Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gonoszzsiga

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló Az eke szarva 2012.01.18 07:00:00
Ez egy Fülke- poszt Orbán Viktor bejelentette az új vidékfejlesztési stratégiát, szokás szerint újra egy ismeretlen dualizmus-kori politikus, most éppen Darányi Ignác neve alatt. És persze újra szokás szerint nem konkrét szakpolitikát kapunk, hanem nemzeti hőzöngést. Nekem nincs…..
gonoszzsiga 2012.01.18 14:09:43
@csoko20: Ez nem csak nyugaton, nálunk is társadalmi kérdés. Attól, hogy nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban tőkeerősebbek a kisebb gazdaságok és nyilván kevésbé kitettek az általad felsorolt kockázati faktoroknak, még nem kell a hazaiakat azonnal leírni. A mai technológiákkal egy falu határát egy tucat ember el tud látni, az a kérdés, hogy mi lesz a többivel?
Ahogy az idő halad, törvényszerű a birtokkoncentráció, kérdés, hogy érdemes-e ezt gyorsítani (helyesebben fogalmazva nem fékezni) egy olyan gazdasági környezetben, ahol a városban élőknek is gondot okoz a munkahelykeresés?
Ja és még valami dániához, a dán húsüzem managerének eszébe nem jut a külföldi sertést előbbrehelyezni a dánnál, 10 cent árkülönbség miatt, mert ott a feldolgozóipar a termelők kezében van, nálunk a privatizált üzemeknél ez nem szempont. Mindamellett a dán sertés-előállítás a leghatékonyabbak között van a világon, mert a jószágtartó is felismerte, ha nem fejleszt versenyhátrányba kerül, de nem is csinálja meg vele a feldolgozó, hogy nem veszi át a disznót, mert pillanatnyi pénzügyi érdekei miatt éppen jobba járna az importtal. Meg nem is csődöltették be a vágóhidakat évenként "pénzügyi" hazardőrök, mint ahogy ez nálunk sok éven át működött.
Grafter Ki jött, ki maradt? 2009.11.23 12:53:00
A Class FM kampányának második szakaszában fény derült a „ki jön?”, „ki marad?” kérdésekre.Nagy volt a felháborodás, hogy megszűnik a Danubius Rádió. De az igazán érdekes az, hogy tulajdonképpen mi volt a nagy veszteség az emberek számára? Azt a zenei…..
 Elképesztő, micsoda sápítozás folyik itt két igénytelen rádióért. Mintha életünk legfontosabb kérdése lett volna, hogy a Sláger meg a Danubius a helyén maradjon: reggel műsor a közrádióban, este a tévében, újságcikkek, tiltakozó blogok stb. Valóságos henger indult el…..
gonoszzsiga 2009.10.29 18:25:18
A vitaindító szöveg egy komplett marhaság, úgy ahogy van. Először is a tisztelt írónak azt kéne felismerni, hogy sajnos mindent így döntenek el ebben a rohadt banánköztársaságban, a saját maguk alkotta szabályokat teljesen áthágva, a köz véleményét és érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyva, összegezve egy az egyben az ország fejére szarva!
Ami a szubjektív véleményemet illeti, én meglehetősen sokat hallgatok rádiót, ha alkalmam van, meghallgatom a kossuthon a krónikát meg egy két műsort, aztán utána a kereskedelmieket, mert a pártokból ennyi is elég. Nekem fél évvel a választások előtt nincsenek illúzióim az erősen pártkötődésű üzemeltetők műsorkészítési terveivel kapcsolatban. inkább a félórás zenei blokk, addig se kell percenként ötször a gyurcsányozást meg orbánozást hallgatni. Aki szerint meg ugyanazt kapjuk mint eddig, annak egy apró analógiát említenék. Anno a TV3 műsorszolgáltatását hasonlóan botrányos körülmények között szüntették meg, jött helyette az ATV. Na ez jön ki abból a pártok kereskedelmi médiát akarnak csinálni, azért kíváncsi lennék, hogy a blog olvasói közül akad-e valaki, aki szerint a Tv3-ATV váltás szigorúan nézői szemmel jól sikerült!?
Nekem nincs kedvem ezentúl ezeken a frekvenciákon is betelefonálós-anyázós műsorokat hallgatni, arra van már egy két hely annak, akinek arra van igénye! Talán a többiekre is tekintettel kéne lenni!
gonoszzsiga 2009.10.29 19:01:01
@nyg: "versenyképes árajánlat" -ot emlegetni egy olyan országban, ahol a közbeszerzés végén szinte mindig az derül ki, hogy a legolcsóbb a legdrágább, itt meg majd az jön, hogy az ortt nem úgy értette a koncessziós díj összegét, mint a pályázó, stb.
Felelős meg nuku, jó magyar szokás szerint!