Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bizsu60

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Önarcképek - Hívd elő magadból Vivian Maiert! pályázatot a Vivian Maier nyomában című dokumentumfilm magyarországi premierje kapcsán az Indafotóval és Magyarhangyával közösen írtuk ki. A fotópályázat ideje alatt (május 1. - június 1.) átlagosan 34 percenként…..
Indafotóblog Nándi lelépett... 2014.06.03 16:09:16
...de az élet nem áll meg. Mi maradtunk, és igyekszünk továbbra is azt a színvonalat hozni, amit Nándi nyújtott. Lezárult az Önarckép sorozat - Hívd elő magadból Vivian Maiert! fotópályázat. A zsűri már gőzerővel dolgozik a győztes kiválasztásán. A június 6-i…..
Bizsu60 2014.06.25 15:06:15
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
Bizsu60 2014.01.05 18:21:04
Én jól érztem magam!! Keresztelve megvagyok és Szenteste születvén egy évben egyszer elmentünk a templomba, természetesen Szenteste a misére.Járhattam templomba, nekem senki sem tiltotta, igaz nem tudott lekötni, ez már az én hibám! Én gyerekként éltem át a kommunizmust, és tetszettek az őrsi foglalkozások, a kirándulások, hogy járhattunk táncolni, hogy biztonságban kiléphettem éjjel az utcára. A szüleim se voltak párt tagok, még se volt hátrányos helyzetünk. A legtöbb politikus és gazdag üzletember akkor szedte meg magát, akinek most a gyerekei szídják az akkori rendszert. Ők vehettek maguknak egyetemi végzettséget, én viszont tanulhattam ingyen :) Balatonon is voltam Úttörő táborban többször is, sőt a fél országot bejártam így :) Voltam Szot üdülőben mert az is jutott :D Sőt a Vígszínházba nézhettem az " Amerikai Popfesztivált" és a Zene Akadémiára jártam minden hónapban. A Moziban 14 évesen 74-ben néztem a Bud Spencer filmet :) A velem egykorúak boldogok voltak, és nem kellett kimondanom azt, hogy de szar, nem volt aki megdádázzon érte,mert eszembe se jutott, mert jó volt!!!Nem volt ennyi gyilkosság, se lopás, és rablás! Biztos azért mert minden rosszul működött. Bizonyos összeg mellett befizethettek a fiatalok lakásra, amit pár éven belül meg is kaptak. Most fél Pest üres lakásokból áll, nincs aki ezeket felmérje, inkább hagyják az utcán megdögleni a családokat, mint hogy a rászorulóknak, mint annak idején még átmeneti lakásként is odaadnák!. Nem értem én se, hogy került ide ez a sok forradalmár, vagy ellenforradalmár ( már az Isten se tudja mi) akik papolnak a sok kommunista rendszerben elkövetett szőrnyűségekről, hisz ők is ott voltak, és a nevetséges az, hogy sokan élvonalbeli párttagok voltak, akiknek a Balatonon volt a villájuk, meg a telkük, akik Budán a Rózsadombon építkeztek,és ezek a honatyák és gyermekeik irányítják most a parlamentben kicsiny hazánkat, a ....hova is??? :D :D Most már az embereknek semmije sincs, se életük, se boldogságuk, se házuk, se munkájuk! Gyermekeink nem jutnak ingyenes, vagy támogatott iskolához , és ha netán nem tetszik a pofánk valakinek, belénk engedhet egy sorozatot, vagy megkéselhet, és kap érte pár évet, amit jó magaviseletért még majdnem el is engednek!! :) Sose jutnak lakáshoz, és már szórakozni se tudnak lassan sehova menni, mert minden vállalkozás befuccsol, pl. Discók, boltok, kiskocsmák, ruhaüzletek, mert nincs pénz! Emlékeztek még megkora buli volt a Május 1 ? Vagy a motorversenyek a Népligetbe ? Vagy az Augusztus 20.-a? A Húsvétok, a Karácsonyok, nem voltak ilyen sivárak,.... élet volt!!! Aki már azt nem érte meg, az nem tudja mi az ünnep, az öröm, az összetartozás! De azért semmi baj, mert végre DEMOKRÁCIA van és kimondhatjuk azt, hogy ez ami most van,az egy nagy SZAR!!
Bojtárok Dr. Mester Csaba érvel! 2009.04.22 19:02:00
A talártalan csávóról röviden: emós-halálfejes öv, ujjakon filléres rockerbizsu, izompóló+farmer digósan és a r'n'r-tartás. Németh Győzőnek, a "Kocsmárosnak", meg Máriának biztos bejön...
A valódi mozgásábrázolás - a pillanatfelvétel - megteremtéséhez, sőt, a mozgókép, a filmezés feltalálásához vezető úton 1878-ban döntő fordulatot hozott Eadweard Muybridge (1830-1904) szárazlemezre készült kísérletsorozata, melynek célja a mozgás fázisaira bontása volt. A…..
