Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lalikirály

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
  Miközben a fociőrületben tomboló világ Dél-Afrikára figyel, Európa közepén fontos események zajlanak: Szlovákia választ. Szombaton végre eldőlt, hogy északi szomszédaink nem kíváncsiak a fröcsögő, kirekesztő, magyarellenes politikára: több esze van a szlováknak,…..
lalikirály 2010.06.13 13:47:02
@Requests: Köszi szépen!
Olvasói nyomásra nem a Burn Notice legutóbbi epizódjával nyugtatom az idegeimet, hanem gyorselemzést nyomok, mindent a kedves kommentelőkért ugye.A gólunk gyorsan jött, Heskey azt csinálta, amiért a pályán van: letette a zsugát a nála ügyesebbeknek, ezúttal Gerrardnak, aki az első…..
Móres: latin eredetű szó, jelentése becsület, tisztesség. Na, ezt fognak ma este tanulni a koronáról leszakadt hamburgerzabálók, amikor kifut ellenül nemzetünk 11 büszkesége. Elég volt a nagyképű beszólongatásokból, a lekicsinylő "celebtizenegy" jelzőkből, John…..
lalikirály 2010.06.12 21:21:22
@sixx: Egy gyorselemzést a félidőről kérhetnénk a blogírótól? :)
Laci küldte be a gyűjteményét pár napja, lássuk az egyiket: 1997 ősze, általános 7. osztály: Valami lezajlott betegség miatt arra a hétre felmentésem volt testnevelésből, így úszásból is, de fene tudja, hogy miért, ragaszkodtak hozzá, hogy én is kísérjem el őket…..
lalikirály 2010.03.22 17:12:44
lalikirály 2010.03.22 17:42:54
@Hernyó bácsi: Akkor szívből gratulálok neked és kívánom hogy további rendkívül értelmes cselekedetekkel tarkítsd amúgy is sokszínű életedet!

Idióta...
Tanárként dolgozom egy iskolában 2007 óta kinevezéssel.Sajnos belefolytam egy üzletbe az iskola egyik diákjával, mivel annak nagyon kellett a pénz, (21éves) megvásároltam tőle egy terméket az általa kért összegért. Amíg tartott a pénz, nem volt semmi baj, de amikor elfogyott,…..
lalikirály 2010.03.02 10:12:47
@fireman4:
Ha egy néhány ezer Ft-os jószágról van szó, az esetek hány százalékában szoktak adásvételi szerződést és pénzátvételi nyilatkozatot írni?
Abszolút nem reális.
Megdőlt a világ legerősebb sörének rekordja, visszavette rekordját a skót BrewDog.   A tavalyi év szenzációjának számított, hogy a freserburgh-i italgyár piacra dobta a 32 fokos Harcászati Atompingvint, hatalmas rekordot beállítva a világ legerősebb söre…..
lalikirály 2010.02.21 17:17:28
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
És tényleg, mennyire igaza van a srácnak!!!
:))
lalikirály 2010.02.21 17:21:11
@tom sailor:
Ne már, tényleg, hagyjátok már abba légyszíves!
:))
lalikirály 2010.02.21 17:38:40
@tom sailor:
Nem, dehogyis!
Akkor valaki nekem összefoglalná, h ha vennék egy ilyet 12.400 ft-ért, akkor
1. mennyi az alkoholtartalma (mihez hasonlít leginkább)?
2. milyen a sűrűsége (mihez hasonlít leginkább9?

Köszi
Miután múlt héten két fősre fogyatkozott a piros csapat várható volt, hogy valami történni fog. Történik is, reggel mindenki csomagot talál a nappaliban. Nem, nem a Télapó nézte el a naptárat, hanem eljött a pillanat, ami a Survivorben a merge, itt a Pokol Konyháján pedig a fekete…..
lalikirály 2010.01.13 15:52:38
@kathleen:
Szerintem most valamelyik kínai gyorsétterem hátsó részlegén szeletelik az élő macskákat...
:D:D:D:D
 A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Mi a véleménye a diákhitel intézményéről? Kedves Blogolók! Nagyon örültem, hogy a diákhitel konstrukcióval…..
lalikirály 2009.12.10 18:09:08
@Lucky Strike: Szerintem aki közgazdászként helyezkedik el és fizetésének 4-6%-át vonják le havi szinten törlesztésnek, annak nem hinném, hogy nyomná a vállát a hitel.

