Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marimama

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Namaste! India vs Pakisztan 2009.11.14 18:22:00
Amritsar nagyon kozel van a pakisztani hatarhoz, ahol minden nap delutan fesztivalszeru hangulat uralkodik. Bent a varosban lepten-nyomon taxisok ajanlgatjak magukat, hogy kivihessenek a hatarzarasi ceremoniara. Ez ugyanis turistalatvanyossag-szamba megy, es tenyleg kar kihagyni, ha az ember…..
Ez az esti ceremonia nagyon tetszett. Epp odaertunk az Arany Templomba, mikor kezdodott: a hangszorok elnemultak, es csak a papok hangositas nelkuli kialtozasa hallatszott, mikozben a szent konyvet (alias Guru Granth Sahibot) szines kelmekkel letakarva egy arany tronocskara helyeztek. A to kozepen…..
Namaste! Amritsari templomok 2009.11.13 16:57:00
Reggel irdatlan ricsajra ebredtunk. Nem is csodalkoztam, mert az ajto folotti ablakon csak szunyoghalo volt, uveg nem. A zuhany is csoppet erdekes volt: a beigert melegviz csak egy also labmoso cspbol jott, a zuhanyrozsa hideg vize pedig egyszer csak magatol elallt. Ideje volt tovabballni egy…..
Namaste! Ujra uton 2009.11.10 19:54:00
Varanasiban az utolso napunk telt a legbekesebben. Delelott osszepakoltunk, kicsekkoltunk a szobabol, de a szalloban maradtunk reggelizni egy nagyot. A melegszendvicsembe legalabb egy fej fokhagymat daraboltak bele, igy biztositva volt a gyogyulasom is. :)Kesobb megint elsetaltunk a Bakery-be, hogy…..
Namaste! Templomtura - utolag 2009.11.08 09:17:00
Jajj, nagyon sok minden tortent az elmult ket napon! Van egy fuzetem, olyan naploszeru, amikor aramszunet van, vagy csak nincs kedvem netezni, ebbe irom le a gondolataimat. Mara 8 oldalnyi gyult fel, es most sem gepelhetem be, mert mar csak ket orank van Varanasira, es meg el akarunk menni egy…..
Namaste! Szent szar 2009.11.05 17:37:00
Mar ket napja Varanasiban vagyunk, amirol egeszen mas elkepzeleseink voltak, mint ami vegul fogadott minket. Azt hittuk, hogy majd tomeny spiritualitas ovez mindent, de legfokepp az ovarost a Ganga (=Gangesz) partjan. Az elmeny valoban tomeny, de sajnos mar reg nem arrol szol, mint egykor…..
Namaste! Hogyan mentem le alfaba 2009.11.03 19:14:00
Teljesen kaotikus minden azota, hogy elhagytuk a kedves Darjeelinget. Igaz, hogy az utolso esten vegre melyen es jol aludtam, megse volt eleg energiam, hogy mosolyogva csinaljam vegig a kovetkezo napot.Reggel meg osszepakoltuk a maradekot, es elindultunk a taxiallomas fele. A kedvenc - noha hosszabb…..
Namaste! Nem vart elmenyek 2009.11.01 15:09:00
Na akkor itt a teljes nap, hogy legyen mire irigykedni: (amugy nem irnek ilyen reszletesen, de bizonyos okoknal fogva ma rengeteg idom volt irogatni a jegyzetfuzetembe... errol majd kesobb)Szuper vasarnapunk volt, rengeteg uj elmennyel gazdagodtunk, pedig azt hittuk, mar mindent lattunk…..
Namaste! Kertek es szentelyek 2009.10.31 16:45:00
Penteken a keles nagyon nehez ugy volt, ossze is kaptunk miatta. 9-re visszamentunk abba a netcafeba, amirol mar irtam, hogy utazasi irodakent is mukodik. A jegyvasarlasbol termeszetesen nem lett semmi, ezek a sracok annyira nincsenek kepben! Eloszor megmondtak, mikorra menjunk vissza a jegyekert,…..
Namaste! Tibeti napok 2009.10.29 17:54:00
Egy kicsit le vagyok maradva a beszamolokkal, mert itt teljes zurzavar uralkodik az internettel kapcsolatban is. A multkor pl mindkettonk fotogepere trojai viruskak kerultek az egyik cafeban (oda nem megyunk tobbet), es azota nehezkesen tudjuk csak letolteni a kepeket. Ezenkivul ma mar egyszer…..
Namaste! Tea es a Mester 2009.10.27 17:44:00
Kicsit lesnem kell az utszeli jegyzeteimbol, hogy at tudjam gondolni, mi mindent csinaltunk az elmult ket napon. (Igen, szorgosan jegyzetelgetek :)Tegnap reggel, vagyis inkabb delben elindultunk reggelizni egy nagyon edes kis helyre, a Sonam's Kitchenbe. Sonam egy tibeti no, indiai ferjevel egyutt…..