Bizsu60 2012.09.22 18:22:42
@franxepe:
Szia, ha jól láttam van olyan kép, ahol nincs lenn egy lába se:) Eddig ez eszembe se jutott:))
Mi jut először eszedbe a fotóról? Egy szó. Egy mondat. Bármi. Fotó: Vivian Maier: Florida, April 7, 1960...
Bizsu60 2012.09.15 18:49:22
  Törő Balázs   Indafotó: indafoto.hu/torobala Flickr: flickr.com/photos/torobala/ Honlap: vanguard-photo.hu Blog: vanguard.blogol.hu     Civilben” mivel foglalkozol? A végzettségem alapján geológus vagyok, azonban még tovább tanulok (PhD) egy kanadai egyetemen.…..
Újabb hét, újabb szavazás! Az előző heti nyertes nmb, most is erős (bár photoshoppolt:) képpel indult, de a múlt héten kedvencelt fotóim közül sokat viszontlátok a listában - jók vagytok :) Az újonnan indulóknak mondom, hogy az Indafotófal egy olyan hely ahová naponta egy jó…..
 Ezen a héten is szép képeket kedvenceltetek az Indafotófalon, a legkedveltebb tucatot most is szavazásra bocsátjuk. Parancsoljatok: Az Indafotófalra mindenki tűzhet ki képet ha ráteszi a fotójára az indafotofal címkét, de csak naponta 1-et. Így folyamatosan frissülő, izgalmas…..
Bizsu60 2010.09.23 22:40:59
 Az első Indafotófal szavazásban résztvevő 12 fotó következik. A játék lényege nem változik, szavazni lehet ezekre a képekre és a legtöbb szavazatot elnyert 3 fotó közül egyet választunk, hét képének. A zsűri szempontjai között van a kompozíció, az aktualitás, a…..
Íme a múlt hét legjobban teljesítő fotói, melyeket legalább tizen tettetek a kedvenceitek közé! Kedves Szomszéd tanácsára, a flashmentes szavazás itt érhető el! Továbbra is buzdítanék mindenkit, hogy a heti egy nevezett képét reklámozza a saját ismerősei körében, ehhez…..
Bizsu60 2010.07.01 00:37:51
@ildikoo:
Hát én ebbe a csoportba tartozom:) Nincs sok netezős ismerősöm, és még a családom se tud szavazni rám, mivel ugyarról a gépről nem lehet. Azért örülök, hogy így is akadt szavazom, köszönöm nekik:)
Bizsu60 2010.07.01 22:58:57
@anna schwelung:
Az őszinteség kedvéért, Kedves Anna, nem a kedvencelésről, hanem a szavazásról beszéltem:)De ha szegénykéim tudnának se jelentene semmit:))))
Köszönöm az észrevételt:))))
Bizsu60 2010.07.01 23:00:44
@hi69:
Ne szabadkozz, csodásak a képeid, és megérdemelnék minden héten a szörcselsőséget:)
Az első heti tapasztalatok alapján beválni látszik a kedvencelős bekerülési lehetőség és a 10 kedvences limit sem tűnik magasnak. Ugyan ezen a héten még csak 6 kép került be, de az azokat fotózók büszkék lehetnek rá, hogy képeik megugrották a 10 kedvences limitet! Lássuk…..
Mitől lesz jó egy háttérkép?A CM és a választás miatt kissé elúszva, de ma is szavazásra bocsátjuk a múlt heti termést a Szörcsháttér játékon! Úgy érzem, hogy lassan, de stabilan emelkedik a minősége a fotóknak, cserébe egyre tovább tart lekérdezni a heti…..
Bizsu60 2010.04.28 19:46:43
@Az ős kaján:
Kedves Fülekibácsi,
Ma már szinte elengedhetetlen a PS használata, de én ezeket általában egy külön mappában, átalakított cimkével teszem fel. A képen megerősítettem a színt, és egy kicsit sötétítettem.
Köszönöm a véleményed:)
Bizsu

Gratulálok a képekhez mindenkinek:)
Ahogy az eredményt elnézem nem volt túl nagy sikere az ajánlásainknak, de azért tovobb folytatjuk - az aktualitás jegyében örülnénk ha olyan fotók érkeznének amin A kedvenc kiülős helyetek látszik. Legyen az akár (rom)kocsma, park, sziget, gát vagy egy szikla a hegyek között,…..
Sok locsolót fiúk-lányok így húsvéthétfőn! A szavazógépek ilyenkor is dolgoznak - így menetrendszerűen érkezik a következő Szörcsháttér szavazás!  Éééés szokás szerint megpróbáljuk feldobni a játékot egy újabb elemmel. Eddig is  kiváló képet küldtetek be,…..