Egyébként nem mindenki azért vesz fel diákhitelt, hogy fedezze anyagi költségeit. Ismerek olyat, akinek a családja tudja finanszírozni a tanulmányait, de mégis felvette a diákhitelt, mert ha valamelyik szülője elveszíti állását (ami azért most a válságban könnyen előfordulhat), akkor a család nem tudná finanszírozni a tanulmányait. Egyfajta biztosítékként kezeli és ha esetleg nem kell majd felhasználnia, akkor vagy visszafizeti az összeget (ezen nyilván veszíteni fog, de szerintem a kockázatot megéri) vagy pedig nem, így akkor rendelkezni fog egy kezdő tőkével ( ami nem túl nagy, de szerintem kezdésnek nem rossz).
lalikirály 2009.12.11 16:00:10
@Lucky Strike: Nem értem, hogy milyen lelki felindulásból jött ez a félmilliós havi fizetés:D. A hozzászólásomban én azt írtam, hogy véleményem szerint nem jelentene túl nagy megterhelést egy közgazdász havi fizetéséből (a 2008-as átlag 336 ezer Ft volt) 6-8%-ot (24-26 ezer Ft-ot) kifizetni. Szerintem a diákhitelt úgy kell felfogni, mint egy hosszú távon megtérülő befektetést, ami egyrészt magasabb fizetést eredményez a jövőben, másrészt lehet hogy olyan tudáshoz segít hozzá, amit a diákhitel nélkül nem tudnál megkapni.
lalikirály 2009.12.11 16:01:17
@Gregorius425: Teljesen egyetértek a hozzászólásoddal!
 A szolgáltatások térnyerése, a munkaerő igényes ágazatok olcsó(bb) bérű országokba telepítése felveti, hogy a fejlett országokban milyen értékteremtő tevékenységek képezik a gazdasági tevékenységek alapját. Mit gondol arról a vízióról, hogy néhány évtized múlva…..
 Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának?Kedves…..
 A gazdasági válság hatására szűkülnek a munkaerő-piaci lehetőségek – statisztikai adatok és híradások is erről szólnak. Ugyanakkor a vállalatok között hihetetlen verseny folyik a felkészült szakemberekért. Mit gondol, hogyan lehet felkészülnie egyetemi tanulmányai…..
lalikirály 2009.11.09 14:09:34
A kérdés tehát az, hogyan válhat valaki az egyetemi tanulmányai végére felkészült szakemberré. Véleményem szerint a legfontosabb tényező az, hogy szeresse, érdekelje az a szak, amit végez, érezzen benne motivációt. Ne azért végezzen el valaki egy szakot, csak mert azzal sok pénzt lehet keresni, vagy éppen mert muszáj valamit elvégeznie, hanem azért, mert valóban érdekli az a terület. Így ha elvégzi a tanulmányait és abban a munkakörben talál munkát, akkor jó eséllyel a munkája lesz a hobbija. Minden hallgatónak lehetősége nyílik arra, hogy egyetemén (ön)képezze magát (ez hatványozottan igaz a Corvinus Egyetemre): olyan tantárgyakat tanulhat, amik érdeklik, csatlakozhat különféle diákszervezetekhez (pl.: szakkollégiumok), részt vehet külföldi csereprogramokban. A csereprogramokban való részvétel pedig meglehetősen hasznos, mivel a hallgató világot lát, egy újfajta kultúrát ismer meg, tapasztalatot szerez. A külföldi tanulmányutakat például minden vállalatvezető rendkívül hasznosnak ítéli meg.

Végül, de nem utolsósorban szót ejtenék a gyakorlat kiemelkedő fontosságáról. Sokan úgy oldják meg, hogy valamely ismerős/barát, aki az adott területen dolgozik, kiállít a hallgatónak egy papírt, amiben igazolja a gyakorlat elvégzését, holott a hallgató semmilyen gyakorlatot nem végzett el. Ezzel szerintem a hallgató saját magának tesz rosszat. A gyakorlat lényege az lenne, hogy a gyakornok elméleti tudását a gyakorlati életbe is átültesse, tapasztalatokat szerezzen. A vállalatok manapság szívesen alkalmaznak gyakornokokat, mivel úgysem kell értük fizetni, vagy csak nagyon minimálisat. Ez egy kitörési lehetőség lehetne a hallgatóknak, mivel ha a gyakorlat idején jól végzi a munkáját, akkor lehet hogy a vállalat a gyakorlat leteltével munkát ajánl neki, mivel nem akar másvalakit plusz költségért betanítani.

Végezetül véleményem szerint 3 dolog szükséges, hogy valaki igazán jó, képzett szakemberré váljon: elhivatottság, motiváció és fanatizmus.
Az innovációt a fogyasztói igények magasabb szintű kielégítéseként határoztuk meg. Ez hogyan értelmezhető a tartós fogyasztási cikkek (pl. tv, hűtőszekrény, mosogatógép, hifitorony) körében néhány éve megfigyelt „beépített avulással”, miszerint a termékek…..
A marketing feladatai közé tartozik a látens fogyasztói igények felszínre hozatala. Ennek egyik példája lehet a fogyasztási célú rövidtávú hitelek felvétele. A vállalatok oldaláról vannak-e e megközelítésnek etikai korlátai? Kedves Blogolók! Mondanivalómat azzal…..