Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LaniaMaior

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát nekem aztán már tényleg semmi dolgom itten. Szorgos olvasóink küldik az anyagot, én bemásolgatom, és már készen is rovatunk aktuális száma. E héten sincs ez másképp: ezúttal az Ugandában élő Papp János (Uganda Christian University) költészetével ismertetünk meg Titeket.…..
LaniaMaior 2013.11.07 21:59:47
Ez egy gonosz, hálátlan és igazságtalan írás, szégyellem is magam. A valósággal viszont korrelál, a nevek persze nem valódiak. Szülői értekezleten részt venni egy húzós túlélőkaland. Óvodai szülői értekezleten ülni ennek minősített esete, Bear Grylls kalandjai ehhez…..
LaniaMaior 2013.10.15 13:58:44
Félrefordítások Permi fagy 2011.12.03 13:51:00
Csigabi beküldése egyrészt bréking, másrészt azért hétvégi, mert azóta javították.Nem lehet könnyű dolga a szerkesztőknek, amikor MTI-s anyaggal dolgoznak, mert soha nem lehetnek benne biztosak, hogy hol van benne kapitális marhaság.Részünkről persze igazságtalanság, hogy pont…..
Csodás képeket készített nemrég a vörös bolygót kutató Opportunity marsjáró. Természetesen a HírCsárda tudósai is megkezdték a fotók elemzését, és fantasztikus eredményekre jutottak. A Mars felszíne rendkívül érdekes mintázatú. A marsjáró egy még mindig harcoló…..
LaniaMaior 2011.09.08 21:20:46
@Qo'nos: Ne tiltakozzál, diszruptort nekik! Meg akkor már a Szíjjártónak is, ha arra jársz. Tiltakozni... Ptah.
Anus Dei egy egészen extrém diszkriminációt detektált a Nemzeti Múzeumban. Újra kell értelmeznünk a család fogalmát - mint oly sok minden egyebet -, mert ezekszerint egy szülő és a gyereke, az smafu:Talán egy olyan országban, ahol az új állami kommunikációban a nagycsaládos…..
LaniaMaior 2011.04.11 12:35:42
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: azt még valahol megértem, hogy több gyereket nem akarnak beengedni, mint amennyi oda van írva a droidnak a papírra (család=apa, anya, 2 gyerek, max 3), ez csak tahóság. De hogy kevesebb embert nem engednek be ugyanannyiért, az még logikátlan is. Az intézménynek pedig nyilván az lenne a legjobb, ha kifizetnénk a jegyet, aztán be se mennénk, hogy ne rontsuk ottan a levegőt, ezekkel a köcsög látogatókkal is csak a baj van.
Az OTP-nél hálistennek nincs válság, így nyugodtan elmehettek nyaralni. Dorisz azonban nem mehet nyaralni, mert elkövette az a hibát, hogy ebben az érzékeny időszakban, 3 hete átküldette Pestre lejárt bankkártyája cseréjét. Azóta hiába várja:update 07.23: jó hírek, megvan a…..
Oiduft találta a történetet, amelyben a gödöllői Kis-Kastély étterem jóságos személyzete a toalettet kínálta fel szoptatásra. Amikor naiv anyuka ennek ellenére inkább a falnak fordulva, pelenkával letakarva merészelt szoptatni, felszólították, hogy hagyja abba:Gödöllő,…..
LaniaMaior 2010.06.30 12:57:34
@Betteli: Azt mondják, akiket zavar, hogy maga a tudat zavarja őket, hogy ott egy szoptatás folyik, bár látni nem látnak belőle semmit, de tudják, és az már elég ahhoz, hogy zavarba jöjjenek/elmenjen az étvágyuk.
A másik fórumon már írtam: akkor az miért nem zavar senkit, hogy az ott ülő nők közül kb. minden hatodik épp menstruál, és bár abból se látszik semmi, a tudat, hogy néhány nő egy undi véres betéten vagy tamponon üldögél, pont olyan zavarbaejtő lehet. Szerintem nőket en bloc be se kéne engedni egy étterembe, hogy az érzékeny lelkületű posztolóknak nehogy eszébe juthasson róluk valamilyen testi funkció.
LaniaMaior 2010.06.30 13:39:00
@pakesz: jogos. És akkor már szegény eunuchok se ússzák meg, mert azoknak meg ronda hegek lehetnek a kérdéses testrészük helyén a beavatkozásnak köszönhetően, és ha azt elképzeljük, attól is felborzolódhat a szenzitív lelkivilágunk.