Szégyellem magam, hogy múlt héten egyetlen posztot sem sikerült kiizzadni, ugyanakkor remélem, hogy a minden eddiginél jobb Szörcshátteres felhozatal feledtette a posztok hiányát. Aki nem ismeri a szörcshátteres játék lényegét az kattentson gyorsan a frissített szabályzatra! Az…..
Bizsu60 2010.03.31 20:37:40
@darthwalk:
Persze, szavazunk is, szerintem, én kedvencelek itt a legtöbbet, hiszen, nap, mint nap látom, hogy a kis hobbi fotós is mennyit fejlődik, tanul, és ennek úgy érzem nyomatékot kell adni. Mindenkinek jól esik ha kap, de inspirál vele ha ad:)
Ez egy szuper kis közösség, nem szabad elrontani.
Az iwiwre én is kitettem, hogy szavazzanak, minden képre, de kevés sikerrel:))))))
Jót is mulattam rajta. Ha már ilyen hosszan írok, megragadom az alkalmat, hogy minden Indásnak, és kicsiny Országunknak, Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánjak!!!!
Bizsu60 2010.04.02 14:04:45
@MRM:
Itt tényleg a Hotwater viszi a pálmát. Igazi stúdió kép! Elnézést mindenkitől, hiszen merőben más képek vannak fenn, de SZVSZ, a nyerő kép az ővé!
Indafotóblog Moszkva és metrója 2010.03.29 12:15:00
A moszkvai metróról legendák keringenek, a városi legendák komplett földalatti városokról szólnak, mások az alagutak mélységét emelik ki - pedig a szentpétervári, sőt egyes Észak-koreai járat mélyebben vezetett. Egy biztos, a moszkvai metróban a modern formáktól egészen a…..
Bizsu60 2010.03.30 14:23:19
@LoviGabi:
Köszönöm, hát sok érdekességet láttam, és köztük fantasztikus felvételeket!
Még kimondani sok , hogy 60 év :-O
 Ez egy rövid hét lesz március 15. okán. A múlt heti forduló győztese hombre az erdős fotójával. A Szörcsös srácokkal egyeztetve jutottunk erre az eredményre és ahogy Niro is javasolta kommentben, változtatunk egy kicsit a szabályokon: Heti 10 képet listázunk szavazásra…..
Ha vannak ünnepi fotóitok, ne hagyjátok porosodni a vinyón/memótiakártyán, töltsétek fel az Indafotóra, betesszük őket az Index ünnepi válogatásába is! Sőt - indíthatjátok őket a spottr BIGpix játékában is - idén velük játszhattok ilyet :) A tavalyi indafotós…..
 A hétfői szörcsháttér játék friss részeredményekkel jelentkezik! Itt a múlt heti termés a kedvenc fotóitokból, amiket sokan és sokat néztetek, valamint sokszor nyomtátok a Kedvenc gombot. A bejegyzés alján találjátok szokás szerint a szavazást, ahol ezekre a képekre…..
Bizsu60 2010.03.15 12:24:52
@Niro:
Kedves Niro!
Sajnálom, hogy nem láttad az akkori állást, mert engem az a kép érdekelt amire szavaztam:) Na már most, akkor emelkedett egy hellyel,és akkor lett harmadik, míg te vezettél!!! Sajna azóta se lett jobb a helyzet, sőt! Nem értelek Isten uccse!
A gépem, kedves Niro, egy egyszerű Sony, nézd meg az árkategóriát:) Döbbenni fogsz:) Nekem se telik Nikonra, meg Sonyra.
Üdv
Mivel hétfő reggel van, így véget ért az első szavazás a Szörcs háttér-pályázatán. A nyertesünk Bizsu60 Köd elöttem... című képe lett, ami mostantól egy hétig a szörcs.hu háttereként szolgál. Gratulálunk! Ezután következzenek az elmult hét legnézettebb fotói,…..
Bizsu60 2010.03.01 15:18:33
@bencekristof:
Szia! Szerintem azért tudtál szavazni, mert a Marcellus kép már nincs fenn!
De ez így helyes! semmi problémám az emberkével, de ha verseny akkor az legyen tiszta, így illik. Örömmel láttam, hogy rögtön intézkedtek:)
Bizsu60 2010.03.01 19:17:37
@bencekristof: Áruld el , hogy csináltad:))) Itt van 4 kedvenc képem, nem én akarom eldönteni a szavazást:)) Mindegyikre szavazni akarok:)))))
Nekem nem sikerült:(((((
 Had kezdjem azzal, hogy meglepődtünk és nagyon örülünk annak, hogy csütörtök óta több mint 300 képpel indultatok a Szörcs háttér-pályázatán! Ez mindenképp tapsot érdemel :) Rögtön reagálnék is Gyenis kommentjére, aki szerinte a nézettség nem minden - ez így is van,…..
KGyST twittje: Jan 10.-én 09:50-10:00 között 25 repülőgép húz át Bp felett egy Örs vezér téri emlékmű avatása alkalmából. Részletek későbbRészletek az Index fórumon...