Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crazy Juliet

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
Crazy Juliet 2016.06.08 22:38:21
Elsősorban is nagyon jó volt ez a rész is, kezd mindenki felkészülni a fináléra.
A teóriákhoz:
Még a promóciós időszakban Sansa (Sophie Turner) és Arya (Maisie Williams) egy two truth and a lie játékot játszottak, azaz két igaz és egy hamis állítást a következő évadról. A válaszok:
Sophie-Sansa ezt mondta:
- Ramsay meghal. (Thanks 7Gods!)
- Lady Stoneheart visszatér. (Mintha Martin bácsi tényleg azt mondta volna, hogy nem, nem lesz a showban.)
- Arya kipipálhat 3 embert a listájáról.
Maisie-Arya válaszai:
- Arya visszatér Westerosra, a tengeren át.
- Aryát sokkal többször látják az emberek a trailerekben, csak nem tudják/veszik észre, hogy ő az.
- Arya nem húz le senkit a listájáról. Egyelőre.
No, és akkor most érdemes gondolkodni. :)

Az Arya - nem Arya teóriához: Jaquen mikor Arya megvakult, viselte Arya arcát, hisz a lány "lehúzta" azt is róla! Plusz - ahogyan külföldi oldalakon elemezgették - és Sixx is írta - a testtartás is fura volt, meg Needle sem volt nála, stb. tehát messze benne van a pakliban, hogy az Árva (the Waif) vizsgázik, és hát igen csúful elszúrja.
Amennyiben nem, tehát mégis az igazi Aryát szúrja le, remélem a színész-társulat fogja megtalálni, indok nélkül nem mutogatták volna olyan sokat őket. (A 8. rész hivatalos szinopszisában van hogy: "Arya faces a new test".)
Aztán van egy olyan teória is, hogy Arya és az Árva - egy és ugyanaz a személy. Hiszen mindkettőjüket csak Jaquen látta eddig, és lehet, hogy az Árva Arya azon személyisége, aki Senkivé akar válni. A csavar itt pedig az lenne, hogy az Árva játssza el Aryát - hogy ugye aztán majd a rejtekhelyéről előcsalja - és az öregasszony, aki megkéseli, nem más, mint Jaquen. Így kerül az Árva arca a House of Black and White falára. (de szép is lenne...)
  A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, azaz Meera húzza maga után Brant, mint a szánkót, az meg tejfehér szemmel haluzik maga elé sok mindent, és hiába jönnek gyorsan a képek, azért azt látjuk, hogy vannak benne White Walkerek, Bran kisése a toronyból, az apja a Tower of Joynál, az őrült…..
Crazy Juliet 2016.06.04 15:32:05
@nota19: Figyelmeztetni akarták - vagy akarta a 3eyed Raven a.k.a. BR - hogy jönnek a Mások hamarosan és ideje lenne felkészülni, ha áttörik a falat. Mert ugye akkor még nem volt a fasorban sem a 3 sárkány, meg Dany sem, ergo a piromantákban és a zöld tűzben bízhattak. Hogy amúgy az fogja-e a White Walkereket - nem a zombikat, hanem az Éjkirály & Co.-t - azt nem tudom...
És hát szegény Mad King - aki ugye fiatalon még nem is volt se Mad, se King - belezakkant ebbe a hangok a fejében dologba.
Amúgy meg szerintem sokkal izgalmasabb és GOT-sebb ez a magyarázat, mint hogy szimplán csak tudathasadásos volt a csóka...

@Balfars: Megnyugodtam, hogy normális vagyok. Bevallom én személy szerint - már csak a korom miatt is - kicsit szentimentálisan azt remélem, hogy Ser Friendzone visszatér valahogy Dany-hez, már csak azért is, mert elkél mellette egyel több bölcs, megfontolt tanácsadó. (De a szívem mélyén tudom, hogy végleg búcsúztak.)

