Regisztráció Blogot indítok
Adatok
guzmo

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben elkezdtem nyomozni valódi, lehetőleg kézműves és adalékanyagmentes szalámik után. Azaz a másik oldalról megfogalmazva: nem ipari, tartósítószerekkel teletömött szalámikat gyűjtöttem össze. * Ez nem egy igazi teszt, nem vakon zajlott és nem is teljes körű. Viszont tervezünk…..
No. Ezt a blogot azért indítottam, mert volt APEH-osként (bocsánat NAV-osként), most pedig a másik oldalról az ország legnagyobb szervezetének mindennapjait, hibáit, érdekes történéseit akarom bemutatni. Nem akarok én hiánypótló lenni semmiben. Főleg nem akarom én nyakló…..
A kérdés már csak az, hogy fennállnak-e Magyarországon egy öngyilkos nemzeti konfliktus feltételei. A tragikus válasz pedig az, hogy igen, kétségtelenül igen. Ha nem is annyira kiforrott formában, mint egy ideáltipikus polgárháború küszöbén, de azért nagyon is határozottan és…..
guzmo 2012.04.23 12:33:55
A cikk, jó, csak egy-két dolgot hagy figyelmen kívül.

Van egy alapfelfogás, hogy forradalom (azaz vertikális konfliktus) akkor tör ki, ha a többséget alkotó rétegek nem tudnak úgy élni, mint eddig, az elit meg nem akar úgy élni, mint eddig. Ezzel szemben a mai Magyarországon van egy olyan konfliktus, amely igenis horizontális, ez pedig a vidéki magyarság-cigányság közötti konfliktus. Az, hogy hazánkban gárdák és egyéb paramilitárisnak nevezett egységek jöttek létre, az állami erőszakmonopólium teljes kudarcát illetve bizonyos megyékben (Borsod, Szabolcs, Heves stb.) teljes hiányát mutatják. A cigányságnak a munkára és a kultúrált életre való szoktatása nem hogy az elmúlt húsz évben nem sikerült, de évszázadok óta minden olyan országban probléma, ahol ez a népcsoport megjelent. Amíg nem volt válság, addig úgy gondolta sok mindenki, hogy adminisztratív eszközökkel, programokkal megváltoztathatóak ezek az emberek. Most, hogy mindenki csúszik lefelé, megértő fülekre talál az a populista demagógia, hogy az emberek elszegényedéséért a cigányok és a zsidók tehetőek felelőssé (ezutóbbi boncolgatásába most nem mennék bele). A cigányság bűnbaknak kiállításáért a folyamatos lopásaik, az idősek ellen elkövetett aljas, sunyi, értelmetlen erőszakok és a bandákba verődött cigányhordák által megfémlelítés a felelős. A cigányság pedig nem csinál mást, hogy a segély és egyéb állami szociális segítségek helyett elveszi azt, ami a másé, ha kell, a tulajdonos élete árán. Azért teszi ezt, mert a saját életén kívül nincs mit vesztenie. Ezért követelik egyre hangosabban a halálbüntetés, mint az állam jogos gyilkolási eszközének visszaállítását.
Sajnos azt kell mondani, hogy a mai vidék Magyarországán (főleg a keleti régiókban) olyan puskaporos helyzet fenyeget, amely bármikor etnikai alapon robbanthat ki ilyen konflikust és könnyen vagy a cigányok vagy a magyarok népirtásával végződhet. És az elit rá fog jönni, hogy ha nem lesz, aki számára a szükséges javakat megtermelje, akkor ő maga is elveszik. Egy idő után érdeke lesz egy konfliktus, még ha most a demokrácia és az EU-s értékek mögé bújik. Mert elveszíti tömegbázisát és senki nem fog rá szavazni. Magyarország legnagyobb problémája ugyanaz lesz, mint Európáé: lesz egy társadalmi réteg, aki nem hajlandó asszimilálódni, jogokat követel és nem járul hozzá a közöshöz. A különbség csak annyi, hogy nekünk ehhez nem kellenek bevándorlók, nekünk egy saját kisebbségünk okozza ezeket a gondokat. És vajon milyen megoldás van még? Jó lenne, ha ez vér nélkül menne...