenleg nagyságrendileg 200.000 Ft extra pénzzel nem…..
Most látom, az előző postnál nem csak egy évre pontosan, de percre pontosan írtam... :)Miért is írok most?Semmi különös nincs, minden csendesen zajlik.Még nem sikerült elérni, hogy a havi bevételek ne legyenek pontosan egyenlők a havi kiadásokkal, de tervezési síkon közelinek…..
Egy év...Napra pontosan egy éve indítottam a blogomat.Ideje összehasonlítani a tavalyi helyzettel a jelenlegit, íme:(zárójelben a jelenlegi összegek) Kiindulási helyzetünk a következő:1 háztartás, 2 fő, átlagéletkor 24 év. (25 :)) Vagyon: Saját tulajdonú lakás1.200.000 Ft…..
Az elmúlt héten nekiestem egy kicsit az oldal design-nak, átszerkesztettem.Tettem ezt azért, mert úgy érzem, az itt található infók komolyságát, fontosságát jobban kihangsúlyozza a módosítás.Módosítottam az oldal méretén is, egy fontos dolog miatt: Befektetéseink és hiteleink…..
Az utóbbi hetek történéseiből a lényeg:Várható egy 40.000 Ft-os bevétel csökkenés... Nem jó hír, de hát ez benne van a pakliban.Ez elgondolkodtatott a hitelállományommal ápolt viszonyomról.Célom volt az év elején, hogy legkésőbb év végére megszabaduljak az egésztől. Ez…..