Én is remélem, hogy Jaime megússza, van még szerintem a szerepben sok lehetőség. Csak végre kerülne már ki annak a nőnek a befolyása alól... Brienne-vel milyen normálisak voltak. Tényleg, csak nem oda tart ő is, Blackfish Tully-hoz? Akkor biztos találkoznak, és lesz még pár ütős jelenetük. (Plusz ott van Bronn, az egyik személyes kedvencem.)
Crazy Juliet 2016.06.06 21:52:40
@Meridian74: Nem, nem :) Ennél sokkal, sokkal GOT-sebb megoldása is van ennek a történetnek - szerintem is.
Amúgy pedig történnek ezek a dolgok, csak nem annyira pörgősen, ahogy az első részekben mentek. Sandor Clegane amúgy a könyvben sem halt meg, valóban fát aprított valami helyi HitGyüliben. :) (Végre jól motivált, hogy odacsapjon annak a hülye Frankenstein-Clegane-nak, aki Cersei mögött dübörög állandóan...)
A legjobb rész Lyanna Mormont volt - a 62 harcossal - amire azt írta valaki kommentben, hogy ha ő ül az Iron Throne-ra a végén, akkor a GOT a legkiályabb sorozat a világon. :D
Crazy Juliet 2016.06.06 21:55:42
@adamskij: Jaime nagy örömömre, végre kezdi összeszedni magát, és úgy viselkedik, mint egy Lannister. Bronn meg fenomenális. "A Lannister always pays his.... " - re a reakció mindent visz. :)
Blackfish sem tegnap jött le a falvédőről, Brienne is odaér - a trailer alapján - így az lenne a legszebb, hogy végre mindenki lejjebb ad a nyakasságból, meg a tesztoszteron túráztatásából és 1., lemészárolják az ott lévő Frey-eket (nem hiányoznának senkinek) 2., elindulnak segíteni Sansának és Jonnak visszafoglalni Derest.
Mert ahogy láttam, Jaime-nek igen impozáns kis serege van.. (Bár a trailer sajnos nem erre enged következtetni, azért még bizakodom.)
  A Falon/Vakondvárosban Sansa levelet kap (life!, bocsánat, valahogy oldanom kell a feszkót), pöcséteset, a viaszban Kisujj gyanútlan kezekkel belenyomott madaras címere, Sansa meg rongyol menten Vakondvárosba, randira. Hogy Jon hogy engedhette el egyedül, pontosabban csak Brienne társaságában,…..
Crazy Juliet 2016.05.29 21:28:12
@pocokman: Véletlen lenne? Aligha. :) Remélem tényleg testvérek... tartogathat még egy-két meglepetést ez a sorozat. A két showrunner azt mondta, hogy találkoztak tavaly Santa Fében Martin bácsival és akkor osztotta meg velük Shireen megégetését - tehát ez is benne lesz a könyvben - Hodor nevének az eredetét, és még egy csavart, amit a végére tartogat az öreg. Talán ez lesz az? :)
Crazy Juliet 2016.05.30 18:19:45
@Janos Mohacsi: Igen, én is ezt gondoltam, hogy Shireen csak a sorozatban lesz máglya-halál áldozata, de nem, mert bár a könyvekben - még - él, Martin bácsi állítólag pontosan ugyanezt tervezte vele tenni a Winds of Winterben.

Apropos, kijöttek az utolsó részek címei is és elég beszédesek:
S06EP08 - No One
S06EP09 - Battle of Bastards
S06EP10 - Winds of Winter
Crazy Juliet 2016.05.30 23:00:33
@adamskij: Igen, részemről is erre vártam, hogy végre kiszabaduljunk a regényciklus több ezer oldalas valóságából és felpörögjenek az események.
Amúgy olvasni is szeretem a könyveket, minden bizonnyal el is fogom olvasni a Winds of Wintert is, már csak azért is, mert most már egyértelmű, hogy a sorozat és a könyv különváltak.
Remélem nem lesznek túlzottak az elvárások a soron következő részekkel kapcsolatban - személy szerint engem az érdekelne, amelyik Kit Harington (két r?) elmondása alapján Jon Snow része - hogy tényleg igaz-e a R+L=J teória... (Plusz Meera...)
Danenerys meg végre elkezdett felébredni... vagy csak a sárkányok tesznek vajszívűvé? Nem tudom, de jó volt a mostani epizód is.
"Tévés armageddon közeleg" - reagált sixx arra a hírre, hogy A Nagy Duett vasárnapi adásában Erdélyi Mónika és Gáspár Laci a Gangnam Style-t fogja elénekelni. Íme egy kis ízelítő a próbáról a TV2 jóvoltából, de csak az ugrás után, mert a Tv2 2013-ban még mindig ott tart,…..
Crazy Juliet 2013.02.21 16:08:08
A Pencilkids ismét csinált egy aranyos grafikájú, nem túl nehéz point'n'click játékot, a Droppyt. A főhős kissrácot 10 pályán kell felvidítani, hogy a végén aztán kiszabadíthassa barátnőjét. Amiért érdemes végigjátszani, az a sztori végén lévő csattanó - ezt a később…..