LaniaMaior 2010.06.30 14:48:00
@Betteli: már erre is válaszoltak: menjen ki a kocsiba (hogy télen mínusz tízben vagy nyáron a felforrósodott kocsiba, az mindegy, csak hajrá), vagy a vécébe, ahol választhat, hogy a vécéülőkén szoptasson-e, ahol mások mellette kábelt fektetnek, vagy a mosdórészben állva. Vagy ne menjen étterembe.
A MOM Park Match-ban mi a fenének van biztonági őr, ha nem áll a helyén, ha nem lehet neki bemutatni a máshol vásárolt árut, ha nem nézi senki a biztonsági kamerák képernyőit és probléma esetén senki nem ellenőrzi azokat? Ja, már tudjuk, hogy azokat macerálják, akik nem loptak.…..
LaniaMaior 2010.03.09 13:51:32
@Tabula: Nekem az egyetemi tanszéki belépőm csipog be időnként ruhaboltból kifele jövet (befele nem, nem tudom, miért). Először a frászt kaptam tőle, azóta már csak röhögök rajta.

Vagy még az lehet, hogy tudtomon kívül megcsippeltek, és az csipog ilyenkor. Rohadt űrgyíkok. Hol van Astra Sedán, amikor szükség van rá????
A történetben szereplő, a wc-ben étkező és ezért ott a tisztábatevést nem megengedő  takarítószemélyzetnek minimum jár a szarosszendvics. Továbbá szeretnénk felkérni az odajáró anyukákat, hogy az összes szaros pelenkát tessenek a Károlyi kert mosdójának szemetesébe…..
LaniaMaior 2010.03.03 13:05:48
@Bánki Ede a Kékszalag Consult ügyvezető igazgatója: Ja, múltkor meg láttam olyan mobilt, aminek direkt nagy gombjai voltak meg nagy kijelzője, az is mi a fasznak. Én látom a kicsi betűt is. Aki meg öreg, az meg mi a fasznak mobilozik.
Különben is, amikor én gyerek voltam, akkor nem voltam olyan hülye, mint a mostaniak. Egy hónapos korban szobatiszta voltam, féléves koromra gyököt vontam fejben, és egyéves koromra már nullával is tudtam osztani. Felfújják ezt a gyerek-dolgot, a sok fasz.
LaniaMaior 2010.03.03 13:32:42
@economico: Nagyon sok mindenben igazad van, amiről írsz, és amíg nem volt gyerekem, addig én is úgy éreztem, hogy a gyerekesek lenézik a nem gyerekeseket, és mindenféle előjogokat akarnak maguknak. Meg utáltam azt a közhangulatot, ami szerint minden anya valamiféle madonna, aki a gyerekszüléssel mindjárt piedesztálra emelődött, és akire egy rossz szót se lehet szólni anélkül, hogy ne válna az elkövető rögtön "Hitler rokonává". Sőt, veled ellentétben én nem is szerettem a gyerekeket úgy általában.
Aztán lett gyerekem, és azonnal feltűnt, hogy a nagy gyerekszeretet csak elmélet, de tényleg. Mindenkinek jár a pofája, hogy milyen fontosak a gyerekek, és hogy az anyák mekkora szentek, de a való életben nagyon nincs meg a helye egy kisgyerekes szülőnek. Tényleg szeretném, ha nem a padon kellene pelenkáznom a gyerekemet, és mások orra alá büdösíteni, mert fordított esetben engem is zavarna, de máshol nem tudom, mert pelenkázó (vagy annak megfelelő vízszintes felület) a legtöbb helyen nincs. Buszra nem tudok felszállni babakocsival, hacsak valaki meg nem szán és felsegíti (mondjuk nem is használok BKV-n babakocsit, bár bérletem nekem is van...), és sorolhatnék még ezer ilyet.
Nem akarok különleges elbánást, tényleg, csak hogy ne kelljen otthon dekkolnom a gyerekkel azért, mert már nem illetnek meg ugyanazok a jogok, mint azelőtt. Ne építsék át az egész világot játszótérré a kedvemért, de ne is lehetetlenítsék el teljesen az életemet csak azért, mert az ember életében van egy ilyen szakasz, amikor 0-3 éves, és nem tud még vécébe kakálni, és a gyerekem pont most van abban a korban.
LaniaMaior 2010.03.03 13:57:11
@economico: igen, a kisgyerekes szülők között is vannak arrogáns és idegesítő pichák, mint a társadalom minden más szegmensében. De megint mondom: a gyerekszeretet csak elméleti. Messziről mindenki szereti a gyerekeket, csak közben azon imádkozik, hogy ne arra a buszra szálljon fel, mint ő. Én is utálom a gyereksírást, a természet direkt úgy találta ki, hogy idegesítő legyen, hogy mindent meg akarjunk tenni az ok megszüntetése érdekében. De sajnos egy üvöltő gyerek a legritkább esetben dugul el attól, hogy csssss. És nem azzal van a baj, hogy az emberek ezt utálják és beszólnak (mondjuk az se esik jól az embernek, de nem hibáztatok senkit, engem is idegesít), hanem hogy az ember gyerekkel úgy érzi magát, mint egy ufó, a világ úgy van berendezve, hogy ő kilóg belőle.
Zsófi, a felbőszült kismama lenti panaszát elküldte a CIB banknak is, sőt még egy fórumot is indított a békásmegyeri fiók ügyében, ahol úgy tűnt, szándékosan toltak ki vele. A nyitás előtt szöszmötölő alkalmazottaktól ugyanis hiába kért egy széket, hogy kivárja az ATM…..
A hozzám hasonló éjszakai bagolyok és hajnali hiúzok jutalmazására íme egy kis csokor vegyes, szórakoztató semmiségekből. Az első az év legviccesebb hoaxa, benne priccelés és kvalifikált lopás, Moon küldte, örök hálánk érte: ---------- Forwarded message ---------- Subject:…..
LaniaMaior 2010.02.16 00:15:49
A fogyasztói panasz egy eddig nem látott kezelésével találkozott pórul járt naív ügyfelünk, aki a Lónyai utca egyik kocsmájában kifogásolta a vizezett töményeket. A pultos hölgy válaszként egy egyszerű mozdulattal a képébe loccsantott egy adagot a kifogásolt italból, majd…..
LaniaMaior 2010.01.22 08:38:51
@Énbagoly: Az est fénypontjaként megérkezhetnek a betyárok, csattogtatják a karikás ostort, és elrabolják az egyik turista-Brünhildát. Vagy betoppanhat a fogyasztóvédelem egyik osztályvezetője Zorro-álarcban, és pofán vághatja a vérmes pultosnőt egy szívlapáttal. Én tuti törzsvendég lennék. Dőlne a lé (így vagy úgy)...
"Los Angelesben élek és az egyik nap átugorottam néhány barátnőmmel Vegasba egy kis táncolásra." Imádjuk, ha egy sztori így kezdődik, és nem azzal, hogy "bár ne vettem volna meg kéz alatt azt a lámbgombakrémet a Moszkva téri emberpiacon." Pedig itt is ember-,…..
A zeneszámok címének fordítása volt már, és szofia beküldése szépen illeszkedik a Nem kapok elégtételt és az Ó, csinos asszony közé:Lelkes olvasója vagyok a blognak, bár eddig még nem küldtem be félrefordítást, de most nem tudtam ellenállni:). Pont a blogot olvastam, a…..
Pár rövidebb darab.A beküldő nickjét majd pótolom:Talán egy hónapja volt az AXN-en a Csillagkapu 10. évad 13. rész (The road not taken). A közepe felé volt egy jelent, amiben az egyik tudós magyarázza egy Ős szerkezet működését. Nem szó szerint, de azt mondja, hogy a KULCSok…..
Duarte Freitas Carvalho do Rego Ramalho igazi magyar reformer. A "Törvényesség, rend, béke, sportszerűség" jelszavával ugyanis úgy akarja európai értelemben vett folyóvá tenni a Dunát, hogy a reform alanyait, a motorcsónakosokat már levele subjectjében leköcsögözi. (Aki…..
Erőteljes, letisztult grafikai és nyelvi eszközökkel operáló szlogent fotózott Mtibee a kies Pest megyei településen. Itt minden kommentár szószátyárkodásnak tűnhet, úgyhogy íme a levél: Minap jöttem hazafelé, és már épp készültem elküldeni a klozet szót a 17634-re,…..
LaniaMaior 2009.11.03 01:00:57
Volt már itt szó erről, amikor még csak készült a turnéra Michael Jackson, de most, hogy kijött a film, megint aktuális. A címe "This is it"; kb. "ez az", "erről van szó", vagy valami hasonló. Az "ennyi" (mert így fordították zárójelben a…..